dimecres, 6 de gener de 2010

PANETS


En aquest llibre de l' Anne Sheasby, " 365 recetas de pan" hi ha un munt de receptes de pa. El vaig anar a buscar a la biblioteca, i crec que me'l compraré donçs en vull provar moltes. Hi ha receptes de pa de moltíssimes menes, de pa sense gluten, pastes dolces, panets...
Algunes ja estan adaptades per a panificadores, altres no, però també es poden adaptar.
Realment es un bon exemplar pels qui ens agrada fer pa.
Avui he fet panets, que no n' havia fet mai, i han sortit força bé.

INGREDIENTS

265 ml d' aigua tèbia
2 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
4 cullerades d' oli d'oliva
450 grs de farina de força
1 sobre (7 grs) de llevat sec

Una mica d' oli per glassejar

PREPARACIÓ

Posem els ingredients a la panificadora per l' ordre en qual estan anotats.
La programem amb el programa d' amasar.
Traiem la masa de la panificadora, ens espolsem les mans i el marbre amb farina i fem 12 parts amb la masa. Formem 12 boles. Coloquem les boles ben separades en una plata de forn untada amb oli i farina. Les pintem amb oli d' oliva ( d' aquesta operació se'n diu glassejar) .
Les tapem i les deixem llevar durant 30- 40 minuts en un lloc tèbi. Com sempre, jo vaig servir el forn apagat.
Fem una creu a cada panet amb un ganivet esmolat, els espolsem amb una mica de farina i els posem en el forn, ja calent, a 200 graus durant 15-20 minuts.

9 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Hola Anna, aquests panets tenen molt bona pinta. Avui hi fet els xurros, pensava que era més dificil de fer-los i no; el sabor es molt bo, encara que m' han quedat una mica crus per dins, un altre cop els farè més prims.
Un petó

Margarida ha dit...

Jo crec que només per sentir l'olor que fa la cuina quan tens un pa al forn, val la pena fer pa o pa dolç tipus brioix. I jo que sóc tan panarra....ja me'n menjaria un ara mateix!
Petons

*Eva* ha dit...

Què bé que t'han quedat els panets!
jo tb el treia de la biblioteca, fins que me'l vaig comprar. Ho faig sovint això, així saps segur si el llibre t'agrada.
pt!

Gemma ha dit...

No hi ha res com el pa fet a casa, oi? I l'olerta que surt del forn mentre es cou és deliciosa!

glutoniana ha dit...

jajaja mira just jo també el tinc que el vaig agafar i m'estic copiant les receptes de pa sense gluten que hi ha.

És un molt bon llibre crec, he sentit a parlar molt bé d'ell.

PILAR ha dit...

Jo també el tinc! Te unes receptes molt bones i per la panificadora es genial. Els panets t´han quedat mooolt bé. Tenen una forma i un color que estan dient nyam, nyam.
Crec que no has possat la quantitat de farina en els ingredients.

Em quedo amb la recepta del xurros que per berenar un dia aniran d´alló més be.

Petons!

ANNAFS ha dit...

la cocinera de betulo,

Hola!! Jo els xurros els faig primets, precisament per evitar que em quedin crus de dins. Tampoc són bons si són massa ressecs.

Margarida,

A mi l' olor del pa quan es fa... m' agrada moltíssim.

Eva,

Jo també ho faig quasi sempre. Abans de comprar un llibre el busco a la biblio i si m' agrada me'l compro.

Gemma,

A mi m' agrada programar la panificadora perquè se'm faci el pa els dissabtes al matí. I llevar-se amb l' olor del pa acabat de fer...

Glutoniana,

Si quan vaig veure que hi havia receptes de pa sense gluten, vaig pensar en tu.
Segur que me'l compro, si el trobo.

Pilar,

Ja he afegit la farina als ingredients, gràcies! no me n'havia donat!
Aquest llibre sí que està molt bé i hi ha tantes receptes per fer...



PTNS PER A TOTES I FINS AVIAT.

maia ha dit...

Que be que t'han quedat aquests panets, tenen una pinta bonissima. I quina casualitat, els reis m'han portat aquest llibre i ara estic en plena fase d'estudi...Una abraçada i molt bon any!

Laura ha dit...

Ostres!! doncs ja m'has donat una idea genial per un regal! perqué estava buscant un llibre sobre pa! els panets genials!
Petonets!