diumenge, 21 de juliol de 2013

LASANYA DE TOMÀQUET AMB FORMATGE


Les tomaqueres de l' hort de casa dels meus pares ja han començat a produir tomàquets, i sembla que aquest any  serà bona anyada, que ja s' ha preocupat el meu pare de protegir-les bé de les pedregades. Jo també he començat a fer receptes amb els primers tomàquets, que com cada any trobem boníssims i molt gustosos.
Aquesta vegada una lasanya de tomàquet i formatge, molt ràpida de preparar, aprofitant que també tenia el forn engegat amb un pollastre rostint-se ( aquest any, tot i ser juliol no  fa massa calor i encara no fa mandra cuinar al forn).



INGREDIENTS


4 tomàquets madurs
12 làmines de caneló
8 llesques de formatge (mozzarela, hawarti...)
alfàbrega fresca 
sal, pebre, oli d' oliva, una mica de vinagre balsàmic


PREPARACIÓ

Tallem els tomàquets a rodanxes i els posem en un plat. Els amanim amb oli, sal, pebre, vinagre i alfàbrega picada. Deixem macerar una estona, mentre preparem la pasta. Fem bullir les plaques dels canelons segons les instrucions del fabricant.
Disposem en cada plat o en una plata : una làmina de canaló, tomàquet, i una llesca de formatge. Repetim l' operació i acabem amb una rodanxa de tomàquet. 
Ho deixem preparat ( fins i tot ho podem deixar fet el dia abans). 
Ho posem al forn uns 10 minuts a 200 ºC,  fins que el formatge estigui fos. Acabem amanint-ho amb oli  d' oliva, si volem pot ser d' herbes aromàtiques ( la recepta del que faig jo aquí).


15 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb bons tomàquets tot es molt millor, plens de sabor.
La farina de castanyes la pots trobar a alguns herbolaris, a mi me la van regalar fa temps una amiga.
Si no la trobes pots fer els blinis amb qualsevol farina.
Petons.

Mònica Tarradellas ha dit...

Doncs si aquestes són les primeres receptes -que tenen una pinta immillorable-, no em puc ni imaginar que faràs amb els darrers de la temporada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; en fi... sense comentaris... que fresqueta la recepta... és a dir sense comentaris, Anna¡¡
Que vagi de gust i salutacions Anna¡¡ :O) :O)

lolines ha dit...

quin bon plat, amb bona matèria prima, t'ha quedat preciós i saborós sens dubte.

Núria ha dit...

Quin goig de tomàquets Anna! Fa molta il·lusió quan pots menjar els fruits del treball a l'hort. La recepta fa una pinta mmm, a més molt estiuenca.

Eva Macià ha dit...

Em va genial aquesta recepta perquè les tomaquetes del meu pare també estan a punt a punt de que no sapiguem que fer amb elles! I aquesta lassanya és força senzilla i segur que boníssima, no descarto fer-la algun dia d'aquests!

Viqui Mulet ha dit...

Em sembla molt adient per aquest temps d'estiu, la probaré

Marta e-cuina ha dit...

Quina lassanya més fàcil,Anna. A més, ha d'estar boníssima!. Me l'apunto per fer-la quan tingui tomàquets de l'hort del meu sogre (espero que no triguin gaire...)

Cristina ha dit...

Que bona aquesta lasanya! Té una pinta de 10 i la presentació m'agrada molt!! I és ben senzilleta de fer, me l'apunto i quan la faci ja t'explico ;)

Petons guapa!

Àgata Albero ha dit...

Ho confesso, encara no he fet mai una lasanya, aquesta teva em sembla molt suggerent.

Montse Cartanyà ha dit...

Avui ja tinc el sopar decidit, em copiaré aquesta teva recepta que té tan bona pinta!!
Petonets

PILAR ha dit...

Aquestes tomaqueres prometen molt al igual que les receptes que prepararàs que si son com aquesta lasanya ens en lleparem els dits.
Petons!

Cristina ha dit...

El tomàquet sempre dóna molt de joc a l´estiu a la cuina, oi?? Fantàstic!

Gemma ha dit...

Quina sort poder gaudir de tomàquets de l'hort amb gust de tomàquet de veritat!!!!
La combinació de tomàquet i formatge m'encanta!

Albert ha dit...

Amb aquests tomàquets dona gust treballar, bona recepta.