diumenge, 25 setembre de 2011

CREMA DE PINYA COLADA


Avui unes postres senzilles de preparar i molt bones. Les podeu prendre fredes o també posar-les un parell d' hores  al congelador i treure-les uns 20 minuts abans de menjar-les. Segur que us agradaran!
 


INGREDIENTS   (6 persones)

1 pot petit de llet condensada
1 pot de pinya en el seu suc (de 400 grs)
60 grs. de coco ratllat
1 iogurt grec
200 ml de nata per muntar
1  copeta de rom


PREPARACIÓ



Amb la batedora, triturem la pinya amb el seu suc, la llet condensada, el coco, el iogurt i el rom. Muntem la nata i l' afegim a la preparació anterior.
Repartim la crema en bols o copes i la deixem a la nevera fins el moment de servir-la.



diumenge, 18 setembre de 2011

FESOLS DE STA PAU AMB SÍPIA I POLS DE CAMAGROCS

Aquest cap de setmana hem anat al bonic poble de  Sta Pau i hem comprat aquests fesols que han quedat boníssims!. Amb un plat d' aquests fesols, una amanida verda, unes llesques de pa de pagés  i una ampolla de bon vi, degustareu un sopar excel.lent.
Aquesta temporada  encara no hem trobat bolets,  he fet servir els camagrocs que tenia assecats .


INGREDIENTS

400 grs. de fesols de Sta Pau crus o 800 ja cuits
5 sípies mitjanes
2 cebes tendres
2 alls
2 cullerades de salsa de tomàquet
un grapat de camagrocs secs (o un altre tipus de bolet)
sal , oli d' oliva i en el cas d' haver de coure els fesols , una fulla de llorer i un parell d' alls. 


PREPARACIÓ

Primer cal posar els fesols en remull durant un parell d' hores com a mínim (millor tota la nit, però a mi se'm van coure molt bé només amb dues hores) . Els posem en una olla amb aigua que els cobreixi dos dits, i els posem a bullir, si volem amb una fulla de llorer, un bon raig d' oli d' oliva i un parell d' alls sense pelar. Quan bullin, abaixem el foc, i hi posem sal al gust. Els deixem coure fins que estiguin tous (si cal hi afegim aigua bullint durant la cocció.)Quan estiguin fets, els deixem reposar una estoneta.
Posem una cassola al foc amb oli d' oliva i hi aboquem la ceba i els alls tallats petits. Deixem sofregir a poc foc, afegim el tomàquet i la  sípia tallada petita. La deixem fer uns minuts.
Triturem els camagrocs ( en podem reservar uns quants per decorar, posant-los una estoneta en un bol amb aigua i fregint-los després). Afegim a la cassola la pols de camagrocs i els fesols amb una mica de l' aigua de la cocció. Ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.

Us deixo aquests consells de cocció del folletó que ens van donar al comprar els fesols.

diumenge, 11 setembre de 2011

"MONTADITO" DE TOMÀQUET AMB SALSA DE NOUS I ALFÀBREGA

Aquest "montadito" el vaig fer amb una varietat de tomàquets anomenada "negra" o "kumato", que són d' un color verd molt fosc, (he buscat la informació a la xarxa, ja que no els coneixa). A l' hort (potser per equivocació) en van sortir unes mates barrejades amb les altres.
És un tomàquet fort, cruixent, i amb un gust molt intens i dolç. A mi m' ha agradat molt. Podeu fer aquesta recepta amb qualsevol varietat de tomàquets, millor que siguin petits perquè els "montaditos" quedin més bonics. Si teniu hort, aprofiteu els que tingueu que ara són boníssims.
També teniu l' opció de fer aquesta recepta però tipus amanida, sense el pa (o crostonets per damunt) i servida en una safata gran. 



INGREDIENTS

Tomàquets
Formatge de fresc (dels que van en terrina individual)
llesques de pa

Salsa: unes nous, oli d' oliva,pebre, unes fulles d' alfàbrega, sal , una punteta d' all.


PREPARACIÓ

Tallem els tomàquets a rodanxes. Torrem el pa i fem discs ( amb un tallapastes o amb un vaset) més o mesys de la mida de les rodanxes dels tomàquets. Tallem el formatge també a rodanxes.
Fem la salsa triturant tots els ingredients junts.
Muntem el plat: el pa, una rodanxa de tomàquet, una de formatge... i finalment la salseta per damunt.
Ah!, si els feu més baixets (només d' un pis)  que els que vaig fer jo, us anirà millor per menjar-los!

dimarts, 6 setembre de 2011

CÒCTEL DE GAMBES AMB MELÓ

Aprofitant que encara fa caloreta i vénen de gust els plats refrescants us presento aquest còctel de gambes.


INGREDIENTS  (4 persones)

200 grs. gambes o llagostins pelats
2 melons cantalup o francesos  (1 meitat per persona)
rucula o enciam
8 palets de surimi
unes gambes o llagostins salats per decorar.

Salsa rosa: maionesa i salsa de tomàquet, també una mica de pebre. 

PREPARACIÓ

Buidem els melons amb l' ajuda d' un estri per fer boletes o amb una cullereta. Reservem les boletes de meló.
Posem una mica d' aigua salada a bullir i aboquem les gambetes o llagostins, deixant-los coure un o dos minuts.
Tallem a trossets els palets de surimi. Barregem amb les gambetes, la rúcula i una part de la polpa del meló.

Omplim  amb aquesta preparació les meitats de meló. Servim amb la salsa rosa apart.