dijous, 27 de setembre del 2012

HAMBURGUESA DE VEDELLA I OUS DE REIG




No sé si aquesta temporada de bolets serà bona o no. De moment, al Berguedà es troben ous de reig i també apagallums. Amb els ous de reig he fet unes hamburgueses amb un gust deliciós. Segur que, si les proveu, voldreu repetir. L' èxit d' aquesta recepta és fer servir una carn de vedella de qualitat, al natural, sense aditius ni amaniments. 



INGREDIENTS

400 grs. de carn de vedella picada, sense sal ni pebre
200 grs. d' ous de reig ( o algun altre bolet com el cep, el rovelló, el camagroc...)
1 all
julivert
sal, pebre, oli d' oliva

Uns ous de reig més per acompanyar  I enciam, tomàquet, patates, dauets de pa fregit.... el que ens vingui de gust.


PREPARACIÓ


Amanim la carn de vedella amb sal i pebre al nostre gust, l' all a trossets petits i una mica de julivert. Piquem els ous de reig amb un ganivet, ben petitets.Els afegim a la carn picada i barregem bé. Fem les hamburgueses  (jo ho faig amb l' estri de la foto, però també es pot fer manualment). Fem làmines amb els altres ous de reig i les fem coure a la planxa, volta i volta. Les reservem. Fem coure les hamburgueses  a la planxa ben calenta per cada banda, sense que es facin en excés. 
I a gaudir de la tardor i dels bolets...



Aquest mes a la revista "Cuina" hi trobareu receptes de bolets de 4 àvies d' Olvan, una d' elles la meva mare, la Maria soler.



14 comentaris:

Miquel ha dit...

cambio mi hamburguesa de pescado por esta de carne y ous de reig.Te ha quedado divina ,creo que este año no va a ser tampoco muy buenos en bolets,poco ha llovido.
Felicidades a tu madre y sus compañeras salir en CUina es un lujo.Disfrutarlo
peto

Cristina ha dit...

Avui he anat a la biblio i he fullejat la revista. He vist el reportatge però no he caigut!

Un luxe de recepta.

Visc a la Cuina ha dit...

Quina idea més bona això de fer hamburgueses d'ous de reig, quan en trobi (aquí encara res de res) ho provaré! Quan rebi la revista, me la miraré amb detall, quina il·lusió!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'has donat una idea per les meves properes hamburgueses. Ha de estar molt bones.
Felicitats a la teva mare.
Petons.

PILAR ha dit...

Per el que diuen no serà any de bolets, quina llàstima. Les hamburgueses han de ser delicioses.
Felicitats a la teva mare i a totes les cuineres d'Olvan.
Petons!

Gemma ha dit...

Em sembla que no serà un any de bolets gaire bo... a veure si plou!
Uau, quin orgull que surti una reepta de te mare, ja la llegiré bé. Felicita-la de part meva!

La cuina de l'Eri ha dit...

Felicitats a la mare! I a tu per tenir el plaer de menjar aquests meravellosos bolets.... i amb una bona carn, tot un luxe! PEtons

Cinta ha dit...

Tant de bo acabi sent una bona temporada... amb les ganes de bolets i rovellons que tinc!

Cuinagenerosa ha dit...

un luxe trobar ous de reig aquest any que es presenta tan escàs! sens dubte, és un dels reis dels bolets, i tal com el presentes tu ha d'estar molt bo.

el taller de cuina ha dit...

Diuen que no, que no serà bon any de bolets.
aquestes hamburgueses han de ser delicioses!!!!!!
petonets

El cullerot Festuc ha dit...

Així que la teva mami tb és mediàtica!!! Felicitats!!! I quina hamburguesa...això si que no és fast food!
Petunets,
Eva.

mamilu ha dit...

Deuen ser genials !!! amb aquets bolets tan bons !!!!!!
Petonets.

Joaquina ha dit...

Quina sort poder gaudir d´aquests bolets !! has aconseguit una peça de carn molt gustosa així convinada... Felicitats per la publicació en la que surt la teva mare.. quin goig que fan!! petons,

ANNAFS ha dit...

Moltes gràcies a tots!! sí que diuen que serà mala temporada de bolets, però jo fins que hagi passat... encara tinc l' esperança que se' n trobin. de fet, ja n' hem trobat uns quants més...
ptns