diumenge, 4 de desembre del 2011

OUS FERRATS A L' ESTIL DE "ELS CASALS"

Aquest dilluns vaig assistir a un mini-curset de cuina a "Els Casals" a càrrec d 'Oriol Rovira, dintre dels actes de la festa Major de Sagàs. Com sempre, van ser molt interesants les dues receptes que va cuinar: "Col i patata amb botifarres del perol, ou ferrat a la nostra manera i tòfona" i  "Rap rostit amb tomàquet a l' all cremat i olivada amb patates confitades".
Aquest cap de setmana he fet la primera de les receptes ( que publicaré a finals de setmana). Es un plat de sempre, de pagès, amb una presentació una mica especial. Ens va comentar l' Oriol que és un plat que sempre tenen a la carta de "Els Casals". El que em va sorprendre més d' aquesta recepta va ser la manera de fer els ous ferrats i com queden de bons... De fet, a casa ens agraden molt els ous ferrats, i encara que siguin tan fàcils de fer, no sempre surten al punt que volem.

D' aquesta manera queda una presentació diferent i  original, la clara cuita, el rovell per sucar-hi pa...

Els ous han de ser molt frescos, acabats de pondre per anar bé (l' Oriol els va anar a buscar al galliner i tot)  és la condició perquè quedin bé, sinó no quedaran tan rodons, llavors us anirà bé ajudar-vos amb unes pinces per recollir-los al màxim. .


INGREDIENTS

ous molt frescos
oli d' oliva
sal màldon

PREPARACIÓ

Posem oli en un cassó petit de diametre però allt, que hi poguem posar oli fins a més de la meitat d' alçada.
El posem a escalfar. Cal que l' oli sigui molt calent, que fumegi  (a uns 200 º ha d' estar). Quan el tenim a punt, apaguem el foc (sobretot penseu-hi si teniu gas o butà), i hi tirem l' ou que ja tindrem preparat en un bol. El deixem fer fins que quedi ros dels voltants (uns minuts)  i el retirem amb unes pinces. Els salem per damunt amb sal maldon. 



11 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Em sembla una manera de fer els ous ferrats genial, tenen una pinta...

lolines ha dit...

una manera de fer els ous ferrats, diferente però sorprenent i bona.

Anna ha dit...

Ohhh, tant que m'agraden a mi els ous ferrats, haig de provar aquesta manera sens falta perquè realment sembla que queden perfectes: la clara ben cuita i cruixent i el rovell ben cru per a sucar-hi pa!! Tenen una pinta genial, esperem la recepta completa jeje ;)

Un petoneeet! :D

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ho que donaría jo per menjar-me un ou acabat de pondre, però de gallines de veritat no criades a tota presa.
M'agraden així, per poder sucar-hi pa.
Petons.

Alfons ha dit...

per sucar-hi pa... un parell per mi!!

Gemma ha dit...

D'aquells plats on és imprescindible una bona llesca de pa!
Una manera original i divertida de servir uns clàssics ous ferrats :)

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

el meu pare, els feia així per esmorzar quan venia de treballar del camp , quins records

mil petonets Susanna

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmmmmmm...que booooo!!! Els faré segur...
en aquest cas el més difícil de la recepta serà trobar ous frescos acabats de pondre...jajaja!!
Petunets!
Eva.

mamilu ha dit...

UAFFFFFF!!!PUES EL RÉGIM EL DEIXEREM PER DEMÁ PERO AVUI TOCAN AQUETSSSS!!!

Cristina ha dit...

Doncs ara ja sé per què de vegades no queden tan rodons! Per sucar-hi pa!

ANNAFS ha dit...

Hola,

Espero que us animeu a fer-los, queden molt bons. Aixó sí, aneu amb molt de compte de no cremar-vos!
I és veritat, Eva, el més difícil de la recpeta és trobar ous super frescos, jajaja...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.