dilluns, 9 d’agost del 2010

PA DOLÇ AMB XOCOLATA (amasat a la panificadora)

Encara que faci calor i engegar el forn sigui una mena de suplici, no puc resistir la tentació de fer ,de tant en tant, aquest pa de brioix, que surt boníssim. La recepta, trobo que molt encertada, és del llibre "Panes" del Richard Bertinet.
Aquesta és una massa dolça, amb la qual podem fer panets, barretes, pa tipus motlle, fins i tot bunyols o "cargolets".
Aquesta vegada he fet dos pans i a la pasta hi he afegit xocolata.
Des que tinc la panificadora sempre faig els amassats a la màquina amb molt bons resultats.



INGREDIENTS


250 grs de llet sensera
2 ous grossos
40 grs. de sucre
60 grs. de mantega a temperatura ambient
10 grs. de sal
500 grs. de farina de força
15 grs de llevat fresc
125 grs de xocolata picadeta ( jo li he posat amb llet).

1 ou batut per glassejar els pans


PREPARACIÓ


Posem tots els ingredients a la panificadora per l' ordre que estan escrits, menys la xocolata que l' afegirem més tard, i l' ou batut que és per pintar els pans una vegada fets.
Engegem un programa d' amasat i llevat. Afegim la xocolata, quan la màquina xiuli.
Quan acabi el programa traiem la massa i l' espolsem amb una mica de farina, també ens espolsem les mans i fem els panets, barres, barretes...
Les pintem amb ou batut amb un polset de sal.
Deixem llevar en lloc tebi ( va molt bé el forn apagat) durant 1 h i mitja.
Passat aquest temps, tornem a pintar amb ou batut i fem talls a les barres amb unes tisores.
I les posem al forn preescalfat, a 220 º durant 2 o 3 minuts, llavors baixem el foc a 200 º durant 25-30 minuts.