diumenge, 14 de juliol del 2013

CUPCAKES AMB CREMA DE MANTEGA


L' altra dia vaig fer uns cupcakes, unes magdalenes decorades amb crema de mantega que ens van agradar molt. No és que sigui gran entusiasta d' aquest dolç americà que està tan de moda; alguns els trobo molt enfarfegats i carregosos, sobretot els que es decoren amb fondant, que és tan dolç. El que és indiscutible és que n' hi ha de preciosos i molt artístics.
Aquests ens han agradat molt; la base, unes magdalenes amb la recepta del Xavier Barriga, èxit assegurat, per damunt una crema de mantega ( unes amb xocolata i les altres sense) i per decorar altres guarniments de xocolata o comercials. Els de la "S" van ser per l' aniversari d' una amiga de la meva filla Mireia, la Sílvia.Us sortiran uns cupcakes molt bàsics, però bons i  gens empalagosos.


INGREDIENTS

15 magdalenes ( si voleu amb la recepta del meu bloc que trobareu aquí)
250 grs. de mantega sense sal
70 ml. d' aigua
140 de sucre
1 culleradeta de sucre avainillat


PREPARACIÓ

Feu les magadalenes. Les deixeu refredar.
Feu la crema de mantega: Poseu la mantega estovada a temperatura ambient en un bol.
Amb el sucre i l' aigua feu un almívar: poseu els dos ingredients al foc i deixeu bullir uns minuts, quan començi a espesir ja el tindreu apunt. El deixeu refredar.
L' afegiu al bol amb la mantega i afegiu també la vainilla. Bateu amb les barilles elèctriques, o manuals. Ja la teniu llesta. Si estigués massa desfeta per poder-la manipular bé, la poseu uns minuts a la nevera.
Amb l' ajuda de la màniga pastissera, poseu la mantega damunt les magdalenes, i les acabeu de decorar com més us agradi.
Si voleu fer la mantega amb gust de xocolata hi afegiu abans de batre-la uns 50 grs. de xocolata desfeta al microones. 
Reserveu els cupcakes a la nevera abans de menjar-los.

10 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quasi m'agrada més veurel's que menjar-los, encara que de tant en tant si venen de gust.
T'han quedat molt bé, segur que tant la teva filla com la seva amiga van quedar molt contentes.
Petons.

PILAR ha dit...

En molts dels casos son més bonics que bons. I penso com tu per el que fa al fondant, queda molt maco però no ens agrada, encara que el facis ben finet. En cavi amb crema de mantega ens agraden bastant més.
T´han quedat la mar de macos!
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Estem d'acord, més bonics que bons...
Uns postres, per fer-ho diferent.
Salutacions Anna¡¡ :O) :O)

Miquel ha dit...

te han quedado geniales y fotogenicos estos cupcakes y veo que hoy somos mayoria en quedan mas bonitos, pero yo no puedo con ma crema de mantequilla,de queso todavia¡
Bona setmana
Peto

Eva ha dit...

La veritat és que fan molt bona pinta! Els cupcakes són tan "resultons" que fa molt goig de veure'ls i menjar-los de tant en tant.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Què xulos!!! Jo encara no m'he decidit a fer cupcakes.....
Salut i petons,
Olga

Cristina ha dit...

T' han quedat molt resultons...I estic d´acord amb la resta de comentaris. El cups visualment són molt atractiu però no m´acaben de fer el pes a l´hora de menjar-los...

Gemma ha dit...

Jo tampoc sóc gaire fan dels cupcakes, però reconec que són molt bonics... i a tu t'han quedat perfectes!

Unknown ha dit...

Hola, he dado un vistazo por que blog y me quedo di me permites, te invito a que me visites en http://madamenaroa.blogspot.com/ saludos desde Uruguay

Enric ha dit...

Hola!! Totalment d'acord en que moltes versions de cupcakes son empalagoses. Aqui et deixo una versio de turro que resulta mes lleugera per si la vols veure!!
Salutacions!!
http://sucrebcn.blogspot.com.es/2013/11/cupcakes-de-torro-cupcakes-de-turron.html?m=1