divendres, 30 de novembre de 2012

TALLARINES MARINERS (PER BLOGS CONTRA LA FAM)


Els dies 30 de novembre i 1 de desembre,  podreu trobar a molts supermercats i mercats de Catalunya punts de recollida d' aliments  bàsics, dins la campanya  de "El Gran Recapte del Banc dels Aliments", perquè les persones d' aquí que més ho necessitin rebin ajuda. Us deixo l' enllaç on podeu trobar més informació i consultar la llista de llocs on es fa la recollida: http://www.bancdelsaliments.org/ca/cercador . Tots hi podem col.laborar, en la mesura del que ens sigui possible,  comprant  alguns dels productes que es demanen, que són:


-llegums seques
-oli
-llet
-llaunes conserves de peix

La iniciativa "Blogs contra la fam" va sorgir  per incentivar i donar suport al banc dels aliments, a més de fer un recopilatori de receptes utilitzant algun dels aliments recollits. Receptes senzilles, econòmiques, però no per això menys saludables i apetitoses. En aquest enllaç hi podreu trobar les receptes que es vagin publicant en els diferents blocs participants   http://blogscontralafam.blogspot.com.es/
Aquesta recepta és la meva aportació a "Blogs contra la fam":



INGREDIENTS

500 grs. de tallarines
1 llauna de calamars en oli
1 llauna de verat en oli ("caballa")
1 llauna de musclos al natural
5 cullerades de salsa de tomàquet
1 ceba ,4 alls, 1 fulla de llorer, sal, un polset d' orenga 



PREPARACIÓ

Fem bullir la pasta  en força aigua, sal, 1 all aixafat sense pelar, i la fulla del llorer, fins que estigui al nostre gust.
Farem sevir l' oli de les llaunes per fer el sofregit. Piquem la ceba i 3 alls. Els sofregim i afegim el tomàquet (si és al natural, l' haurem de deixar més estona, fins que el sofregit es torni brillant, en canvi, si ja és tomàquet fregit només cal deixar-lo uns minuts) i l' orenga. Afegim els calamars a trossets, el verat esbocinat, i els musclos. Rectifiquem de sal. Deixem uns minuts més.
Escorrem la pasta i l' amanim amb el sofregit mariner. 

Podem fer aquesta mateixa recepta fent servir les llaunes de conserves de peix de què disposem en aquell moment. El resultat serà també molt bo! 
 

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Senzill i deliciós, una gran aportació.
Em sembla que aquest any participen molts més blogs, a veure si aconseguim superar les 1000 tones de l'any passat!

GEMMA ha dit...

A vegades fem receptes molt complicades i el mes senzill, es el mes bó...
Petonets.

Marina A.F. ha dit...

Avui, l'important no és la recepta sinó l'objectiu. Tots contra la fam!!!! Petons

Miquel ha dit...

un gran plato sencillo y muy rico para una noble causa
bon cap de setmana
peto

lolines ha dit...

una aportació bonissima

Silvia ha dit...

molt bona aportacio, gracies.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quines tallarines tan marineres i saborosas, tot sigui per una bona causa com aquesta.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Una bona recepta per una bona causa!!!! Quins tallarines més bons i més senzills!!
Petons,
Olga