dilluns, 22 d’abril de 2013

SANT JORDI 2013: PASTÍS ESTELADA


Per celebrar el dia de Sant Jordi, la Diada de Catalunya,  vull penjar l' estelada al blog en forma de pastís.
La base de pa de pessic és la recepta de la coca de iogurt. I l'he decorat amb crema i melmelada de maduixa (millor fer servir confitura, perquè és més espessa) . L' estrella l' he fet amb xocolata blanca desfeta i una mica de colorant alimentari vermell.
Us deixo la recepta del pa de pessic de iogurt per si hi ha algú que no la té.

1 iourt natural
2 mides del iogurt de sucre
1 mida del iogurt d' oli
3 mides del iogurt de farina
1 sobre de llevat
3 ous

PREPARACIÓ 

Batem els ous amb el sucre amb la batedora de barilles. Afegim el iogurt i l' oli, tornem a batre. Afegim el llevat i la farina i batem de nou fins que qedi una pasta ben fina. Si tenim temps,  deixem reposar la massa una estona a la nevera tapada amb un drap. La posem en un motllo rectangular ( el meu fa 25 x 36 cm) untat amb mantega i amb paper de forn a la base ( perquè ens resulti més senzill de desmotllar). El fem coure al forn a 190º durant uns 20 minuts.
El desmotllem quan encara és tebi i el deixem refredar damunt la reixa del forn.
Per decorar-lo, fem servir crema pastissera (la recepta aquí),  confitura de maduixa triturada perquè quedi ben fina. 
I si voleu fer un pa de St. Jordi o un pastís de Sant Jordi podeu consultar les entrades d' altres anys, aquí i aquí .
Que tingueu bona Diada!! 

21 comentaris:

Silvia Tc ha dit...

feliç Sant Jordi!
petons

Marta-CuinaDiari ha dit...

Qué bo! i quin dia més bonic!! Marta

Mònica Tarradellas ha dit...

M'encanta la iniciativa i el pastís!!!

Montse ha dit...

Que original, això si que és crativitat.
Bon Sant Jordi!!

Gemma ha dit...

T'ha quedat una estelada perfecte, molt bona idea fer servir crema pastissera i melmelada de maduixa :)
Que passis un bon Sant Jordi!

Cinta ha dit...

oh quina pinta! No ens en podries donar per esmorzar??? petons i bon sant jordi!

Carmen Gonzalez ha dit...

Feliz dia de Sant Jordi, preciosa tarta, enhorabuena. Que paséis un estupendo día. Besos.
http://huevoypelao.blogspot.com.es

mamilu ha dit...

Quina xulada de pastís...nena ets una artistasa, ni a las millors pastisseries...m'encanta !!!!!
petonets.

Cristina ha dit...

Preciós! igual que el llibre "Promet-me que seràs lliure" em va agradar moltíssim.

Neus ha dit...

Senzill però preciós i segur que boníssim!!! T'ha quedat fantàstic!!! Feliç Sant Jordi!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bé t'ha quedat i a sobre bo.
Petons.

Montse Cartanyà ha dit...

Sense dubte el més reivindicatiu de tots els que he vist! M'encanta

Per cert el llibre de Victus, boníssim

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

En Galicia no se celebra...no es costumbre, pero eso no quita lo bonito de tu tarta!
Besos

ELS FRUITS SABOROSOS ha dit...

m'encata el pastís! i quan l'ha vist ma filla m'ha dit que li agradaria que li fes pel seu aniversari!

El cullerot Festuc ha dit...

Així dóna gust celebrar la Diada!!! T'ha quedat xul´ssima l'estelada!
petunets,
Eva

M Glòria ha dit...

que maco et va quedar!!
PTNTS
Dolça

merce ha dit...

Hola Anna!
T'acabo de concedir el premi Best Blog, que el gaudeixis!
http://quinbloc.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.htm

Mercè.

mercè ha dit...

si senyora!, un bon pastís estelat per a una bona ocasió tan nostra!, em sembla p`reciós!

PILAR ha dit...

Que bonic!!!! I que bó!!! Espero tinguesis un bon Sant Jordi.
Petons!

Carmen Gonzalez ha dit...

Tiene que estar deliciosa. Pásate cuándo puedas por mi blog que tengo una cosita para ti. Besos.
Carmen
http://huevoypelao.blogspot.com.es

Alfons ha dit...

in-INDE- Indescriptible..... aqueta es meteix un chin chin amb cava ben fred