dissabte, 5 de març de 2011

BUNYOLS DE BACALLÀ I CEPS

L' altra dia vaig veure ceps de cultiu a la fruiteria i en vaig comprar per provar-los. Em van assegurar que el gust era el mateix, i sí, s' assembla, però és un gust més suau, més "light", no tan intens.
On hi hagi uns bons ceps trobats al bosc...
Aquests bunyols els podem fer amb algun altre tipus de bolet, anirien bé unes múrgules ara que ve el temps. També els podem fer amb ceps secs.


INGREDIENTS

100 grs. de bacallà esqueixat sec ( si el compreu ja dessalat i remullat, 200 grs)
100 grs. de ceps
125 ml. de llet
50 grs. de mantega
80 grs. de farina
3 ous
1 culleradeta de llevat en pols
1 all
julivert
oli de girasol per fregir els bunyols


PREPARACIÓ

Posem el bacallà esqueixat i sec a remullar el dia abans.
Posem un cassó al foc amb la llet i la mantega i un pols de sal, quan bulli retirem del foc i hi afegim la farina de cop, remenant fins que la pasta es desenganxi del cassó. Deixem reposar la massa uns minuts (que no es refredi del tot, ha d' estar tèbia) i afegim els ous un a un, barrejant cada vegada ( i no afegint el següent fins que cada ou quedi ben integrat a la massa).
Tallem els ceps a dauets i els fregim en una paella amb una mica d' oli d' oliva. Afegim el bacallà esmicolat. Provem el punt de sal .
Aboquem la barreja de ceps i bacallà a la pasta dels bunyols i afegim també un all picat, julivert i la culleradeta de llevat.
Amb dues culleres de postre agafem porcions de massa i fregim els bunyols en oli calent.

26 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tenen que tenir molt bon gust aquests bunyols de bacallà al afegir-lis ceps o uns altres bolets.
Petons.

mercè ha dit...

Vaja 2 ingredients tan gustosos has fet coincidir...han d'estar més que bons aquests bunyols!, qui en podés agafar mitja dotzeneta... A reveure.

La cuina de l'Eri ha dit...

Quina bona opció Ana això d'afegir els ceps o altres bolets. I encara que siguin més suaus de gust, ara com a mínim ja els has provat, que sempre va bé. Molt bona pinta! Petons maca!

Margarida ha dit...

Aquests bunyols de bacallà han de ser ben bons amb els ceps! És un bolet que a mi m'agrada molt però només l'utilitzo quan és temporada. La veritat és que no n'havia vist d'aquests cultivats. Sí vaig veure no fa gaires dies a Vic unes cistelles de rossinyols. Em va estranyar molt i en preguntar-ho, em van dir que venien de l'Índia!!!!
Una bona solució seria també utilitzar-ne dels congelats.

Petons

QUIMA ha dit...

Que bons deuen ser aquests bunyols ¡¡¡¡¡mare meva, bacallá i ceps, dos ingredients que a casa meva els hi encantan. Amb el teu permis hem guardaré aquesta recepta per probar-la.
Petons
Bon diumengue ¡¡¡¡¡

josep ha dit...

Aquests bunyols han de ser sensacionals ja que hi conviuen dos dels productes mes deliciosos de la cuina: el bacallà i els ceps.

El plat blanc ha dit...

Aquests bunyols han de ser boníssims a mi m'agarda molt el bacallà i els ceps ...tots dos junts ha de ser exquisid.

a peu coix ha dit...

M'agrada la idea del bolet al bunyols.
Els teus tenen molt bona pinta

Mai ha dit...

Ceps de cultiu? no n´he vist mai o si i com en això dels bolets no n´estic gaire versada imagino que són de bosc o de fora que ara ja és tot a la ma tot l´any, aquesta me l´apunto perquè tinc un parell de coses en ment.
M´han encantat aquests bunyols, i m´ha semblat d´allò més original la combinació, es tindrà de provar.
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Anna,

Són molt gustosos, a nosaltres ens agraden molt.

mercè,

Nosaltres només erem dos a menjar-ne ( les meves filles no en van voler) i quasi ens els vam acabar.. aixó que en surten força quantitat. Crec que serà millor no fer-los massa sovint.

La cuina de l'Eri,

La combinació em va agradar molt i no descarto provar-la amb altres bolets.

Margarida,

Jo a vegades també l' utilitzo sec, congelat és una opcció perfecte, fins i tot millor que sec.
Tampoc havia vist mai ceps de cultiu fins l' altra dia i em va sorprendre perquè no s' assemblen massa als habituals.No vaig preguntar d' on venien, el proper dia ho demanaré.

Quima,

Si us agraden aquests dos ingredients segur que tindràs èxit amb els bunyols.

