diumenge, 4 d’abril del 2010

MONES


Aquest any n' he fet dues. Una per casa nostra, que la vaig fer el divendres, i l' altra per portar avui a casa dels meus pares.
Les meves filles s' estimen més que els padrins els comprin alguna altra cosa o els donin els diners i la mona la faci jo.Totes dues les he fet amb trufa i mantega, segons les nostres preferències.
Una la vaig fer amb un sol sostrte i l' altra amb dos. Per la de dos, faig fer servir un motlle de 26 cm, i un altre de 20. Per la d' un sostre vaig fer servir el motlle de 26 cm.

PA DE PESSIC


INGREDIENTS

6 ous
50 ml de llet
125 de sucre
125 de farina
1/2 sobre de llevat

PREPARACIÓ

Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa. Hi anem afegint la farina barrejada amb el llevat amb dues o tres vegades, remenant bé. Afegim la llet. I remenem. Ara hem de batre també les clares a punt de neu, i les afegim de mica en mica a la pasta anterior remenant amb compte , perquè no s' abaixin les clares.
Untem el motllo amb mantega i ho posem al forn ja calent a 180-200 graus, durant uns 20 minuts.


TRUFA


INGREDIENTS ( per una mona d' un sostre, si és de dos, aumenteu el doble les quantitats)

200 ml de nata líquida especial per muntar
50 grs de xocolata negra (podem variar la quantitat en funció del nostre gust)
sucre

PREPARACIÓ

El dia anterior, posem a bullir la nata amb la xocolata fins que estigui desfeta. Quan es refredi, ho deixem a la nevera fins l' endemà. Abans de muntar la trufa la posem una estona al congelador ( 15 min) perquè es refredi més i sigui més fàcil de muntar. La muntem amb el batedor elèctric de varilles. Afegim sucre al nostre gust. Batem una mica més. I ja està llesta.

CREMA DE MANTEGA

Per fer la mantega podeu clicar aquí

* Si us decidiu per fer la mona de dos sostres aumenteu les quantitats del farcit de mantega. ( 90 ml. d' aigua, 130 de sucre i 400 de mantega)

* Podem fer un almívar amb 65 ml d' aigua i 100 de sucre per sucar el pa de pessic abans de farcir-lo.
* Per decorar la mona es pot fer servir lacasitos, gominoles, etc...
* Pels costats de la mona he fet servir fideus de xocolata, també podien ser ametlles laminades o picades, fideus de colors...* Per facilitar-nos la feina va molt bé tenir un batedor elèctric de varilles (moltes batedores porten aquest estri) perquè el farem servir per fer el pa de pessic (muntar rovells amb sucre i clares a punt de neu), per muntar la trufa i per batre la mantega. Manualment també es pot fer però costa molt més ( jo no he fet mai) .



16 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

oooooh, que boniques!!! T'han quedat millor que les de pastissera!!! Sou una familia mooooolt llaminera!
Molts petons i alegria.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin parell de mones més ben plantades Anna. Jo també penso que millor que les de pastisseria.
Que aprofitin.
Petons.

Gemma ha dit...

T'han quedat perfectes, millor que comprades! A casa sempre fem la de yema i la de Sara, però la de trufa també és una opció deliciosa.

El plat blanc ha dit...

He visitat per primera vegada el teu bloc. M'ha agradat molt. Et felicito per la mona. T'ha quedat preciosa. a partir d'ara et faré visites. petonets

josep ha dit...

Anna,
Les teves filles son molt llestes. Naturalment que prefereixen que els padrins facin regals i la mona la facis tu. Veient les que has fet s'enten perfectament.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Anna, que boniques que t'han quedat!!! No m'estranya que les teves filles vulguin que els hi facis tu! Si són com de pastisseria i fetes a casa, de ben segur que millors i del seu gust! ;)
Petons!

mercè ha dit...

Una mona "moníssima"!!,millor que de pstisseria!!i més econòmica!i més gustosa, i més fresca, i més,i més,i més...Mercè.D.C.

Fem un mos ha dit...

No es de estranya que les teves filles prefereixin diners, i que las mones les facis tu, dons tenen la pastissera a casa. Quin goig de mones.
Petonets

Anònim ha dit...

T'ha quedat genial! Una presentació molt maca! M'apunto la recepta d'aquesta trufa. Jo l'he fet diferent però aquesta m'ha agradat.
Petons

Nadji ha dit...

Très beau. BRAVO!!!

SUSANNA ha dit...

HOLA ANNA, GUAPA TU
NENA QUAN VEUS AQUESTES DELICIES, I MES ARE QUE QUASI L´HORA DE SOPAR,..HUMMM
TE HAN QUEDAT MOLT BE, NO M´EXTRANYA RES QUE LES TEVES FILLES, S´ESTIMIN MES LAS TEVES, JE,JE

PETONETS SUSANNA

Margarida ha dit...

Quina decoració més maca!
Que espavilades les teves filles! Com les meves! Las seva padrina els dóna diners perquè es comprin el que vulguin, que la mona ja la fa la mama!!!
És clar que... com la Mona feta a casa,res de res, oi?
Una abraçada!

Eva Flores ha dit...

precioses!!! aquest any no he pogut fer-la, a veure si el proper...
pt!

Teresa ha dit...

Anna, crec que hauries de muntar un negoci on poguéssim venir a tastar les teves especialitats. Ets una artista!

ANNAFS ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. La veritat és que no van durar gaire les mones, i aixó que no som massa llaminers tampoc.
PTNS

glutoniana ha dit...

Home, qualsevol no demana a la seva mare que els faci les mones amb la bona pinta que tenen!