diumenge, 14 de febrer de 2010

SUQUET D' ORADA


Una recepta del curs que vam fer al novembre al restaurant "Els Casals", un suquet d' orada, ben fàcil de fer i boníssim.
L' Oriol Rovira ens va explicar que podriem fer servir un altre peix enlloc de l ' orada, com el turbot, el rap l' escòrpora...,

INGREDIENTS

1kg d' orada
5 patates petites
3 alls
1 pebrot verd
fumet de peix ( 1 litre més o menys)
picada ( avellanes, ametlles, una mica de pa torrat, julivert, safrà i 1 all)


PREPARACIÓ

En una cassola hi posem oli d' oliva, i sofregim el pebrot tallat petit i els 3 alls. Afegim les patates tallades a trossos irregulars. Deixem uns 2 o 3 minuts i afegim el fumet. Deixem bullir fins que les patates estiguin toves.
Fem la picada en un morter, picant tots els ingredients.
Posem l'orada i la picada a la cassola.
Deixem bullir uns 5 minuts més ( és important no coure el peix més del necessari)

14 comentaris:

Dolorss ha dit...

I amb un tres i no res ens has fet un plat per suca-hi pa!!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Que bo ha de estar aquest suquet, com diu la Dolorss, per sucar-hi pa.
Petons

Rosa ha dit...

Dolorss, m'ha encantat aquest suquet o sigui, que el tindré en compte per fer-ho aviat.
Muxutxo bat, Petonets

maia ha dit...

Anna, molt bo i ben senzill de fer. Aquesta caure ben aviat! Ptons

Gemma ha dit...

Mmmmm.... aquests plats de suquet calentons i bons per sucar pa són els que vénen més de gust en dies freds com avui.... Molt bona recepta aquesta que us va ensenyar l'Oriol Rovira, fàcil i molt sana!

*Eva* ha dit...

els suquets de peix són plats senzills que sempre venen de gust.
pt!

fem un mos ha dit...

Una recepta ideal per aquets dies de fred i mol fàcil de fer.
Petons

Lídia ha dit...

aquestes receptes de peix amb suc m'encanten

petons

PILAR ha dit...

Anna, un plat de luxe. Sense complicacions i excel.lent.
Petons!

Mercè ha dit...

Oh, aquests suquets són deliciosos!! Per sucar-hi pa! ;)
Petons!

ANNAFS ha dit...

Es fa ben ràpid i és molt bo. L' Oriol Rovira va encertar de ple ensenyant-nos a fer aquest plat.
I sobretot, cal tenir una barra de pa al costat...

GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS.
PTNS.

manel ha dit...

molt bona recepta, i venint de l'oriol rovira, d'èxit segur. quina sort que tens de poder anar a aquestes classes!

Anònim ha dit...

si us plau mes detalls,com estalla el peix??graçies.

ANNAFS ha dit...

Quan compro el peix a la peixateria, ja el compro tallat. Mai m' he atrevit a tallar un rap o una orada. A la peixateria, veig que li treuen la pell, i en el cas del rap el tallen a rodanxes. A l' orada me li treuen també l' espina i la fan a filets que despres jo tallo a trossos.
Sento no haver-te servit de gran ajuda.