dimarts, 17 d’abril del 2012

FOCCACIA AL ROMANÍ

Una focaccia a la que podem incorporar diferents ingredients per fer-la diferent. Ara hi ha molt de romaní i li dóna un gustet molt bo! Jo en faig una meitat amb ceba i olives i l' altra meitat  nomès amb olives  (blanques o negres). Ens la mengem amb una mica d' embotit i una amanida i ens serveix per fer un sopar de diumenge.

INGREDIENTS

200 ml. d' aigua tèbia

1 culleradeta de sal

1 culleradeta de sucre
1 cullerada d' oli d' oliva

unes fulles triturades de romaní.
350 grs. de farina de força
15 grs. de llevat fresc

Per posar per damunt:  ceba fregida prèviament, olives...

PREPARACIÓ:

1-Primer pas de la preparació
A la panificadora:

Hi posem tots els ingredients per l' ordre que estan escrits a la llista d' ingredients. Seleccionem un programa d' amasar i llevar.

Manualment:

En un bol petit barregem el llevat amb una mica  d' aigua .  L' afegim a la farina juntament amb l' oli,el romaní, la sal, i el sucre. Amasem bé en una superfície enfarinada durant uns 10 minuts. Deixem llevar durant uns 45 minuts dins un bol tapada amb un drap. (podeu posar-la dins el forn apagat)

2-Segon pas de la preparació
Quan ja tinguem la masa preparada, ens enfarinem una mica les mans i  la posem en un motlle untat amb oli d' oliva. La posem al mig i  l' escampem amb els artells (nudillos)  cap a les vores de la plata.
Hi aboquem la ceba per damunt, i les olives presionant lleugerament. L' amanim amb un pols de sal i un rajet d' oli, si volem també amb una mica més de romaní picat.  La deixem durant uns 30 minuts, dins el forn apagat.

La posem al forn durant uns 18 minuts a 200º.

diumenge, 8 d’abril del 2012

MONES 2012



Aquesta Pasqua he augmentat una mica la producció de mones: n' he fet tres. La novetat ha estat fer la de yema i fruita que no n' havia fet mai cap. He fet servir la recepta de la Gemma de " La cuina de casa" que és una aposta molt segura (només he canviat la maizena per midó d' arrós que m' agrada més) . I si voleu la recepta que he fet servir pel pa de pessic o per fer la crema de mantega podeu consultar les entrades d' altres anys aquí, i aquí. Hi he posat moltes fotografies, perquè es vegi la decoració i  així poder agafar idees, que és el mateix que faig jo per inspirar-me.

MONA DE FRUITA I YEMA


INGREDIENTS

Per fer la yema:

215 grs. d' ou
215 grs de sucre
15 grs. de maizena o midó d' arròs
90 grs. d' aigua

Altres ingredients: 1 pa de pessic, melmelada d' albercoc, fruites confitades, cireres i amentlles laminades.

PREPARACIÓ

Fem la yema:
Bateu els ous amb l' aigua i coleu-los. Barregem el sucre i el midó o la maizena. Ho ajuntem tot ben barrejat i ho posem al foc remenat contínuament. Quan comença a bullir,  ho retireu del foc i ho aboqueu en una
plata gran ( millor si és de vidre) perquè es refredi ràpidament.
Dividem el pa dessic per la meitat,  untem els costats amb la yema i arrebossem amb les ametlles. Posem la part de sota a la plata de servir i l' untem amb melmelada, la tapem amb l' altra part i untem per damunt amb la yema. Decorem la mona.