diumenge, 5 de maig del 2013

"SOBAOS PASIEGOS"


A casa ens agraden molt aquests dolços, però des que vam anar de vacances a Astúries que no en menjàvem de tant bons. La recepta, (també hi trobareu unes instruccions per fer els motllos) la vaig trobar en aquesta pàgina http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/postres/201112/sobaos-pasiegos-13133.html., només l' he modificada una mica per adaptar-la més al nostre gust.
En vaig fer vàries vegades fent els motllos jo, però la veritat és que és molt entretingut ( no pas difícil) i em pasaven les ganes de fer sobaos quan pensava en els motlles. Al final vaig provar de fer servir  motlles rectangulars de magdalena, i encara que potser no queden tan bé, ha estat una solució ben vàlida. Aixó sí, si us decanteu per aquesta opció, feu servir motlles de paper de bona qualitat per asegurar que aguantin bé la pasta. 




INGREDIENTS

250 grs. de mantega ( com més bona, millor)
220 grs. de sucre
250 grs. de farina
3 ous
1 sobre de llevat
un pessic de sal
opcional: ralladura de llimona


PREPARACIÓ

Amb les barilles ( si no en teniu ho podeu fer sense) bateu els ous amb el sucre. Hi afegiu la mantega estovada a temperatura ambient ( o uns moments al microones si no hi heu pensat). Barregeu bé. Finalment afegiu la farina, la sal i el llevat ( si és el cas, també la ralladura de llimona). Torneu a barregar i poseu la pasta en els motlles col.locats damunt la plata del forn. L' escampeu en els motllos però no els ompliu gaire ( una mica menys de la meitat), i no us amoineu si  la pasta no us queda gaire ben escampada. Els feu coure al forn preescalfat, a 190º durant uns 15 minuts, o fins que estiguin cuits.  




24 comentaris:

lolines ha dit...

A CASA TAMBÉ ENS AGRADEN MOLT AQUESTS DOLÇOS TÍPICS, T'HAN QUEDAT GENIALS, PRENC NOTA DE LA RECEPTA.

Unknown ha dit...

Te han quedado increíbles. Que pinta más buena. Aún recuerdo como en casa de mi abuela cuándo tocaba hacer madalenas todas las nietas nos poníamos con los papelitos a hacer los moldes. Que recuerdos me han venido gracias a tu receta. Feliz día. Muchos besos.
Carmen
http://huevoypelao.blogspot.com.es

ESTONES LLIURES ha dit...

T'han quedat perfectes!!! A mi m'encanten, i si dius que amb el motlle de magadalenes queden bons doncs no cal tanta feina i endavant, que lo important és el gust!!!

mariatem ha dit...

Te han quedado estupendos y seguro que muy ricos.
Besos

Cristina ha dit...

M' agraden moltíssim...són tan tendres! M´apunto la recepta i el truc per fer les cassoletes.

Mònica Tarradellas ha dit...

Jo en menjava sempre a casa la meva àvia...i m'encanta el nom "sobaos"! Els provaré de fer!!! Gràcies!

Miquel ha dit...

unos sobaos así en plan casero son muy buenos y tu forma de hacer el emvoltorio estupendo también
bona setmana
peto

No tot són postres ha dit...

Caram, que bons. A mi també m'encanten els sobaos pasiegos... i potser faré com tu... motlles rectangulars de magdalena, cal simplificar-se la feina ;-)
PTNts
Dolça

Neus Garcia ha dit...

T'han quedat molt bé!!! La familia de la meva parella són de Cantabria i cada vegada que hi anem tornen amb nosaltres un parell o tres de paquets de sobaos i si podem anar a la Vega de Pas a buscarlos, d'on són originals, ja és tot un luxe!! Els teus semblen ben bé autèntics!!! Els hauré de provar perquè serà una gran sorpresa pel meu home!

QUIMA ha dit...

MOlt bons !! T'han quedat molt bé. M'agrada la idea dels motlles:
petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bons son els "sobaos pasiegos".
Encara que els facis amb els motlles de magdalenes sont igual de bons.
Petons.

mamilu ha dit...

Quin esmorzar que fería demà amb aquestes delicies.....
petonets.

Cristina ha dit...

Uiiiiii! Al meu pare li encanten, així que ja els podré preparar!! Ja veuràs que content que estarà! I amb la llet o el cafè... boníssims!!

Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

Sobaos casolans, que bons, Anna!! I quina paciència, a fer els paquetets i tot!! T'han quedat molt temptadors. Petons!

Gemma ha dit...

T'han quedat fantàstics, i els motlles també! Semblen ben bé de pastisseria!
Ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)

Joaquina ha dit...

Molt bona idea fer els sobaos amb els motllos de les magdalenes allargades..quina bona pinta!!!! petons,

Marta Martita ha dit...

Quina bona pinta!!!

Visc a la Cuina ha dit...

Ui que bons, els provaré, em porten molts records...deliciosos!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Una bona obció aquets "sobaos paciegos", molt suaus al gust i fàcils, fàcils de menjar.
Que vagin de gust Anna¡¡ :O) :O)

PILAR ha dit...

ohh, quina pinta!!!! Prenc bona nota dels sobaos i del tutorial per fer els motllos. I de l'idea del motllo de magdalenes. Hi ha una casa a Barcelona, al Passeig Picasso que tenen molts motllos, miraré a veure si en tenen de "sobaos".
Petons!

Alfons ha dit...

no t'ho creuras però l'ultim cop que vaig estar a Asturies vaig comprar una gran bossa de sobaos y una altra amb les paperines (buides) per algun dia omplir-les jo a casa, la dependenta no ho entenia, però al final en vaig fer amb la meva... i ara ja tinc la recepta!!!

Cuina Ficció ha dit...

Tenen una pinta increible! M'apunto la recepta!

Silvia TC ha dit...

me encantan, nunca he hecho nada parecido, como mucho estoy con las simples madalenas, que color mas delicioso!

petons

Catieu ha dit...

Ohhhh!!! M'encanten els sobaos!! Aquesta recepta se'n va directa a pendents....
Petonets :-)