dilluns, 2 de novembre del 2009

COCA DE VIDRE

Fàcils de fer i encara més de menjar....


INGREDIENTS


125 ml d' aigua
1 cullaredeta de sal
1 cullaredeta de sucre.
300 grs de farina
1 sobre de llevat sec de fer pa

Per posar damunt la coca,

Sucre
ametlles filatejades, pinyons...



PREPARACIÓ


A la panificadora,

Posem tots els ingredients dins la panificadora per l'ordre que estan escrits a la llista d' ingredients. Sel.leccionem el programa d' amasar . Ara podem pasar al pas 2.

A mà,

1-Fem una pasta amb tots els ingredients i amasem bé durant una estona. Si cal, hi afegirem més farina.


2-Estirem la massa i fem les coques ben primetes (pensem que doblaran el seu volum) , que queden més cruixents. Les posem a la safata del forn (jo faig servir la safata del forn i una altra) untada amb oli i enfarinada.
Les deixem llevar durant 1 hora, tapades amb un drap fi (jo les deixo dins el forn apagat).
Passada aquesta estona ( si han crescut massa les podem tornar a estirar una mica) hi posem sucre i ametlles o pinyons per damunt.

3-Escalfem el forn a 220 graus i quan sigui calent hi posem les coques, i les deixem fins que estiguin dauradetes ( uns 20 minuts)

15 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; Un alternativa diferent per esmorzar -per exemple- senzilla i de segur -per l'aspecta- molt i molt bona. Que vaigi de gust Anna¡¡. Josepb.

Rosa ha dit...

Ummmmmmmmmmm que buenas Anna , me encantan las cocas de vidre, ainssss y yo a dieta jajajaja.
Un besito y bona nit

PILAR ha dit...

Quines coques més bones que t´han quedat! I amb panificadora.... sensacional. Aquest divendres ja se que farem de berenar.
Petons!

maia ha dit...

Anna, que bona i amb la pani! Au,a la llista de pendents...Una abraçada

Reme y Núria ha dit...

Amb la panificadora, que chulas Petons

dolorss ha dit...

OHHH les coques de vidre!!! en faig sovint i sempre desapareixen.
T'han quedat delicioses!!!

petons

La cuina vermella ha dit...

M'encanten, son tan bones, i tan cruixents, una meravella per tots els paladars!!! les teves son genials!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Mira que m´agrada la coca de vidre i no l´he feta mai...cada vegada que vaig a Barcelona m´en compro...crec que aquesta vegada m´animaré...mercis per la recepta!!! petonets!!!

Gemma ha dit...

Aquestes coques de vidre són la meva debilitat, cruixents, dolces i amb un gustet de pinyons deliciós!

MAR ha dit...

Mmmmmmmmm amb lo que m'encanten les coques i aquesta no l'he fet mai i m'agrada moltíssim a veure si m'animo un dia d'aquets..ara que comença ja el fred ve de gust tancar-se més sovint a la cuina a jugar amb el forn

petunets

Glòria ha dit...

Precisament aquest matí hem comprat pa de pagès en un forn artesà del centre de Barcelona, i tenien unes coques de vidre que m'han fet pensar que no n'he fet mai!. Ho haig de provar, segur!.

Mercè ha dit...

Anna, t'han quedat fantàstiques aquestes coques! I ja ho crec que són ràpides de menjar. ;) jeje
Petons!

ANNAFS ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.
Estem d' acord que les coques de vidre són molt bones i tampoc molt difícis de fer. A veure si us animeu a fer-ne.

Ptns a tots.

bajoqueta ha dit...

M'encanta la coca de vidre, ara fa segle que no en menjo :)

Eva Flores ha dit...

Hola Anna!Quina coca més magnífica, i a mi s m'havia pasat per alt.
PEr cert, el que em comentes del brioix, si que el podries fer tot a la pani si la teva té capacitat, creix força, jo el vaig possar en un motlle de 30cm.
pt!