diumenge, 18 de setembre del 2011

FESOLS DE STA PAU AMB SÍPIA I POLS DE CAMAGROCS

Aquest cap de setmana hem anat al bonic poble de  Sta Pau i hem comprat aquests fesols que han quedat boníssims!. Amb un plat d' aquests fesols, una amanida verda, unes llesques de pa de pagés  i una ampolla de bon vi, degustareu un sopar excel.lent.
Aquesta temporada  encara no hem trobat bolets,  he fet servir els camagrocs que tenia assecats .


INGREDIENTS

400 grs. de fesols de Sta Pau crus o 800 ja cuits
5 sípies mitjanes
2 cebes tendres
2 alls
2 cullerades de salsa de tomàquet
un grapat de camagrocs secs (o un altre tipus de bolet)
sal , oli d' oliva i en el cas d' haver de coure els fesols , una fulla de llorer i un parell d' alls. 


PREPARACIÓ

Primer cal posar els fesols en remull durant un parell d' hores com a mínim (millor tota la nit, però a mi se'm van coure molt bé només amb dues hores) . Els posem en una olla amb aigua que els cobreixi dos dits, i els posem a bullir, si volem amb una fulla de llorer, un bon raig d' oli d' oliva i un parell d' alls sense pelar. Quan bullin, abaixem el foc, i hi posem sal al gust. Els deixem coure fins que estiguin tous (si cal hi afegim aigua bullint durant la cocció.)Quan estiguin fets, els deixem reposar una estoneta.
Posem una cassola al foc amb oli d' oliva i hi aboquem la ceba i els alls tallats petits. Deixem sofregir a poc foc, afegim el tomàquet i la  sípia tallada petita. La deixem fer uns minuts.
Triturem els camagrocs ( en podem reservar uns quants per decorar, posant-los una estoneta en un bol amb aigua i fregint-los després). Afegim a la cassola la pols de camagrocs i els fesols amb una mica de l' aigua de la cocció. Ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.

Us deixo aquests consells de cocció del folletó que ens van donar al comprar els fesols.

16 comentaris:

Gemma ha dit...

Un mar i muntaya ben bo i molt de casa nostra. Els fesols de santa Pau són el caviar dels llegums ;)

Cristina ha dit...

Denomació d´origen...Ha d´estar boníssim.

Bon Tiberi ha dit...

Això és un menjar de qualitat!! Segur que t'ha quedat boníssim!!
Petons!

Catieu ha dit...

Mira que n'arriben a ser de bons aquests fesolets. I la combinació de llegum amb peix m'encanta. M'emporto la recepta, amb el teu permís....
Petonets

Cuinagenerosa ha dit...

que bons, anna! un mar i muntanya amb producte de primera.

Visc a la Cuina ha dit...

Els fesols de Santa Pau són un motiu per fer festa major i si a més li afegeixes la sípia i els camagrocs... no m'ho puc ni imaginar!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin bon plat, els fesols amb sípia i els camagrocs imagino que li donen el toc especial.
Petons.

Eva Flores ha dit...

estic amb la gemma, els plats mar i muntanya són molt nostres.
una delicia!

Anònim ha dit...

Què bons aquests fesols!! El toc de pols de camagrocs m'hi encanta
Petonets
Sandra

Fem un mos ha dit...

Que bons que son els fesols de Santa Pau, i acompanyats amb pols d’uns camagrocs i sípia son de festa major
Petons

Lídia ha dit...

Hola Anna, a mi encara em queden camagrocs que també tinc assecats. Em sembla que aquest any no será massa bo de bolets....ja veurem...

Alfons ha dit...

Això té que tenir un sabor fi i delicat ...m'encanta!!
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; El que és bo, és bo a tot arreu. Uns fesols de Santa Pau, i uns camagrocs d'Olvàn? i amb unes sípies de Sant Carles... el que és bo és bo a tot arreu.
Que vagi de gust Anna¡¡ ;-D

Joaquina ha dit...

Uns ingredients de primera!!! quina bona combinació, un mar i muntanya diferent amb llegums, que bó...Petons, i bona setmana.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Un plat deliciós!

ANNAFS ha dit...

Hola,

La veritat és que a vegades havia fet fessolets d' aquest tipus, però no collits allà i són molt diferents. Aquests es van coure molt bé, no es van desfer gens.. i tenen un gust molt bo.
A casa nostra ens agraden molt els mar i muntanya.

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.