dilluns, 20 de febrer de 2012

ROSSEJAT DE FIDEUS

 Un plat que mengem sovint a casa, i que encara no surt al meu receptari. Nosaltres  els servim  amb  allioli, si voleu la recepta que fem servir la trobareu aquí.

INGREDIENTS

1 l. de fumet
400 grs. de fideus
1 vaset d' oli d' oliva
1 gra d' all
200 grs. de llagostins pelats

Pel fumet,

1/2 kg. de peix de roca i crancs o galeres
2 tomàquets madurs
1 ceba
2 alls
1 mica de julivert
1 fulla de llorer
pebre, sal, oli d' oliva
1.5 l. d' aigua.

PREPARACIÓ

Fem el fumet:  En una olla amb una mica d' oli d' oliva fem fregir la ceba tallada a làmines, després els alls també laminats i per últim els tomàquets a trossos. Quan esta tot fregidet, afegim el peix de roca i les galeres o crancs, donem unes voltes i afegim l' aigua, el julivert i el llorer. També sal i pebre. Ho deixem bullir una mitja hora. Colem i reservem el fumet.
En una paella amb el vaset d' oli , fregim l' all  senser i el retirem, hi aboquem els fideus i els donem voltes fins que estiguin rossejats. Retirem l' excés d' oli. Afegim el fumet i deixem coure fins que gairabé ja estan fets. Els posem dins al forn a 200 º uns 5 minuts perquè acabin de beure's l' aigua i quedin secs.
Saltem les gambetes en una paella amb unes gotes d' oli. Les posem per damunt dels fideus. Els servim acompanyats de l' allioli.


21 comentaris:

Cinta ha dit...

quina pinta... fa tant de temps que no en menjo... petons!

Gemma ha dit...

T'han quedat genials, tots aixecats... És un plat que ens agrada molt, tot i que el meu sempre sense allioli, je je je...

Titaniii ha dit...

M´encanten quan queden així, aixecadets!!!
Amb aquest fumet tan deliciòs... la veritat és que és un rossejat diví.
Petonets.

Susanna i Juan Pedro ha dit...

Una fideuà espectacular!!!! Quina gana!!!!

lolines ha dit...

un plat bonisim, a casa el fem sovint

Pepin ha dit...

Jo la faig exactament igual i confirmo que surt boníssima.
Salut,
Pepin

Lídia ha dit...

m'encanta aquest plat

Miquel ha dit...

un clasico irresistible,muy buena pinta tiene
peto

Marina ha dit...

No falla mai, el rossejat! Que bo que és. A mi també m'agrada amb allioli, amb força allioli... si no té gaire gust, i amb poc, si el rossejat és de calité com aquest! petons

GEMMA ha dit...

Et creurás que es el meu plat estrella i tampoc el tinc posat al bloc...jeje. es que es tan bo un bon rossejat,oi???
Petonets.

QUIMA ha dit...

Jo sense allioli... ara recordo que fa temps qu eno en faig .....m'encanten i t'han quedat perfectes !!!

Elena ha dit...

quina bona pinta que te...

mamilu ha dit...

Tan quedat tots tiesos com a de ser ....genial !!!!!
Petonets.

Irene- Receptes de la Irene ha dit...

quina bona pinta!!

Visc a la Cuina ha dit...

Quin goig que fan, t'han quedat perfectes!

dosentrebambalinas ha dit...

Una pinta deliciosa, qui els pillara. I ambles gambes peladetes ja ;)

petons

Anna ha dit...

Uau, la imatge dels fideus alçats és simplement preciosa... No em vull imaginar com de deliciosos són!! jaja Gràcies per compartir la recepta! :D

Un petonet!! :)

Cristina ha dit...

És un plat fantàstic! a mi m´agrada com l´has fet tu i acompanyat d´all i oli.

PILAR ha dit...

Quina delicia de plat! m'agradan quan queden tots els fideus aixecadets, de punta. Es un plat que faig de molt tant en tan i mira que es fácil i bo. Hi possaré remei aquesta mateixa setmana.
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pintaaaaaaaa...m'encanten!!! I t'han quedat perfectes, trempats com ha de ser! :)
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Hola,

Es un plat ben bo i senzill de preparar! A casa sempre tenen èxit!

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

ANNA