No sé si aquesta temporada de bolets serà bona o no. De moment, al Berguedà es troben ous de reig i també apagallums. Amb els ous de reig he fet unes hamburgueses amb un gust deliciós. Segur que, si les proveu, voldreu repetir. L' èxit d' aquesta recepta és fer servir una carn de vedella de qualitat, al natural, sense aditius ni amaniments.
INGREDIENTS
400 grs. de carn de vedella picada, sense sal ni pebre
200 grs. d' ous de reig ( o algun altre bolet com el cep, el rovelló, el camagroc...)
1 all
julivert
sal, pebre, oli d' oliva
Uns ous de reig més per acompanyar I enciam, tomàquet, patates, dauets de pa fregit.... el que ens vingui de gust.
PREPARACIÓ
Amanim la carn de vedella amb sal i pebre al nostre gust, l' all a trossets petits i una mica de julivert. Piquem els ous de reig amb un ganivet, ben petitets.Els afegim a la carn picada i barregem bé. Fem les hamburgueses (jo ho faig amb l' estri de la foto, però també es pot fer manualment). Fem làmines amb els altres ous de reig i les fem coure a la planxa, volta i volta. Les reservem. Fem coure les hamburgueses a la planxa ben calenta per cada banda, sense que es facin en excés.
I a gaudir de la tardor i dels bolets...
Aquest mes a la revista "Cuina" hi trobareu receptes de bolets de 4 àvies d' Olvan, una d' elles la meva mare, la Maria soler.