diumenge, 6 de desembre de 2009

BLAT DE MORO ESCAIRAT

El proper dimars dia 8, a Gironella es celebra la fira de la Puríssima. Un dels actes importants de la fira és el tast del blat de moro escairat, un plat de la gastronomia berguedana, presidit pel xef Miquel Marquez, que el va batejar com el "Plat de la Pau".
Si us interesa aquesta fira i voleu veure el programa d' actes, podeu clicar aquí
En els restaurants de Gironella es pot degustar durant aquest cap de setmana el "menú del blat de moro escairat".
A casa meva sempre n ' hem menjat , normalment en escudella però també bullit amb aigua (com si fos un altre tipus de llegum) i fregit amb cansalada.
La meva mare en fa sempre a l' hivern, quan fa fred. I el dia de Nadal és el plat estrella juntament amb l' escudella.
Aquesta és un recepta de família, d' aquelles que pasen de generació en generació.
No sé si fora del Berguedà és difícil trobar-ne o no , però també hi ha l' opció de venir a comprar-ne i a més fer turisme. Si voleu veure'n la recepta , que ja vaig publicar l' any passat, podeu clicar aquí

16 comentaris:

Vanesuky ha dit...

Mai he tastat el blat de moro escairat, però te una pinta boníssima!!
Que t'ho passis molt bé a la fira.

Molts petons maca,

Vanesuky.

maia ha dit...

Hola Anna, jo tampoc l'he tastat mai. Es un plat dels que s'agraeix de prendre quan fa fred. Una abraçada

Lídia ha dit...

no coneixia aquest plat, no n'havia ni sentit a parlar, i això que Gironella està a un pas de Manresa.

Que tinguis un bon dia de fira

ptns

PILAR ha dit...

No l´he probat mai i ha de ser bonissim. Per aquí no se si en venen però m´ho apunto per quan passi per aquí.
Petons!

Gemma ha dit...

Jo tampoc no l'he tastat mai, serà qüestió de buscar-lo... tot i que la cocció sigui llarga, segur que el resultat val la pena ;)

Mai ha dit...

Oh, oh, oh Anna com m´agradat això del blat de moro escairat, no l´he provat mai i tal qual ho dius ni l´havia sentit anomenar, quina llàstima no assabentar-me´n avans de la fira, intentaré descobrir on en venen .
Moltes felicitats per conservar un dinar de Nadal tan autèntic , és fantàstic assabentar-se d´aquestes tradicions i que es conserven tant be, això fa un goig....
molts petons

*Eva* ha dit...

no l'he tastat mai així el blat de moro, però segur que es ben bo.
pt!

fem un mos ha dit...

Ja n`avia sentit a parlar però no le provat mai, intentaré provar-lo
Un peto.

ANNAFS ha dit...

Hola a totes ,

Ja veig que el blat de moro escairat només es deu consumir al Berguedà. Es un plat molt bo , que recomano que tasteu si en teniu oportunitat.

FINS AVIAT.

MOLTES GRACIES PELS VOSTRES COMENTARIS.

Anònim ha dit...

De blat de moro escairat així com de blat escairat i pèsols negres en venen a Cal Coloma, al carrer sardana, 25 de Berga però també es poden comprar a la seva web: www.calcoloma.com

Anònim ha dit...

sabeu d'algun lloc a Barcelona que en pugui trobar de blat de moro escairat?
L'he tastat aquest cap de setmana, i m'agradaria fer-lo per a la Família aquests nadals.
Gracies.
EM

ANNAFS ha dit...

Ho sento, a Barcelona no en tinc ni idea d' on el pots trobar. Si el vulguessis comprar per internet, fixa' t en el comentari anterior. Cal Coloma de Berga és un lloc de total confiança i es veu que en venen també per internet.

Anònim ha dit...

bones,si algu vol comprar blat de moro escairat per la zona de bergueda-bages que truqui o envii correo,es cullita propia i tinc escairador 606812334 cani577@hotmail.com
salut

M Glòria ha dit...

Ara que ja tinc el blat de moro escairat... o m'espero a que faci més fred o busco una recepta per fer-lo fred... en amanida, potser? Anna, què me'n dius, algun suggeriment?
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Ui.. en amanida no l' he menjat mai però potser també és bo. Si decideixes esperar desa'l a la nevera o posa'l al congelador millor, més que res perquè amb la calor es podria corcar.

COURE COULANTS ha dit...

Què maco continuar amb els plats tradicionals. Així no l'he tastat però tinc ganes per saber com queda.