diumenge, 26 de setembre del 2010

FLAM DE FORMATGE



Avui, flam de formatge.


INGREDIENTS ( per a 10 flams individuals)


4 ous
1 pot petit de llet condensada (370 grs)
la mida del pot de llet condensada, de llet normal
300 grs. de formatge fresc (tipus burgos o semblant)
caramel líquid per untar els motlles


PREPARACIÓ


Barregem tots els ingredients amb la batedora fins que quedi una massa fina. Aboquem la preparació dins els motlles o motlle gran untats amb caramel líquid.
Els fem coure al forn, al bany maria, durant 40 minuts o fins que estiguin cuits, a 180 graus.
Adornem amb nata muntada, fruita en almívar o natural....


diumenge, 19 de setembre del 2010

CARPACCIO DE FIGUES AMB FORMATGE


Una recepta amb figues, ara que estem en plena temporada. Un plat amb contrastos dolç- salat, i dues presentacions possibles: amb una plata i que cadascú es serveixi una porció, o amb culleres d' aperitiu individuals.



INGREDIENTS


formatge tallat primet ( jo n'hi he posat un de suau de llet de vaca i cabra)
figues
pernil serrà tallat petit
nous
oli

PREPARACIÓ


Disposem en una plata les llesques de formatge, i per damunt les figues pelades i tallades a rodelles primes. Fregim en oli d' oliva el pernil, li donem unes voltes i afegim les nous a trossets petits, ho aboquem damunt la plata amb el formatge i les figues. Amanim amb l' oli de fregir el pernil.


diumenge, 12 de setembre del 2010

TOMAQUETS FARCITS


Una altra recepta amb tomaquets, ara que n' és la temporada, i a casa en tenim tants!

INGREDIENTS

4 tomaquets grossos
2 alls picadets
4 ous
sal, pebre, brots de soja...


PREPARACIÓ

Rentem els tomaquets i els buidem per dintre. Els amanim amb sal i oli i hi repartim els alls. Hi trenquem un ou dins de cada tomaquet, i els posem al forn durant 40 minuts a 160 º.
Servim adornats amb brots de soja, o simplement, amb enciam.

diumenge, 5 de setembre del 2010

RUBIOLS

Aquestes vacances hem estat a Mallorca, on a més de passar uns dies de descans prop del mar, hem anat a casament. El Jordi i la Xisca van decidir casar-se a la terra d' ella, i els pares, àvia, tots els tiets, cosins, i amics catalans ens vam desplaçar fins aquesta illa tan bonica, per gaudir d'un casament fantàstic en un entorn marevellós, tant per la cerimonia com per l' àpat.
També vam tenir la sort de trobar un apartament molt bonic, on les vistes eren genials i no ens cansàvem de mirar el mar des de la terrassa.

Hem tornat amb les piles ben carregades per començar amb les nostres obligacions.
I com que a Mallorca vaig provar els rubiols ( unes menes de crestes fetes amb una pasta diferent), i em vam agradar molt, avui n' he fet i, tot i que hauré de millorar la part estètica, eren ben bons. La recepta l' he buscat al blog d' una eivissenca, la Mª José de "dit i fet", on hi té delicioses receptes, amb un resultat asegurat.


INGREDIENTS

500 grs de farina
50 grs de sucre en pols
1 rovell d' ou
1 tassa (de café) d' oli
1 tassa (de café) de suc de taronja
1 tassa (de café) d' aigua
100 grs de llard
ralladura de llimona

Pel farcit: cabell d' àngel, brossat (o mató), confitura...
Més sucre llustre per espolsar damunt dels rubiols.


PREPARACIÓ

Amasem tots els ingredients i deixem reposar la pasta a la nevera durant 1 hora.
Dividim la massa en 3 0 4 parts i les estirem amb el corró ( posar-la entremig de dos papers films per facilitar la feina).
Amb un tallapastes o motlle tallem la pasta en rodones. Les farcim ( jo les he farcit amb mató barrejat amb una mica de mel, i amb cabell d' àngel) i les segellem amb una forquilla. Les posem en una plata per anar al forn, untada amb mantega.
Les enfornem durant 15- 20 minuts a 180 º, i quan es refreden les espolsem amb sucre llustre.