divendres, 22 de gener del 2010

PERNIL D' ÀNEC

La meva mare compra sempre els ànecs en una casa de pagés. Després els fa estofats, amb peres o al forn. Però gairabé mai fa els magrets. Aquests sempre els guarda i els fa assecar, per, de tant en tant, oferir-nos pernil d' ànec per picar quan hi anem els diumenges a dinar.
També es molt bo per les amanides o per fer canapès.
Si teniu un rebost on fer-lo assecar, uns aconsello que ho probeu, donçs queda molt bo.I al preu que va el pernil d' ànec, val la pena, donçs surt molt més econòmic...




INGREDIENTS

Magret d'ànec
Sal
Pebre.


PREPARACIÓ.

Es posa força sal al magret i el deixem un dia amb la sal en una plata a dins el rebost o a la nevera.

L' endemà hi posem el pebre. El lliguem i ja el podem penjar al nostre rebost. Ens el menjarem quan siguin sec al nostre gust.

7 comentaris:

Mercè ha dit...

Anna, totalment d'acord!! Aquests dies de festes, la meva mare ens va fer ànec amb peres, i els magrets també els va guardar per fer el mateix! I sabent que l'ànec és de pagès, molt millor. :)
Petons!

maia ha dit...

Hola Anna, no sabia jo que fos tan senzill. I te una pinta molt millor que el que comprem al super i que no es barat precisament. Moltes gràcies per compartir-ho i una abraçada.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Segur qu'està boníssim, però en un pis i amb el clima de Badalona es complicat.
Passat pel meu blog, que tens una coseta.
Petons.

Eva Flores ha dit...

l'ànem és la carn que més m'agrada, i el pernil és boníssim a les amanides. Quin bon gust ha de tenir un bon ànec de pagès secat a casa!
pt!

Glòria ha dit...

A mi també m'agrada l'ànec i m'has fet agafar ganes de fer el pernil a casa. Nosaltres no tenim rebost però creus que la galeria de la cuina servirà?. I quants dies més o menys tarda a assecar-se?.

ANNAFS ha dit...

Mercè,

Surt molt bo, és cert. a tots ens agrada molt quan n' hi ha per picar o en posa a l' amanida.
ptns.

Maia,

Donçs l' elaboracióp és ben senzilla i val la pena pel resultat.
ptns.

La cocinera de Betulo,

Moltes gràcies, ara hi pasaré.
ptns.

Eva,

A mi l' anec no m' agrada molt però el pernil assecat així o el magret fet a la planxa si que m' agraden molt.
ptns.

Glòria,

Potser sí que es pot assecar a la galeria de la cuina, sempre que no hi toqui gaire el sol ni hi faci massa calor. Per provar-ho...
Aquest l' he tingut 1 mes al rebost. No estava molt sec, però a nosaltres ens agrada més així. Tot depen del lloc on estigui i del temps que faci, i també de com ens agradi de sec.
Prova-ho a veure si se t' asseca bé.
ptns.

PILAR ha dit...

Ho trobo molt fàcil i ha de quedar bonissim però no crec que ha Barcelona s´aseques be. Potser més a l´estiu que no faci tanta humitat.
Petons!