diumenge, 11 de setembre de 2011

"MONTADITO" DE TOMÀQUET AMB SALSA DE NOUS I ALFÀBREGA

Aquest "montadito" el vaig fer amb una varietat de tomàquets anomenada "negra" o "kumato", que són d' un color verd molt fosc, (he buscat la informació a la xarxa, ja que no els coneixa). A l' hort (potser per equivocació) en van sortir unes mates barrejades amb les altres.
És un tomàquet fort, cruixent, i amb un gust molt intens i dolç. A mi m' ha agradat molt. Podeu fer aquesta recepta amb qualsevol varietat de tomàquets, millor que siguin petits perquè els "montaditos" quedin més bonics. Si teniu hort, aprofiteu els que tingueu que ara són boníssims.
També teniu l' opció de fer aquesta recepta però tipus amanida, sense el pa (o crostonets per damunt) i servida en una safata gran. 



INGREDIENTS

Tomàquets
Formatge de fresc (dels que van en terrina individual)
llesques de pa

Salsa: unes nous, oli d' oliva,pebre, unes fulles d' alfàbrega, sal , una punteta d' all.


PREPARACIÓ

Tallem els tomàquets a rodanxes. Torrem el pa i fem discs ( amb un tallapastes o amb un vaset) més o mesys de la mida de les rodanxes dels tomàquets. Tallem el formatge també a rodanxes.
Fem la salsa triturant tots els ingredients junts.
Muntem el plat: el pa, una rodanxa de tomàquet, una de formatge... i finalment la salseta per damunt.
Ah!, si els feu més baixets (només d' un pis)  que els que vaig fer jo, us anirà millor per menjar-los!

15 comentaris:

Carme R. ha dit...

Hola Anna, han de ser molt bons aquets montaditos i fàcils de fer, per cert les fulles de decoració son d' alfàbrega oi?
Bona setmana!

Visc a la Cuina ha dit...

Justament avui hem passat per l'hort de l'avi i tinc uns tomàquets guapíssims esperant... demà els provaré a la teva manera!

Miquel ha dit...

un buen montadito y esa salsa la tengo que probar
peto

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Uns montaditos impressionants, m'encanta la salseta!!
Petonets
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb la salsa de nous ha de tenir molt bon gust.
Petons.

Mercè ha dit...

Anna, aquests montaditos amb les tomates de l'hort han de ser exquisits!!
Petons!

Gemma ha dit...

Una manera original i vistosa de preparar una amanida de tomàquet. Amb la salsa de nous ha de quedar molt gustosa.

El plat blanc ha dit...

Quins "monatditos " més preciosos. Molt bona la combinació de tomàquets amb formatge i alfàbreg amb nous. Jo no he menjat mai aquests tomàquts els hauré de provar. Una abraçada

Cristina ha dit...

Quins timbalets més bufons...Aquesta salsa s´ha de provar...Ja me l´imagino. mmmmmm!!!

Fem un mos ha dit...

Uns montaditos deliciosos
Petons

Fem un mos ha dit...

Uns montaditos deliciosos
Petons

Albert ha dit...

Hola Anna
M'agrada molt el teu blog !!!
Segueix així !!!
Enhorabona !!!

Albert javascript:void(0)(http://lacuinadesempre.blogspot.com)

Bet ha dit...

Anna, els he fet i m'han agradat moltíssim!! gràcies per la recepta, una abraçada :)

Joaquina ha dit...

Quina bona opció per continuar consumin els tomàquets cassolans, l´alfabrega ens agrada molt, així que n´estiraré de la planteta del terrat i ho faré. Un montadito senzill i moooooolt bó. Petons,

ANNAFS ha dit...

Hola,

Val la pena acabar d' aprofitar els tomàquets que ja s' acaba la temporada!

Ah, si Carme les fulles de la decoració són d' alfàbrega. Jo també en tinc uns testos al balcó, com la Joaquima.

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.