diumenge, 25 d’octubre de 2009

RATAFIA DE CODONY


Després de fer codonyat i allioli de codony, encara em van sobrar codonys. I com que aquest any no hem tingut aranyons per fer patxaran ( si algú n' ha collit i en vol fer, clicar aquí ), he provat de fer aquesta ratafia de codony, que diuen que surt molt bona.

És la primera recepta que publico sense haver provat el resultat, donçs ara hem d' esperar dos mesos abans de tastar la ratafia. M' han assegurat que és molt bona. Ja ho veurem.


INGREDIENTS


1 kg. de codonys
1 litre d' aiguardent ( jo he utilitzat anís sec)
200 grs. de sucre
1 branca de canyella
2 fulles de menta.


PREPARACIÓ


Pelem els codonys, els traiem el cor i els fem a trossets petits (també es poden ratllar).
Els posem en un recipient de vidre , que es pugui tapar hermèticament, amb el sucre i l' aiguardent.
Ara hem d' esperar 2 mesos , sacsejant el pot de tant en tant.
Després la podrem colar i posar en ampolles.


A veure si surt bona!!


15 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Esperaré la teva valoració dins dos mesos, estic segura que estirà bona bona...petonets

la vella carmanyola ha dit...

M'encanta els licors cassolans!

Tinc un llibre de ratafies i licors però com que treballo amb una bodega quan arribo a casa no tinc més ganes de fer més experiments! jejejeje

M'ho imprimeixo ;))

*Eva* ha dit...

mai no havia vist ratafiade codony. llàstima que ara toqui esperar dos mesos pel resultat.
pt!

Gemma ha dit...

No m'hauria imaginat mai que es pogués fer ratafia de codony... que original! Ens haurem d'esperar 2 mesos per veure el resultat, que segur que és deliciós :)

Rosa ha dit...

El membrillo solo lo he usado para hacer dulce de membrillo y me encanta, este año aun no he hecho.
Un besito y buenas noches.

bajoqueta ha dit...

Ens has descobert noves receptes per fer amb codonys, ets una gran experta!

Mercè ha dit...

Ostres, no ho havia sentit mai això de ratafia de codony!! Segur que sortirà ben bona! :)
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Jo crec que el resultat serà estupendo!!! Te una pinta impressionant!! Molts petonets.

PILAR ha dit...

Que original! Segur que el resultat serà bonissim. Ja ens diras que tal per el proper any.
Petons!

MAR ha dit...

Caram però quants codonys tenies que t'han donat tant de joc !!
Bè doncs esperarem els resultats ...

petunikus

ANNAFS ha dit...

Ma josé,

No se si serà bona, de moment fa bona pinta.
ptns.

La vella carmanyola,

A mi tmabé m' agraden molt els licors casolans... home si treballes en una bodega ja deus tenir poques ganes de fer licors...

Eva,

Sí aixó d' esperar 2 mesos serà una mica llarg..

Gemma,

Jo tampoc m' ho pensava però com que tenia tants codonys, tenia de fer alguna cosa més que codonyat i allioli.

Rosa,

El dulce de membrillo es muy bueo, supongo que la ratafia va a tener buen sabor.

Bajoqueta,

Aixó de que "sóc una experta" ja ho veure'm quan la provem, que potser no surt tan bé co voldria.

Mercè,

Ara una mica de paciència i a esperar... com sempre amb els licors casolans. Compto que per Nadal la tastarem amb els torrons.

Amics de la cuina vermella,

De moment ha agafat un color molt bonic... ja ho veurem.

Pilar,

Sí, i l' any que ve tothm a fer ratafia de codony...

Mar,

En tenia bastans, la veritat. Aquest ha estat un bon any de codonys.

Balmanya ha dit...

Hola, estic interessat de fer la ratafia de codony, però m'agradaria saber la quantitat de sucre que hi ha d'anar

ANNAFS ha dit...

Balmanya,

Es veu que em vaig oblidar posar la quantitat de sucre. N' hi vaig posar 200 grs, però va sortir força aspre i n' hi vam haver d' afegir. Ara que ja conec el resultat, la tornaré a fer amb anís dolç, i amb la meitat de sucre (100 grs), al cap de dos mesos, provar-la i si en fa falta més, afegir-lo.
Espero que t' hagi servit d' ajuda i et surti ben bona.
Fins aviat!

Balmanya ha dit...

Avui mateix he fet la ratafia de codony i ho he fet amb anís dolç, i com que es dolç l'anís, he reduït la quantitat de sucre, de manera com dius, ara cal esperar dos mesos. M'agrada fer licors i aquest crec que ha de sortir molt bo.

Salutacions i Moltes Gràcies

Anònim ha dit...

jo fa quaranta tres anys que tinc consciència de fer retafia de codony
1/2 anis
1/2 suc de codony
canyella
maria lluisa