dimarts, 28 de desembre del 2010

FIGURETES DE MASSAPÀ


Són típiques d' aquestes dates nadalenques. Les faig amb la mateixa massa que els panellets, però substituint el moniato per patata, perquè tinguin un color ben blanquet.


INGREDIENTS

250 grs. de farina d' ametlla
200 grs. de sucre fi
70 grs. de patata bullida

1 rovell d' ou per pintar les figuretes


PREPARACIÓ

Aixafem la patata i la barregem amb el sucre i la farina d' ametlla fins que quedi una pasta fina. L' emboliquem amb film i la deixem reposar un dia a la nevera.
L' endemà, estirem la pasta amb el corró fins a uns 2 cm de gruix i la tallem amb uns tallapastes ( dels que habitualment fem servir per a fer galetes) petits.
Les pintem amb rovell d' ou i les posem al forn , a gratinar a 200 º uns 2-3 minuts.

dilluns, 20 de desembre del 2010

RULL DE CARN PICADA

Una recepta que encara que bàsica i econòmica, ens pot servir per fer un plat diferent per a les festes, que segur que agradarà a tothom.


INGREDIENTS

400 grs de carn picada de porc
400 de carn picada de vedella
50 grs de molla de pa
mig vas de llet
2 alls
julivert
alls
farina
2 ous i tres més de durs
sal, oli

Per a la salsa
3 cullerades de salsa de tomaquet
300 ml. de brou.


PREPARACIÓ.

Fem una massa amb la carn picada a la que barrejarem els ous, el julivert, els alls tallats petits, la molla de pa remullada en la llet i ben escorreguda, i la sal.
Fem dues parts amb la carn. Una part l' aplanarem damunt d' un paper film, fent un rectangle i al mig hi posarem els ous durs. Tanquem amb l' ajuda del paper com si féssim un caramel.

Amb l' altra part, farem un rull sense farcir.
Els enfarinem.

Els posem al foc en una cassola, amb oli d' oliva perquè s' enrosseixin.
Afegim el brou barrejat amb la salsa de tomaquet i ho tapem. Ho deixem fins que els rulls són cuits. Esperarem que es refredin per tallar-los, i els servirem a rondanxes amb la salseta per damunt.

dimecres, 8 de desembre del 2010

PASTÍS DE BOMBÓ FERRERO ROCHER

Aquests pastís ja l' he fet vàries vegades des que el vaig descobrir al blog de la Gemma " La cuina de casa", un lloc on segur que els més llaminers se us fa la boca aigua. Hi ha gran quantitat de receptes dolçes, totes boníssimes i el resultat està garantit.
He variat una mica la proporció d' ingredients, perquè erem més colla: he augmentat la quantitat d' ingredients, menys la dels bombons ja que la primera vegada semblava que notàvem un gust massa intens.
És un pastís molt bo, i és superfàcil de fer. Tenir poc temps no és excusa per no fer gaudir a la família d' aquestes postres!



INGREDIENTS ( per un pastís per 8 persones)


700 ml. de nata líquida
300 ml. de llet
16 bombons Ferrero Rocher
1 sobre de flam Royal de 8 raccions


PREPARACIÓ


Triturem els bombons.
Posem la nata, la llet, el sobre de flam i els bombons triturats en un cassó que pugui anar al foc.
Triturem amb la batedora.
Ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aboquem en un motlle de silicona ( va molt bé perquè no s' espatlla al desmotllar-lo. Deixem unes hores a la nevera fins que hagi quallat . Va molt bé fr-lo el dia abans.