Josep,

Es cert, queden uns bunyols ben gustosos.

El plat blanc,

I ja espero trobar ceps aquest estiu per provar-los amb ceps de debò.

A peu coix,

I ja dic, que penso que algun altre tipus de bolet tambe hi aniria molot bé.

Mai,

Vaig veure aquests bolets ( els venien a granel) i tot i que em recordaven els ceps vaig demanar què eren i m' ho van dir. No tenen l' esponja a sota, tenen pinta.
Va bé perquè van a 12 € al k, i mai són corcats.

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns!

Miquel ha dit...

Caray no sabia ya que hay ceps de cultivo aunque si son mas suaves yo no es lo mismo como dice tu donde este el cep original lo demas no es igual.
Buena recepta que no he echo nunca asi de bacalao y ceps y tendre que probar
un peto i bona setmana
miquel

Josepb. ha dit...

Anna; originals al ser fets amb ceps -o altres bolets- i acompanyats amb el bacallà encara més -més per que es el nom del meu bloc...- són d'un aspecta molt tentador.
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D

Mercè ha dit...

jeje... sempre volen vendre i no hi ha res a fer! Ja ho crec que són més light, però vaja segur que els bunyols eren deliciosos!
Petons!

Visc a la Cuina ha dit...

Han de ser deliciosos encara que els ceps siguin més suaus: me'ls apunto!

Gemma ha dit...

Ja fa dies que sento a parlar dels ceps de cultiu, però jo encara no n'he comprat mai... serà qüestió de tastar-los per poder comparar. Ara, amb aquests bunyols, segur que queden sensacionals, quina pinta més rebona!

Cristina ha dit...

T´ha quedat una combinació "mar i muntanya" bunyolenca que no l´haiv sentida mai.

Això s´ha de provar.

PILAR ha dit...

Una bona i original combinació amb dos dels ingredientes que més m´agraden, principalment el ceps. No he provat els ceps de cultiu però estic d´acord amb tu de que no deuen tenir el mateix gust que els agafats al bosc. M´enduc la recepta amb el teu permis.
Petons!

*Eva* ha dit...

faig bunyols de bacallà sovint però mai no he pensat en tirar-hi ceps, molt bona idea!

tallerdesucre ha dit...

Una combinació excel·lent!!
Me l'apunto!!
Gràcies!
Emma

Rosa ha dit...

Que buenos Anna, tienen que ser un bocado riuquisimo y pienso ponerlos en marcha pero ya.
Un besito wapisima

merce ha dit...

Ostres! quina pinta mmés bona. es curiós, ahir també se'm va acudir de fer bunyols a mí, nomès que com que em va quedar bacallà fresc del migdia, però aquests teus fan molt bona pinta i amb els ceps han de quedar bonísimsss!

Albota ha dit...

M'encanten els ceps i m'encanten els bunyols de bacallà, la combinació d'aquests dos gustos tan intensos ha de ser sorprenent!!!

garlutti ha dit...

Es mi primera visita a tu blog ..y te sigo ,,me gusta aprender de las recetas y costumbres de los demas ..los buñuelos deliciosos..te invito a compartir mis recetas y blog ..BESOS MARIMI

a peu coix ha dit...

Han de estar boníssims...

ANNAFS ha dit...

Miquel,

Jo tampoc ho sabia fins que els vaig veure a la botiga. Són molt diferents, però.

Josepb,

Jo crec que amb altres bolets tambe han de ser molt bons.


Mercè,

Els bunyols eren molt bons, sí..De tota manera quan tingui ceps de debó els tornaré a fer.

Visc a la cuina,

Ens van agradar molt. De fet els bunyols de bacallà sempre tenen èxit a casa, i s' hi hi afegeixo algun altre ingredient, també.

Gemma,

Jo no n' havia ni sentit parlar. De tota manera, la propera vegada demanré d' on vénen. Tinc curiositat.

Cristina,

Es que els mar i montanya m' agraden molt.

Pilar,

Ni de bon tros són tan gustosos, però al menys no surten corcats.

Eva,

Com que en faig moltes vegades, sempre m' agrada posar-hi algun ingredient nou.

Taller de sucre,

moltes gràcies a tu.

Rosa,

A ver si te gustan, seguro que sí.

mercè,

A mi se'm va acudir perquè només en faig comprar dos de ceps de cultiu i no donava per gaire.

albota,

Crec que és una bona combinació. Es que al Bergeda ens agrada tant cuinar amb bolets...

Marimi,

Muchas gracias. Ahora voy a visitar tu blog

A peu coix,

Moltes gràcies!


Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

Miquel ha dit...

Anna acabo de publicar tu receta un pelin tuneada,pero tuya el exito de la receta,nos ha gustado el aroma de los ceps
petons