diumenge, 28 de novembre del 2010

GALETS AMB ESCAMARLANS

Aquesta recepta és del Pep Nogué i és a la revista "Cuina" del desembre. Vaig veure la fotografia a la portada, em va agradar la presentació, i em va semblar una recepta molt adient per a les festes que ara s' apropen. Llegint la recepta i els ingredients, vaig veure que era una recepta una mica atrevida per la varietat d' ingredients, però he de dir que ens ha agradat molt i la combinació de diferents gustos és molt bona.

Ens ho vam menjar com a plat únic, acompanyat només d' una senzilla amanida, i us aseguro que no vam quedar amb gana.
He fet alguns canvis: he fet servir galets de farina de blat i no d' espelta, no hi he posat vermut blanc en el sofregit, hi he posat camagrocs enlloc de fredolics i he fet servir brou de pollastre i verdures. Aquí us deixo la recepta tal com jo la vaig preparar.


INGREDIENTS

2 cebes mitjanes
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
300 grs. de galets petits
brou ( uns 2 litres)
250 grs. de montgetes cuites
300 grs de bolets
8- 10 escamarlans
julivert picat

Per l' alliolli: 2 alls i oli d' oliva

PREPARACIÓ

Netejem els bolets i els saltegem en una paella amb oli i sal. Reservem.
Tallem la ceba petita i la sofregim amb oli d' oliva. Quan ja estigui tova, afegim el pebrot també tallat ben petit, salem i fregim ; per últim afegim els tomàquets triturats i acabem de fer el sofregit.
Hi tirem els galets i el brou bullint ( al voltant de 2 litres ). Deixem coure-ho 5 minuts i afegim els bolets i les montgetes cuites. Deixem coure 3 minuts més.
Fem un allioli negat i l' afegim també a l' olla dels galets juntament amb els escamarlans.
Deixem bulllir uns minuts més fins que els escamarlans estiguin cuits.
Espolsem el julivert picat per damunt.

diumenge, 21 de novembre del 2010

"TORTITAS" AMB POMA I MEL

Aquesta recepta de "tortitas" és del llibre "Para hoy: Muffins y otros pastelitos" .
Es una recepta d' origen americà, una pasta que s' assembla a la de les creps, però és més consistent i queden més gruixudes que una crep.
Les he fet amb poma ratllada, però enlloc de posar-hi per damunt xarop d' "arce" (com diu la recepta del llibre), hi he posat mel.


INGREDIENTS


200 grs. de farina
100 grs. de sucre
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de llevat en pols
1 ou
200 ml. de llet
2 pomes pelades i ratllades
1 mica de mantega per untar la paella


PREPARACIÓ


Barregem la farina, la canyella, el sucre i el llevat. Ho posem en un bol i fem un espai al centre en el que hi posarem l'ou i la llet. Remenem bé i després afegirem la poma ratllada.
En una paella petita untada amb mantega fregirem les "tortitas", abocant unes cullerades de pasta. Donem la volta a la "tortita" i fregim per l' altra banda.
Hi posem mel al damunt al gust.


diumenge, 14 de novembre del 2010

LLAÇETS AMB SALMÓ


Una recepta de la Maria, que vaig menjar per primera vegada aquest estiu a Mallorca. Es tan fàcil de fer i tan bona que l' he repetit vàries vegades. Espero que us agradi.


INGREDIENTS

5oo grs. de llaçets o qualsevol tipus de pasta.
3 cullerades de salsa de tomaquet o un tomaquet triturat natural.
1 ceba
1 paquet de salmó fumat d' uns 150 grs.
200 grs. de gambes pelades
1 brik de crema de llet de 200 ml.




PREPARACIÓ

Bullim la pasta amb aigua i sal fins que estigui al dente.
Fregim la ceba ratllada o tallada petita amb una mica de sal a foc molt lent fins que estigui cuita. Hi posem les cullerades de salsa de tomaquet ( si hi posem el tomaquet natural triutrat , l ' haurem de deixar sofregir més estona) . Deixem fer uns minuts.
Afegim el salmó a trossets i les gambes pelades també tallades a trossets. Fregim uns minuts. El salmó ha de quedar esmicolat.
Aboquem la crema de llet i deixem arrencar el bull. Rectifiquem de sal.

Amb aquesta recepta participo al "Concurs Monsalmó"

dilluns, 8 de novembre del 2010

PA DE PESSIC AMB AVELLANES I POMA

La idea d' aquest pa de pessic me la va donar la Mireia Carbó, a la secció de cuina "boníssisima" de la Com.
He adaptat la poma i l' avellana al pa de pessic que normalment faig, i ha quedat molt bo.
Per decorar he fet servir trufes ( que ja tenia congelades d' un altre dia que en vaig fer de més; si en voleu la recepta cliqueu aquí) , i també una mica de xocolata que he fet desfer amb mantega al microones, i sucre llustre. Podem fer servir infinitat de guarniments: cireres confitades, lacasitos, perletes de colors, bombons, fins i tot crema pastissera cremada per damunt..., i si no hi posem res també serà bo.



INGREDIENTS

175 grs de farina
1 sobre de llevat
150 grs. de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla
3 ous
3 cullerades d ' oli de girasol
mitg vas de llet
100 grs d' avellanes
2 pomes


PREPARACIÓ


Batem el sucre amb els ous, fins que quedin escumosos. Afegim la llet i l' oli i rememem. Incorporem la farina, el sucre de vainilla i el llevat. Tornem a barrejar. Per últim afegim la poma tallada ben petitona i les avellanes picades.

Aboquem en una plata i ho posem al forn, durant uns 35- 40 minuts, a 200 º.


dilluns, 1 de novembre del 2010

PANELLETS DE HALLOWEEN


Aquest any hem fet la castanyada a casa. Cada any faig panellets, de codonyat, d' ametlla, de pinyó, xocolata. Aquest any tenia ganes de fer-ne alguns una mica diferents, i alhora perfecionar una mica els altres.
Del bloc de la Gemma " La cuina de casa" , vaig treure idees i trucs que em van anar molt bé, com per exemple fer un almívar tant per tant ( mateixa quantitat de sucre que d' aigua i arrencar el bull) i barrejar-lo amb un rovell d' ou per enganxar més bé els pinyons i després pintar els panellets de pinyó amb aquesta barreja perquè quedessin més lluents.
Del bloc de la Mercè "Destapant cassoles", vaig treure la idea de fer uns panellets en forma de dit. Ella n' havia fet galetes i em va semblar que amb la pasta dels panellets també aniria bé.
així em van sortir aquests "Panellets de Halloween".
La veritat és que van fer molta gràcia però en van sobrar. Suposo que feia una mica de angúnia menjar-se aquests dits!

Si voleu la recepta dels panellets cliqueu aquí