diumenge, 16 de gener del 2011

FLAM DE XIXONA

Aprofitem els torrons de xixona que ens han sobrat de les festes nadalenques per fer aquest flam, que és molt fàcil de preparar i és molt bo!


INGREDIENTS


1/2 l. de llet sensera
4 ous
200 ml. de nata líquida
1 rajola de torró de xixona
75 grs. de sucre

caramel líquit per untar el motlle


PREPARACIÓ


Triturem el torró de xixona. El posem en un bol on hi afegim la resta d' ingredients, triturem de nou amb la batedora. L' aboquem en un motlle en el qual hi haurem posat el caramel líquid.
El posem al forn a 180 º, al bany maria durant uns 45- 50 minuts ( l' aigua del bany maria cal que li posem calenta) . Haurem de punxar-lo per saber si està cuit.
El deixem refredar i el desmotllem ( millor fer-lo un dia per l' altre)


16 comentaris:

Carme R. ha dit...

Excelent idea per aprofitar el torró, fa molt bona pinta!!! (te agregat al facebook) Bona setmana!

Cristina ha dit...

Noia! quin tros de flam! T´ha quedat força alt...
Apuntat per les properes festes...

Gemma ha dit...

Tot un clàssic deliciós. A casa el fem cada any aquesta època, per gastar les sobres de torrons. Queda boníssim!

Eva Flores ha dit...

una delicia! sempre em reservo turró de nadal per anar preparant aquestes meravelles.
pt!

Mai ha dit...

Mira que no se com gastar-les, ara corro i m´hi poso, moooooltes gràcies ,sempre he fet mousses i fins i tot algunes pastetes però mai flam, m´encanta la idea.
un petonàs Anna

PILAR ha dit...

Aquest any no n´ha sobrat de turró de xixona. Només en vaig comprar una rajola i ens l´hem menjat tal cual. Però si que tinc del dur que potser es podría adaptar per fer un flam perque si no ens quedarà al calaix. Grácies per l´idea.
Petons!

Anònim ha dit...

Per casa corre una teula i havia pensat en aquest flam però no m'acabava de convèncer, però veig que té molt bona pinta, i si tu dius que és molt bo em sembla que no perdrer res per provar-lo!;-)
Una abraçada

Gent jove pa tou ha dit...

Guauuu!! quin flam! No coneixiem la recepta, segur que l'any que bé ho provem....

La cuina de l'Eri ha dit...

Excel·lent per aprofitar el que ens ha sobrat del Nadal. T'han quedat preciós. Fa una pinta... i segur que t'ha quedat boníssim. petons,

Visc a la Cuina ha dit...

No em queda torró de Xixona, però em sembla que en compraré: vull provar aquest flaaaaaaaaaam!

tots a la cuina! ha dit...

Molt bona idea! i molt bona pinta!!
Felicitats!
Elisabet

Miquel ha dit...

otra receta para acabar el turron eh
me gusta este flan y con el gusto del turron uhmmm...
peto
miquel

glutoniana ha dit...

No n'ha sobrat aquí a casa, ja que no en vam comprar. Però és una molt bona idea esta recepta per aprofitar el que sobra :)

http://www.rtve.es/television/amar/sexta-temporada/

Rosa ha dit...

Ainssssss Anna, con lo que me gusta el flan y el turron, si pillase un trozo ahora mismo chupaba hasta el plato jajajaa, en casa todo el que sobra se va en muss de turron o flan también.
Un besito y buen finde

ANNAFS ha dit...

Hola!

Va molt bé per aprofitar les sobres, no és qüestió de llençar res.
Proveu-lo i veureu que queda molt bo i no és exesivament dolç

Moltes gràcies pels vostres comentaris.
Ptns.

Catieu ha dit...

Una altra bona idea per reciclar els trurrosn de nadal (vaja i les neules). Ens apuntem la recepta....