dissabte, 8 de gener del 2011

VEDELLA AMB PATATES I CAMAGROCS

Aquesta és un recepta que no pot faltar en el meu recopilatori de receptes ( que és una de les finalitats del bloc), és d' aquelles receptes que faig sense pensar perquè sempre l' he vist fer així per la meva mare, com segurament ella ho havia vist fer a la seva.
Un plat d' hivern, que podem fer servir com a plat únic, acompanyat d' una amanida verda.
El més important és fer servir ingredients de bona qualitat; sobretot la vedella, el més natural possible, d' aquella que no deixa anar aigua i que fa tanta olor quan la fregim. També és important, és clar, tenir paciència i deixar que la vedella es faci lentament tot fent "xup- xup" .
Verdures i patates de l' hort, vedella criada a Cal Solanich, i camagrocs dels boscos del Berguedà garanteixen l' èxit d' aquest plat.


INGREDIENTS

1 ceba
1 porro
1 tomaquet
1 pastanaga
2 alls
1 Kg. de vedella a trossos per estofar
500 ml. de brou o d' aigua
3 o 4 patates
50 grs. de camagrocs secs o qualsevol altre tipus de bolets.
herbes aromàtiques ( romani, sajolida, llorer)
oli d' oliva, sal, pebre.


PREPARACIÓ


Tallem la ceba , el porro, el tomaquet i la pastanaga a trossos. Els alls, els deixem pelats i sensers. Posem la vedella salpebrada a fregir en oli d' oliva en una cassola. Quan està enrossida afegim les verdures, i les herbes aromàtiques. Deixem fregir una mica les verdures. Afegim l' aigua o el brou. Quan bulli, abaixem el foc al mínim (que bulli, però molt lentament). Ho deixarem al foc un mínim de 1 hora i mitja ( depèn de la tendressa de la vedella), amb la cassola tapada.


Tallem les patates a trossos, i remullem els camagrocs durant 10 minuts. Els fregim una mica en oli d' oliva.
Quan a la vedella li faltin uns 30 minuts de cocció afegirem les patates i els camagrocs.

24 comentaris:

Margarida ha dit...

I que bo que és un estofat de vedella, oi?
I a mi encara m'agraden més les patates, els bolets i les verduretes amb la mica de caldet que la vedella!
Petons

mercè ha dit...

Si senyora, un plat que ha de ser al receptari de capçalera!, amb els camagrocs tenim un toc fantàstic i sobretot et dono tota la raó: el XUP-XUP, no es podria definir millor la manera de cuinar a poc a poc, sense presses, com cal per tal que no es sobtin els ingredients....visca el XUP-XUP i les teves receptes!A reveure.

Gemma ha dit...

Un plat d'hivern deliciós i reconfortant... Amb una bona llesca de pa i a disfrutar!

Cristina ha dit...

Patates i bolets...mhmmm....un plat de vedella amb patates tradicional i de tota la vida amb la gràcia dels bolets...

Boníssim, segur que no va quedar cap engruna.

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bo l'estofat de vedella amb aquests bolets! Realment és un plat d'aquells que queda molt bo i per sucar-hi molt de pa!
Petons

dolorss ha dit...

Aiii bona carn, bons bolets i bona recepta... el millor que pots trovar-te al seure a taula.

Bon any!!!!

Petons

maia ha dit...

Un plat dels de semprè, xup-xup i bona materia prima es lo millor per un dinar de diumenge!!!

Miquel ha dit...

Y tan que no puede faltar esta receta en la cocina normal de un recetario estas recetas es la esencia de la cocina de toda la vida y que no falten nunca.Me gusta mucho este plato y lo bueno es que no sabes que esta mas bueno si el caldet,que si la patata o que los bolets?
Un peto
miquel

Anònim ha dit...

Hola Anna, doncs aquest és el problema, trobar vedella de bona qualitat, jejeje! No sóc gaire fan de la vedella perquè moltes vegades acaba com una sola de sabata, però si és bona i van fent la XUP-XUP, a poc a poc, acaba que es desfà a la boca i aquesta si que m'agrada, i molt!
Una forta abraçada!

josep ha dit...

