dissabte, 25 de juliol del 2009

TRUFES II


El divendres vaig portar a la feina aquestes trufes per celebrar per avançat el meu sant.

Aquí us deixo la recepta. No hi vaig posar sucre, no ens agraden gaire dolçes i la xocolata ja en porta, però si n'hi voleu posar, que sigui sucre llustre.



INGREDIENTS


2 rajoles de xocolata de 125 gr. al 70 % de cacau
1 rajola de xocolata amb llet de 125 gr.
350 ml. de nata líquida
fideus de xololata
unes gotes  de conyac o de qualsevol licor que es vulgui (opcional)


PREPARACIÓ

Posem un cassó al foc amb la nata líquida fins que bulli. El retirem del foc i hi afegim la xocolata sense llet a trossos, remenant fins que es desfaci, i tot seguit, hi afegim la xocolata amb llet també a trossos i el licor. Tornem a remenar i deixem refredar. Posem aquesta preparació tota la nit a la nevera.

L' endemà, posem fideus de xocolata en un plat. Fem les trufes agafant la pasta amb dues culleretes i arrebosant-les amb els fideus, ajudant-nos amb les mans..

En el cas que la barreja ens quedés massa líquida i sigués difícil de manipular hi podem afegir una mica de xocolata ratllada fina. També va molt bé posar-la abans de fer-les uns minuts al congelador.
Les guardem a la nevera. I també les podem congelar.


diumenge, 19 de juliol del 2009

TAPETA DE POP AMB CANSALADA

Una tapeta mar i muntanya, que sol agradar a tots.


INGREDIENTS

300 gr. de pop cuit (pot ser congelat)
300 gr. de ansalada virada tendre (ventresca)
all
julivert



PREPARACIÓ


En aquesta ocasió vaig comprar el pop congelat i cuit. De totes maneres el vaig fer bullir 1/2 hora més amb una mica de sal perquè sigués més tou. Si voleu coure el pop a casa (ja sigui fresc o congelat cru) podeu clicar aquí (la preparació del pop és la mateixa de quan fem pop a la gallega).

Saltejar la cansalada tallada petita en una paella amb una mica d' oli. Quan és cuita la traiem, retirem l' excés de greix i saltegem el pop uns minuts.

El posem en una cassoleta o plata i el regem amb una salseta feta triturant all i julivert amb oli.

Si el volem fer amb antelació el reservem sense la salsa d' all i julivert i abans de servir-lo l' escalfem al microones i després el salsegem.


dimecres, 15 de juliol del 2009

FRUITA NATURAL AMB SALSA DE IOGURT


Aquesta és una macedònia de fruites naturals que podem fer amb la fruita que tinguem, segons la temporada.

En aquesta ocasió vaig fer servir meló i kiwi, però va bé amb qualsevol fruita.


Les quantitats de la salsa són per a 4 persones.


INGREDIENTS

fruita natural.

Salsa de iogurt


2 iogurts grecs
2 cullaredetes de mel de romaní
el suc d' una taronja
1 polset de canyella.
fruits secs picats (opcional).


PREPARACIÓ


Pelem i tallem la fruita. Barregem els ingredients de la salsa. La canyella li posem al final, per damunt. Afegim a la macedònia.
Servim ben fresqueta.

divendres, 10 de juliol del 2009

CEPS I CARREROLES

Aquesta setmana els meus pares han trobat els primers bolets d' aquesta temporada.
Alguns ceps i unes quantes carreroles.
Un quants d' aquests bolets me'ls van donar a mi, i el dimecres vam fer un sopar "boletaire".Va ser un sopar improvisat , fàcil i ràpid a més de molt bo. Els ceps eren molt tendres així que vaig decidir fer-los crus en amanida. Tan el cep com la corriola són bolets molt gustosos i aromàtics. I els primers que es troben encara ens semblen més bons.Tot i que , a les botigues, en podem trobar de secs durant tot l' any, no és el mateix que menjar-los frescos i acabats de collir.


AMANIDA DE CEPS


INGREDIENTS


ceps ben tendres
1 alvocat
1 bossa de canonge
un grapat de pinyons
oli d' oliva ,sal, pebre i vinagre de mòdena



PREPARACIÓ


Netegem bé els ceps i els fem a làmines ben finetes. Els posem en bol i hi posem oli d' oliva, sal, vinagre de mòdena i una mica de pebre. Ho deixem macerar al menys durant 1 hora.
Disposem en una plata el canonge, l' alvocat tallat a trossets i els pinyons.
Hi posem al damunt els ceps i ho reguem amb la vinagreta de la maceració.

La truita de carreroles no té cap secret: es fregeixen les carreroles amb oli i sal. S' hi afegeix julivert i all picat . Barregem els bolets amb els ous i fem una truita.


dimecres, 8 de juliol del 2009

AMANIDA DE CABDELLS AMB SALSA

Una amanida vistosa i refrescant que permet combinar diversos ingredients.

No hi he posat quantitats donçs depèn del nostre gust i de si volem fer l' amanida individual o conjunta per acompanyar qualsevol plat. Jo faig servir 1 cabdell i mig per persona, tallat al llarg en quatre parts.


INGREDIENTS


Cabdells d' enciam
esparrecs en conserva
formatge fresc
tunyina
anxoves
olives
nous


Per a la salsa ( per unes 6 persones)


20 Ametlles o avellanes torrades
2 Cullerades de pebre vermell dolç.
1/2 All.
1 Polset de pebre vermell picant.
Sal
150 ml. D' oli d' oliva.
75 ml. De vinagre (la meitat que d' oli)


PREPARACIÓ


Dsiposem tots els ingredients en un plat o en una plata.

Triturem tos els ingredients per fer la salsa.

diumenge, 5 de juliol del 2009

GALETES D' AVELLANA


Són unes galetes molt bones i l' olor que fa la massa quan la prepares...

Aquesta recepta és del llibre "Coques i galetes" de la Lluisa Jover


INGREDIENTS

1 ou
100 gr. de mantega
100 gr. d' avellanes torrades ( més unes quantes més per decorar)
75 gr de sucre
100 gr. de farina
1 culleradeta de llevat en pols


PREPARACIO

Triturar les avellanes.

Posar la mentega tova ( no desfeta) en un recipient amb el sucre i batre-ho. Afegir l' ou.

Afegir la farina , el llevat i les avellanes

Barrejar bé.

Amb dues cullaretes anar fent boles petites ( una mica menys que una nou) i posar-les en una plata untada amb mantega, una mica separades unes de les altres. Posar al damunt mitja avellana ( o sensera) per decorar.

Posar-les en el forn preescalfat uns 10-15 min a 190-200 graus.

dijous, 2 de juliol del 2009

CREMA DE MELÓ

Avui us presento una recepta molt senzilla de fer, ràpida i molt bona ( a més no engreixa) . Ve molt de gust amb aquesta calor i la podem fer amb antelació.
Aquesta recepta me la va passar la Natàlia, una amiga.


INGREDIENTS


1 meló no massa gran
1 iogurt natural
el suc de mitja llimona.
pebre negre
tiretes de pernil salat (per als celíacs, que sigui apte).


PREPARACIÓ


Traiem la pell i les llavors al meló i el tallem a trossos. El triturem juntament amb el suc de llimona i el iogurt. Hi posem un pols de pebre negre.
Deixem la crema a la nevera , fins al momnet de servir.
La sevirem amb les tiretes de pernil per damunt.



Aquesta recepta participa en el recopilatori de "todos cocinamos sin gluten" , que aquest mes és dedicat a receptes sense foc i sense gluten.