diumenge, 13 de gener de 2013

TERRINA ("PATÉ") DE VEDELLA


A finals de novembre vaig assistir al taller de cuina del restaurant "Els Casals", dins els actes de la festa Major de Sagàs. Un dels plats que ens va ensenyar a preparar el gran cuiner Oriol Rovira va ser aquesta terrina; bé, la que va fer ell va ser de senglar, però ja ens va comentar que podria anar bé amb qualsevol carn estofada que ens agradés o ens sobrés. Jo l' he fet amb vedella que tenia al congelador.Vaig fer l' estofat (podeu veure'n una recepta si cliqueu aquí), en vam menjar un dia i la que em va sobrar va anar destinada a aquesta terrina, que també podem tallar i congelar si volem. Podem dir que aquesta també és una recepta d' aprofitament per les restes d' estofats d' aquest dies, que a vegades tampoc sabem què fer-ne.
La podem menjar amb el pa o posar-la en alguna amanida a trossets , etc...Realment és molt bona i ben diferent del "paté " que podem comprar ja elaborat.


INGREDIENTS

750 grs. de guisat de vedella (o senglar, pollastre, ànec...)
4 ous
150 ml. de nata líquida
90 ml. de ratafia reduida (o conyac, moscatell...)
sal i pebre
100 grs. de nous (o pinyons, avellanes, castanyes cuites ...)
200 grs. de bacó en làmina


PREPARACIÓ

Col.loquem el bacó al fons d' un  motlle tipus "plum cake" de manera que ens sobresurti pel lateral. Així podrem tancar la terrina un cop plena.


Posem la vedella estofada sense ossos en bol gran. Afegim els ous, la nata líquida, la ratafia reduida (es redueix uns minuts en un cassó fins que agafa conistència) i la sal i el pebre.
Ho pasem pel turmix. Afegim les nous trossejades (o els pinyons, castanyes,...).
Tapem amb el bacó i presionem amb la mà.
Ho  tapem amb paper d' alumini i ho posem a coure al forn al bany maria a 160 º durant 1 hora. Punxem amb una broqueta per saber si és cuit. Deixem refredar i a la nevera. Desmotllem quan és ben fred.
Es conserva molts dies a la nevera sense congelar, uns quinze dies.

12 comentaris:

Cristina ha dit...

La recepta m´ha guanyat per l´embolcall laminat de bacó...Crec que es pot jugar molt amb el ingredients. Qué bona!

Silvia ha dit...

que buen aspecte, me apunto la recepta per provar.

Miquel ha dit...

que buena receta y ademas bien buena,la pinta que tiene es tentadora¡¡
bona setmana
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada molt aquesta recepta, com que no porta fetge es ideal per mi. Una bona recepta d'aprofitament.
Petons.

lolines ha dit...

un aprofitament bonissim

Gemma ha dit...

una recepta ideal per aprfotiar els guisats, una bona alternativa als canelons ;)

GEMMA ha dit...

M'agrada la recepta. Amb el teu permís, l'apunto.
I que be que es menja als Casals!!!
Petonets.

Teresa ha dit...

M'agrada! una bona proposta per fer!! tinc el mateix pla... ! bona setmana!

Visc a la Cuina ha dit...

Quina cosa més bonaaaa!

Fem un mos ha dit...

Ummmm te molt bona pinta, el tindre de provar, amb el teu permís queda anotat
Petons

Cuinant i païnt ha dit...

Veus...fer terrina es una compte pendent...
Quina patxoca fa.
Un petó.

PILAR ha dit...

Ohhhh!!!! Quina maravella! Amb lo que m'ágraden les terrines i pates. T´ha quedar de luxe. La propera vegada que faci estofat hi ficaré mes carn per poder-ho fer.
Petons!