Un plat exquisit fet ambels extraordinaris productes de la terra, com hauria de ser sempre.
Una abraçada

Eva Flores ha dit...

què bona la vedella així guisadeta!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquest ingredients té que surtir un bon estofat molt gustós.
Petons.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Que puc afegir jo, si tothom està dient el mateix...? Un plat d'aquells que són de sempre, únic -com molt bé dius-.
Que vagi de gust Anna¡¡

Rosa ha dit...

Hola Anna, por aquí vuelvo a estar dando guerra de nuevo.
LO primero feliz año para ti y los tuyos.
Este guiso tiene una pinta buenisima, y me lo copio para hacerlo con pebrasos eivisenc, que los camagrocs aqui no se encuentran.
Un besazo.

Anònim ha dit...

torebki damskie w³oskie
to torebki damskie , torby m³odzie¿owe , torebki online . torebka kuferek , kazar sklep internetowy ?

Pell de llimona ha dit...

quina delicia, a casa meva al hivern no falla cap setmana l'estofat de vedella, els meus nens el demanen si mai m'hen descuido, la idea dels camagrocs m'agrada... ho probarem, aquest que has fet tu te molt bona pinta. Salut!

Mai ha dit...

Ostres reina, quin guisadet tant bo, aquest és del gust dels de casa, uns amants incondicionals dels estofats amb patatas, jo notant, a mi la patata estofada no em diu res, però en mejo eh? ara els camagrocs......i sucar-hi pa al suquett, el millor del millor.
Visca la cullera!
una abraçada.

glutoniana ha dit...

Lo millor és que ha anat passant de mares a filles, estes receptes mai fallen :)


Las recetas de Glutoniana

ANNAFS ha dit...

Margarida,

Es molt bo, i a més és ben pràctic de fer. Posar els ingredients i deixar fer...
jo com tu, m' agraden més les verdures i les patates...

Mercè,

Es un plat de sempre, que al menys jo, ja ni em fixo com el faig, però trobo interesnat incloure'l al receptari.

Gemma,

Aixó sobretot, el pa que no falti...

Cristina,

Realment els bolets hi donen un aroma especial. Potser per ser d' una comarca de bolets, a casa gairabé sempre el fem amb bolets, els que tinguem o confitats o assecats...

La cuina de l' Eri,

A l' hivern va bé un plat d' aquests que fumeja....

Dolorrs,

No es pot dir que no a un estofadet ben bo, oi?


Maia,

Aixó sí que es important... perquè si la matèria prima és bona, la recepta surt sola...

Miquel,

Tots els ingredients agafen tos els gustos, a mi m' agraden més les patates i verdures i bolets, que no sóc massa de carns.

Gemma,

Aquí no tenim aquest problema, donç podem trobar vedella de qualitat, com la del Berguedà. I jo faig servir aquesta criada a casa dels parents que és boníssima!

Josep,

Donç sí, els productes que tenim a mà i que els consumim el més naturals possible.

Eva,

Molt i molt bona, la veritat. I amb un bon pa dels que fas tu encara més!

Anna,

Queda un guisadet molt bo i et soluciona un parell d' àpats, sobretot si en fem més del compte, que l' endemà encara és més bona.

Josepb,

I tant, veig que tots estem d' acord que és un plat de sempre que sempre és bo!

Rosa,

Me alegro mucho que estés de vuelta! Y este plato te saldrá rico con cualquier variedad de setas!

Pell de llimona,

Els camagrocs són molt gustosos, hi donen un aroma especial...
Prova-ho i ja ho veuràs.

Mai,

A mi les patates estofades m' agraden molt... i sucar pa encara més...

Glutoniana,

Es que aquestes receptes estan més que provades, si no fossin bones ja s' haurien perdut pel camí.



Moltes gràcies pels vostres comentaris.Ptns.

Mercè ha dit...

Anna, això és un estofat de xup-xup deliciós! Quina bona pinta!
Petons!

PILAR ha dit...

Quin plat mes bó! Aquests guisats de tota la vida son els menjars que mes m´agraden.
Petons!

Anònim ha dit...

Acabo de hacer esta receta ya que mi herman me dio muchos camagrocs y la ternera estofada nos encanta. La verdad es que ha quedado buenisima. Me la apunto en mi libreta especial de recetas

el taller de cuina ha dit...

A nosaltres aquests estofats de vedella també ens agraden molt. Quan en fem en fem de sobres i després hi ha tuppers bons!! 8)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ufffff aquest plat bonísimmmm