dimarts, 26 d’abril de 2011

OLI D' HERBES AROMÀTIQUES

El Berguedà és un bon lloc per collir herbes aromàtiques, sobretot a la primavera que és quan n' hi ha de més varietats.
A mi m' agrada preparar ara aquest oli d' herbes fresques per aromàtitzar les amanides, la verdura, la pasta o per regar una carn o peix tot just sortint de la brasa...
Podem posar-hi les plantes que ens agradin o tinguem a l' abast. Aquesta vegada només hi he posat sajolida, podria haver estat romaní, farigola, orenga, llorer...També queda molt bo afegint-hi un parell d' alls pelats.



INGREDIENTS


500 ml. d' oli d' oliva de gust suau (per potenciar més el sabor de les herbes)
unes branques de sajolida
uns grans de pebre negre
Uns quants bitxos secs petits


PREPARACIÓ


Hem de rentar i assecar les herbes molt bé.
Posem l' oli en un pot, juntament amb les herbes, el pebre i els bitxos. Tapem i deixem macerar durant unes 3 setmanes.
Després ja el podem posar en un setrill, si volem, amb les herbes dins.

15 comentaris:

Cristina ha dit...

Llàstima que no el puc provar. A mi m´agrada fer tastet d´oli quan hi vaig als restaurants.

Les fotos molt maques.

QUIMA ha dit...

Crec que sento l'olor desde aqui ¡¡ A veure si aquest cap de setmana tinc temps d'anar al bosc a buscar-ne alguna I fer-ne.
Les fotos espectaculars

Teresa ha dit...

M'ha donat una bona idea, aquest dies he trobat el romaní florit, i n'hi ha moltíssim, així que oli amb part del ram que tinc!

mercè ha dit...

Aquests olis són boníssims, i si a sobre les herbes són de primera, fantàstic! Unes fotos molt maques.

Visc a la Cuina ha dit...

En faré a casa!

La cuina de l'Eri ha dit...

Umm de sajolida! Quina delícia d'oli que deu quedar!! A veure si m'animo a fer-lo, que a casa en gaudiran molt!
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquests olis van molt bé per amanir amb un gustet diferent. Quina sort tenir al teu voltant aquestes herbes.
Petons.

*Eva* ha dit...

aquests olis són boníssims per amanides, pel pa amb tomàquet, per pizza...

Gemma ha dit...

Molt bona idea! El meu cunyat té una finca d'oliveres a Mas de Barberans i cada any ens regala un oli boníssim. N'apartaré una part per aromatitzar-lo així ;)

a peu coix ha dit...

En faré, m'encanten els olis perfumats.

StHilari ha dit...

Jo també tinc una petita "cole" d'olis aromatitzats i donen molt de joc i varietat de sabors .. Un gran invent
Una abraçada

maia ha dit...

M'agradant molt aquests olis, pero amb sajolida no l¡he probat mai, me'l apunto. Petons.

Catieu ha dit...

Jo també en preparo d'oli amb aromàtiques i picants. són deliciosos per donar a un toc a qualsevol carn a la planxa....

PILAR ha dit...

Aquests olis m´agraden molt. Per les amanides queden molt be i un rajolinet sobre un peix a la planxa el fa molt més saborós. M´agraden aquestes fotos, les trobo molt sugerents.
Petons!

ANNAFS ha dit...

Hola,

Espero que arpfotieu les herbes aromàtiques que ens regala la pravera per fer olis d' aquests. Sempre tenen molt d' èxit i el gustet que dónen és molt bo!

Moltes gràcies pels vostres comentaris.Ptns.