dijous, 27 de setembre del 2012

HAMBURGUESA DE VEDELLA I OUS DE REIG




No sé si aquesta temporada de bolets serà bona o no. De moment, al Berguedà es troben ous de reig i també apagallums. Amb els ous de reig he fet unes hamburgueses amb un gust deliciós. Segur que, si les proveu, voldreu repetir. L' èxit d' aquesta recepta és fer servir una carn de vedella de qualitat, al natural, sense aditius ni amaniments. 



INGREDIENTS

400 grs. de carn de vedella picada, sense sal ni pebre
200 grs. d' ous de reig ( o algun altre bolet com el cep, el rovelló, el camagroc...)
1 all
julivert
sal, pebre, oli d' oliva

Uns ous de reig més per acompanyar  I enciam, tomàquet, patates, dauets de pa fregit.... el que ens vingui de gust.


PREPARACIÓ


Amanim la carn de vedella amb sal i pebre al nostre gust, l' all a trossets petits i una mica de julivert. Piquem els ous de reig amb un ganivet, ben petitets.Els afegim a la carn picada i barregem bé. Fem les hamburgueses  (jo ho faig amb l' estri de la foto, però també es pot fer manualment). Fem làmines amb els altres ous de reig i les fem coure a la planxa, volta i volta. Les reservem. Fem coure les hamburgueses  a la planxa ben calenta per cada banda, sense que es facin en excés. 
I a gaudir de la tardor i dels bolets...



Aquest mes a la revista "Cuina" hi trobareu receptes de bolets de 4 àvies d' Olvan, una d' elles la meva mare, la Maria soler.



diumenge, 2 de setembre del 2012

CANELONS FREDS DE TONYINA


Després d' unes bones vancances us presento una recepta ben fàcil i ràpida, ideal per acabar d' aprofitar els dies d' estiu amb un plat fred que necesita poca preparació i el podem deixar llest amb antelació.


INGREDIENTS


12 plaques de canelons
un pak de tres llaunes de tonyina
3 ous durs
1 pot d' olives farcides
maionesa




PREPARACIÓ


Fem bullir les plaques dels canelons l' estona que ens indiqui en el paquet. Les escorrem,  les refredem amb aigua i les estenem damunt d' un drap.
Preparem el farcit: barregem la tonyina esmicolada juntament amb els ous durs ratlllats, les olives tallades a rodanxes (en reservem unes quantes per la decoració) i un parell o tres cullerades de maionesa. Farcim els canelons. Finalment, els decorem amb més maionesa i amb unes rodanxes d' oliva. Reservem a la nevera fins al moment de servir.