diumenge, 27 d’octubre de 2013

MONGETES AMB SARDINETES I ALL I OLI - GRAN RECAPTE D' ALIMENTS


Estic molt contenta de col.laborar per segon any consecutiu a promocionar des d' el meu blog , el Gran recapte d' aliments a Catalunya. Molts blogs hi participem  amb receptes senzilles i econòmiques amb alguns dels ingredients que es recolliran els dies 29 i 30 de novembre (aquest any; llet, oli, llegums secs i llaunes de peix) que després es publiquen a la pàgina de "Blogs contra la fam". Els altres anys, la iniciativa ha estat tot un èxit i segur que aquest any també ho serà.  Us dóno unes dades extretes de la pàgina  "blogs contra la fam" :


"El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. 
Es calcula que actualment, un 20 % de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des del Banc dels Aliments es posa en marxa aquest projecte , que enguany arriba a la cinquena edició. El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris."




I ara la meva recepta.

INGREDIENTS

300 grs. de mongetes seques
1 o 2 llaunes de sardinetes (o sardines)
1 fulla de llorer, oli, sal, 2 alls

Per l' all i oli
100 ml. de llet
oli de girasol o d' oliva suau
1 all
1 polset de sal 


PREPARACIÓ 

El dia abans posem les mongetes en remull amb aigua i sal. L' endemà les posem a coure en aigua freda ( que l' aigua les cobreixi dos o tres dits) amb un raig d' oli, la fulla de llorer i els dos alls sense pelar. 
Quan bullin, abaixem el foc i les deixem coure fins que estiguin toves ( l' estona depen del tipus de mongeta).
Esmicolem les sardinetes, (en podem reservar algunes per decorar) i les barregem amb les mongetes escorregudes.
Fem l' all i oli: posem la llet en el vas de la batedora, l' all a trossets i un pols de sal. Hi anem tirant l' oli a rajet i batem,  amb la batedora a la mínima velocitat. 
Posem les mongetes a les cassoletes, o plats o en una plata i hi posem l' all i oli per damunt. Abans de servir posem les cassoletes uns 5 minuts al forn ja calent a 250 ºC, a gratinar.  

13 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Una fantàstica senzilla recepta!

Àgata Albero ha dit...

Ostres, quina pinta!!!

lolines ha dit...

senzilla i bonissima.

Eva Macià ha dit...

Un plat molt nutritiu i econòmic a la vegada, a part de la pintassa que fa!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una bona recepta, a bon preu i alimentant-se bé.
Amb l'all-i-oli per sobre es veu com més festiva.
Petons.

Gemma ha dit...

Una recepta excel·lent per a una iniciativa molt bonica. Entre tots hem d'aconseguir superar el repte!

Marina A.F. ha dit...

Quina bona pensada!! M'encanta.

Fem un mos ha dit...

Una molt bona recepta per aquesta iniciativa solidaria
Petons

Núria ha dit...

Un plat boníssim i una iniciativa encara millor!!

Pilar Martí ha dit...

Un plat económic, fàcil de fer i molt bo!!
Un petó.

Sussi Aracuina ha dit...

Molt bona iniciativa i millor proposta, ja m'hi afegiré. Petons!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Una gran aportació!!!! Una manera diferent de menjar les sardines!!!
Salut!
Olga

PILAR ha dit...

M'agrada la teva proposta, molt sana i nutritiva. Una iniciatica genial.
Petons!