dilluns, 26 de juliol del 2010

AMANIDA DE TOMAQUETS I ALFÀBREGA


Fa calor i ens venen de gust les amanides ben fresquetes. A l' hort dels meus pares hi ha molts tomaquets i són boníssims, s' ha d' aprofitar. Ahir vaig fer aquesta amanida amb alfàbrega, aquesta planta aromàtica que sempre tinc en un test al balcó. Aquesta amanida és molt bona i segur que ens ajudarà a mantenir la línea.
Faig un plat com el de la fotografia per persona, amb aquests ingredients:


INGREDIENTS ( per cada plat)


1 tomaquet gros
1 terrina individual de formatge fresc
uns pinyons
unes fulles d' alfàbrega fresca
oli d' oliva verge, sal màldon, pebre i vinagre de mòdena.


PREPARACIÓ


Tallem el tomaquet a llesques fines ( el tros de sobre i el de sota el farem a daus petits), tallem igualment el formatge, reservant els trossets per fer-ne daus.
Muntem el plat de manera decorativa, espolsem amb l' alfàbrega picadeta i hi posem els pinyons per damunt. Amanim amb l' oli, la sal, el pebre i el vinagre de mòdena.

dilluns, 19 de juliol del 2010

APERITIU DE FORMATGE AMB CIRERES

Avui una recepta superfàcil, que segur que molts de vosaltres haureu fet, però que jo he descobert fa poc. La preparem en un moment i és una combinació dolç- salat que sol agradar a tothom.


INGREDIENTS

Cireres confitades (poden ser verdes i vermelles)
formatge ( a mi m' agrada utilitzar un formatge tendre)


PREPARACIÓ

Tallem el formatge a daus i enforquillem amb un enfilat o escuradents una cirera i un tros de formatge. Reguem per damunt amb l' almívar de les cireres...

diumenge, 11 de juliol del 2010

MENJAR BLANC AMB CIRERES MARINADES

Avui una altra recepta del Curs de cuina d' Els Casals. No havia provat mai el menjar blanc, i uns aseguro que aquesta combinació amb les cireres marinades és deliciosa. Va ser una de les receptes que em va agradar més. I de fet, de les primeres que vaig fer, donçs tenia moltes ganes de tornar-ne a menjar!
Són unes postres una mica laborioses, tot i que, tan el marinat com el menjar blanc el preparem el dia abans de menjar-les. El mateix dia, abans de servir-les, momés cal que muntem els vasos i ja ho tenim llest.
L' Oriol va comentar que es pot fer amb qualsevol fruita del temps, només cal que substituim les cireres per la fruita que volguem.


INGREDIENTS


Pel menjar blanc

400 gr. de llet
200 gr. d' aigua
240 grs. d' ametlla crua
100 gr. de sucre
Unes gotes d' "amareto" ( jo hi vaig posar "Frangelico")
360 grs. de nata líquida
4 fulles de gelatina.


Pel marinat de cireres


200 grs. de cireres sense pinyol
250 grs. d' almívar tant per tant ( 125 gr. de sucre i 125 d' aigua. Arrencar el bull i ja està llest)
100 grs. de puré de cireres
suc de llimona
Unes fulles de menta.


Per decorar


Fils de llimona confitada
Fulles de menta


PREPARACIÓ


Posem l' aigua i la llet amb les ametlles a escalfar. Afegim el sucre, pasem per la trituradora ( ha de quedar el màxim de fi possible). Ho deixem reposar 24 hores.

Ho colem amb un colador xinès. Posem les fulles de gelatina a estovar amb aigua freda 5 minuts. Escalfem una part de la barreja d' ametlles i hi posem la gelatina ben escorreguda. Barregem amb tota la resta. Ho tornem a colar. Afegim el licor i la nata líquida. Remenem bé.
Repartim en els gots ( amb compte de no embrutar els costats, jo vaig posar la barreja en una gerra) i ho deixem a la nevera fins que qualli ( unes 3 hores).


Marinat de cireres


A l' almívar acabat de fer ( posar al foc el sucre i l' aigua i arrencar el bull) afegirem el puré de cireres ( treure el pinyol i triturar-les) , i deixarem refredar. Despinyolem amb compte els 200 grs de cireres, partint-les per la meitat. Afegim les cireres , el suc de la llimona i les fulles de menta a l' almívar i al puré de cireres. Deixem marinar a la nevera, com a mínim 2 hores. Com a màxim, 48 hores.

A damunt del got de menjar blanc, hi posem les meitats de cireres ben posades, reguem amb líquit del marinat i decorem amb llimona confitada i fulles de menta.

diumenge, 4 de juliol del 2010

ENFILATS DE POP AMB PATATA CONFITADA I PEBRE VERMELL DE LA VERA


Es un aperitiu fàcil de preparar, sobretot si ja disposem del pop cuit. Si el voleu coure a casa podeu clicar aquí i veureu com fer-ho. El pop a la gallega té molt èxit a casa meva i aquesta és una altra manera de servir-lo.
Aquesta recepta és del llibre " Tastets. 122 propostes per fer un bon aperitiu" del Pep Nogué i Puigvert. És un llibre que a mi m' agrada molt, amb moltes idees interesants i originals. No hi ha fotografies; la presentació corre a càrrec de la nostra imaginació.


INGREDIENTS


400 grs. de pop cuit
2 o 3 patates
oli d' oliva
1 cullerada de pebre vermell dolç de La Vera
sal gruixuda


PREPARACIÓ


Peleu les patates i talleu-ne daus . Poseu-los en un tupí o cassoleta coberts d' oli i confiteu-los a foc lent fins que siguin tous. Deixeu-los refredar en el mateix oli. Talleu les potes del pop a rodelles.
Punxeu un dau de patata i una rodella de pop.
Barregeu el pebre vermell amb una part de l' oli de coure les patates, i amaniu els enfilats.
Espolseu sal gruixuda per damunt.