diumenge, 18 d’octubre de 2009

BOLETS DEL BERGUEDÀ

Fa uns dies que vam anar a buscar bolets, però no vam tenir gaire sort. Al lloc on solem anar, no ha plogut gaire i està molt sec. Vam trobar rovellons, rossinyols, mollerics i cames de perdiu.

Vaig reservar els rosinyols per fer un remenat de truita, per sopar, per damunt d' una torrada de pa, que havia fet jo a la panificadora.

Els rovellons els vaig fer saltejats amb all i julivert i barrejats amb tastet ( és com més èxit tenen a casa).

I amb els mollerics i cames de perdiu vaig preparar unes patates enmascarades (un plat molt típic del Berguedà, també anomenat plat del dimoni o de l' infern) amb bolets . En la propera entrada hi posaré la recepta per si algú les vol fer.


OUS REMENATS AMB ROSSINYOLS

INGREDIENTS

ous (1 per persona)

rossinyols

pa ( 1 llesca per persona)

pernil salat ( 1 tall per persona)

all i julivert

tomaquets per sucar el pa



PREPARACIÓ


Fregim els rossinyols, ben nets, amb oli d' oliva i una mica de sal. Quan ja quasi són fregits, afegim l' all i el julivert picats.

Afegim els ous i remenem bé. Posem damunt d' una llesca de pa torrat sucada amb tomaquet. Per damunt hi posem el pernil a trossets ( el podem saltejar una mica abans)



TASTET AMB ROVELLONS



INGREDIENTS


rovellons

1 tros de tastet per cada persona

all i julivert.


PREPARACIÓ


Fregir el rovellons,nets, amb oli i sal, i quan ja estan fregits afegim l' all i el julivert.

Fregim el tastet.

Barregem els rovellons i el tastet i ho deixem fer uns minuts tot junt.

13 comentaris:

Rosa ha dit...

Que envidia Anna, en Ibiza solo se encuentran los rovellons, el resto na de na.
Ya quisiera yo tener esa cestita de bolets , en casa nos encantan.
Un besito y feliz semana

Gemma ha dit...

Anna, per tenir mala sort encara vau fer una bona collita...
Tots dos plats m'agraden molt i amb el pa fet a casa... encara millor!

Josepb. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Aixó sí que s'en diu una bona "caçadora de bolets" i trobats a un dels millors "mercats" boletaires que és coneixen. El Berguedà. Que vaigi de gust Anna¡¡. Josepb. -Menja de bacallà-

Lídia ha dit...

de mometn no és molt bon any, nosaltres també vem anar el dissabte i vem replegar uns quans rovellons, JO vaig fer un puding, ja el penjaré.
Diuen que començen plugues, espero que així sigui

ptns

Sargantana ha dit...

Que bons aquests bolets. Si em donen a triar em quedo amb els rovellons que encara no n'he tastat cap enguany

Cristina ha dit...

Quina enveja, m'agrada molt anar a buscar bolets!! I quina pinta tot el que has fet, spero que pengis la recepta de les patates, no n'he menjat mai.

Mercè ha dit...

Renoi Anna, sort que estava sec i no n'hi havia gaires! Sinó no vull veure el/s cistell/s amb el/s que hauríeu arribat a casa! ;)
Oh, quina delícia de sopar que us vau fer! :)
Petons!

PILAR ha dit...

Doncs quan hi han bolets deu ser massa els cistells que arreplegareu. Uns plats fantastics i estaré atenta al que has dit perque m´ha cridat molt l´atenció. Dissabte teniem pensat venir per aquí a caçar bolets (ja se sap amb els pixapins, jeje) però amb la nostre experiencia sobre el tema.... potser seria millor anar al mercat.
Petons!

ANNAFS ha dit...

Rosa,

Bueno si al menos teneis rovellons, ya està bien que son muy buenos..
un beso.

Gemma,

En vam trobar poquets però els vaig rentabilitzar molt preparant-los amb diversos plats..
ptns.

Josep,

El Berguedà és una comarca ben boletaire, sí però aquest ay la temporada no és massa bona. Avui plou, a veure si en surtn...
ptns.

Lidia,

La nit pasada i tot avui ha estat plovent, jo crec que dissabte serà un bon dia per anar a buscar bolets, al menys així ho espero.
ptns.

Sargantana,

A mi m' agraden tots els bolets, però pels rovellons tinc una especial predilecció. A veure si en trobem més.
ptns.

Cristina,

Donçs, va que al bosc hi falta gent... a més de fer esport i respirar aire pur, podem trobar boltets, què més volem?
ptns.

Mercè,

No n' hi havia gaires, no. Normalment aquell lloc es molt bo i se'n troben molts. Dissabte hi tornarem a veure si en trobem més.
ptns.

Pilar

Nosaltres també hi volem anar el dissabte, que ja dic, crec que n' hauran sortit donçs ha plogut força. Segur que en trobareu. I si aneu al mercat de Cal Rosal, en trobareu de totes menes per comprar... Cal Rosal és una colònia que pertany a Olvan.
ptns

fem un mos ha dit...

Aquet any es dolen en qüestió de bolets, els plats una delícia
petons

bajoqueta ha dit...

Quina enveja! Encara que no se'n troben molt sempre s'aprofiten. Boníssims!

Anònim ha dit...

Que es "tastet" ?

ANNAFS ha dit...

"Tastet" és com en diem al Berguedà a la botifarra crua. Pot ser tendre (com en aquest cas) o sec que és el fuet o espetec... Som una mica estranys, oi?