dimarts, 25 de maig del 2010

PASTÍS DE MADUIXES AMB NATA


Aquest pastís ens el vam menjar fa un parell de diumenges, per variar una mica de les típiques maduixes amb nata que ens agraden molt.


INGREDIENTS


1 pa de pessic ( si voleu veure la recepta cliqueu aquí)
maduixes
400 ml de nata per muntar
sucre


PREPARACIÓ


Fem un pa de pessic( també el podem comprar ja fet) . Muntem la nata amb la batedora de varilles, afegim una mica de sucre. Per muntar-la bé, ha d' estar ben freda, va molt bé posar-la uns minuts al congelador.
Tallem unes quantes maduixes a daus ben petitets i les barregem amb la meitat de la nata. Obrim el pa de pessic pel mig i el farcim amb la barreja de nata i maduixes.
La resta de la nata la fem servir per cubrir el pastís. Adornem amb maduixes tallades.

diumenge, 16 de maig del 2010

LLOM AL FORN AMB PATATES


Si els hi demanés a la Marta i a la Mireia, cada dia , de segon plat, menjariem llom amb patates.
Així que per variar el típic llom a la planxa amb les patates fregides, el faig a vegades d' aquesta manera, i al forn, que no porta gaire feina i és ben bo.


INGREDIENTS

1 tros de llom de 800 grs.
1 kg. de patates.
Unes braques de romaní
3 alls
oli, sal.


PREPARACIÓ

Posem els alls pelats, les fulles del romaní i cinc o sis cullerades d' oli a la picadora. Triturem.
Untem el llom amb aquesta pasta (sobretot la part superior, que quedi ben coberta) i el salem.
Pelem les patates i les tallem. Les posem a coure amb aigua i sal durant uns 5 minuts. Les escorrem i les posem juntament amb el llom en una safata que pugui anar al forn. Les reguem amb una mica d' oli .
Ho posem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. De tant en tant, si cal, hi afegim uns rajets d' aigua.


dilluns, 10 de maig del 2010

DELÍCIES DE SALMÓ


De nou, un entrant que vaig servir en el sopar de l' altre dia. De nou, fàcil i ràpid.

INGREDIENTS

salmó fumat
tronquets de cranc
maionesa
julivert per decorar.


PREPARACIÓ

Triturem els tronquets de cranc amb la maionesa. Ha de quedar un barreja espessa.
Tallem el salmó a quadrats i hi posem una mica de la barreja de maionesa amb cranc. Emboliquem.
Jo els vaig posar en unes capsuletes de paper de les que s'utilitzen per fer trufes. També els podia haver posat en una cullera d' aperitiu.
Els decorem amb una fulleta de julivert.


diumenge, 2 de maig del 2010

AMANIDA EN VASETS

L' altra dia van venir a sopar uns amics, i els vaig fer alguns entrans per començar. Un dels que vaig fer van ser aquests vasets d' amanida, que els vaig tenir fets en un moment, i van agradar molt.

INGREDIENTS

diferents tipus d' enciam, rúcula, canonge... ( jo vaig comprar una bossa de les que ja venen amb les verdures tallades i netes)
tomaquets "cherry"
uns quants pinyons
3 o 4 nous
oli d' oliva
vinagre
sal maldon

PREPARACIÓ

Posem les verdures rentades i tallades en els vasets ( jo vaig utilitzar vasets de plàstic, dels que es fan servir pels tallats). Hi posem uns quants pinyons a cada vaset i un tomaquet.
Fem una vinagreta amb oli, les nous picades i un rajet de vinagre ( jo ho faig a la batedora).
Abans de servir hi posem la vinagreta per damunt de cada vaset. I un polset de sal maldon.