diumenge, 12 de maig de 2013

ESPÀRRECS ARREBOSSATS AMB BEIXAMEL D' AMETLLES


Avui per dinar ens hem menjat aquest plat, una recepta de l' excel.lent cuinera Mireia Carbó, del seu llibre "La cuina et dóna joc". He seguit la recepta al peu de la lletra i ha quedat boníssima però he pensat que un altre dia potser la faig amb espàrrecs naturals prèviament bullits, blancs o verds.


INGREDIENTS

2 pots d' espàrreces en conserva ( d' uns 300 grs. cada pot)
1 o 2 ous
farina
oli d' oliva

Per la beixamel

750 ml. de llet
60 grs. de mantega
60 de farina
4 cullerades d' ametlles picades ben fines.
2 cullerades de salsa de tomàquet
julivert, sal, pebre


PREPARACIÓ

Escorreu els espàrrecs. Passeu-los per l' ou batut i per farina. Escalfeu una mica d' oli en una paella i fregiu-los. Reserveu damunt de papaer de cuina.
Feu la beixamenl: Desfeu la mantega i afegiu la farina, que es cogui una mica, remeneu bé. Agafeu el batedor de mà i aneu afegint la llet, remenant sense parar fins que quedi una salsa cremosa, sense grumolls. afegiu la salsa de tomàquet i l' ametlla, una mica de sal, una mica de pebre i julivert picat. Barrejeu-ho.
Repartiu els espàrrecs en els plats ( que puguin anar al forn) o bé poseu-los en una safata i escampeu la beixamel per damunt. Tot seguit els gratineu al forn uns minuts. 

22 comentaris:

M Glòria ha dit...

Mai els he arrebossat... i tenen bona pinta, m'apunto la recepta!

PTNTS Dolça

Miquel ha dit...

muy original el rebozado y la bechamel de almendras,buena pinta tienen
bona setmana
peto

mamilu ha dit...

Un primer plat de diumenge noia..que bons deuen ser aixi torradets....
petonets.

QUIMA ha dit...

M'agraden els esparrecs, però així arrebossats no els fet mai. Am esparrecs verd també han de quedar molt bons.
petons

lolines ha dit...

un plat de diumenge, zencill y deliciós

mariatem ha dit...

Una manera distinta de comer espárragos. El plato tiene una pinta genial.
Besos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada la recepta, es una bona manera de menjar el espàrrecs de llauna d'una manera diferent.
Petons.

Gemma ha dit...

Aquesta recepta de la Mireia no l'he provat, però sent seva segur que té l'èxit assegurat. I amb espàrrecs frescos encara més bona, segur!

Silvia Tc ha dit...

el arrebossat moltbo! tenen molt bona pinta i la salsa... hmmmm
feliç setmana!

Fem un mos ha dit...

Els espàrrecs arrebossats no els he menjat mai, però veien el plat donen ganes de provar-los
Petons

Montse Cartanyà ha dit...

mmmmm com m'ha agradat aquesta beixamel d'ametlles!!!

Montse Cartanyà ha dit...

mmmmm com m'ha agradat aquesta beixamel d'ametlles!!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quan tornis a preparar aquests espàrrecs....em convidaràs??? Mmmmmm...què bons!!!
Petons,
Olga

lolines ha dit...

Al meu blog hi ha un regal per-tù

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Una manera, diferent de menjar els espàrrecs, amb aquesta salsa d'ametlles.
Salutacions Anna¡¡ :O) :O)

Carmen Gonzalez ha dit...

Que buenos tienen que estar. Cuándo puedas pásate por mi blog que he dejado una cosita para ti, espero que te guste. Esta en Premios-Premio otorgado por Pepi. Besos y feliz día.
Carmen
http://huevoypelao.blogspot.com.es

la colometa ha dit...

Passa't pel meu blog. Tens un detall d'una seguidora anònima que deixa de ser-ho

Alfons ha dit...

bona idea... tenen una pinta esplèndida!!

PILAR ha dit...

Una molt bona idea, diferent i original de menjar esparrecs que te una pinta boníssima!
Petons!

Titaniii ha dit...

Trobo que és un plat exquisit... i és que la Mireia té unes receptes fabuloses. Gracies per posar-la en pràctica!!!
felicitats, ténen una pinta meravellosa.
petonets.

Raquel ha dit...

Hola Anna,

acabo de fer la teva recepta i m'ha sorgit un dubte durant l'elaboració. Veig que a la recepta no parles de deixar coure la beixamel. Representa que n'hi ha prou amb la cocció de la farina amb la mantega? I en segon lloc, s'ha d'utilitzar farina d'ametlles o ametlla picada? És que he utlitzat ametlla molta i trobo que no s'hi nota prou.
Moltes gràcies i de ben segur que la tornaré a fer, millorada amb els teus consells!

ANNAFS ha dit...

Hola Raquel,

Gràcies per visitar el meu blog!!
Pots fer servir farina d' ametlla o ametlles torrades triturades (crec que és millor). jo també he fet servir les dues opcions i amb les ametlles torrades i triturades es nota més el gust.
Mentre vas remenat la beixamel i afegint la llet ja es fa coent, un cop espessida al gust, l' hi pots deixar uns minuts més si vols, però ja està feta ( mai paris de remenar perquè es poden fer grumolls). Espero que t' hagi ajudat!!.