diumenge, 6 de setembre de 2009

IOGURT DE COCO

A casa nostra sempre mengem els iogurts naturals fets a casa. Ara hem provat aquests de coco i ens han agradat molt. Properament anirem experimentant amb més gustos diferents.

I aquesta vegada van sortir encara més bons, donçs la llet que vaig fer servir era fresca i natural, d' una màquina expenedora de llet fresca situada a Prats de Lluçanés, de la granja d' El Soler de N'hug, que vam anar a buscar un dia que vam passar per Prats. Aixó és un gran invent i penso que n' hi hauria d' haver més. Es pot portar una ampolla de casa o comprar-ne una a la mateixa màquina. Un litre d' aquesta llet tan bona costa 1 €.




INGREDIENTS


100 gr. de coco ratllat
3 cullerades de iogurt natural
3 cullerades de sucre
3 cullerades de llet en pols.
1 litre de llet



PREPARACIÓ


fer bullir la llet amb el coco i el sucre durant 5 minuts. Deixar una estona en infusió ( com més estona més gust de coco). Colem amb un colador o un xinés.

Barregem la llet colada amb el iogut i la llet en pols. Aboquem als potets de la iogurtera i deixem 8 hores.

Sense iogurtera també es poden fer iogurts. Es qüestió de fer la berreja igualment, i hem de tenir en compte que han d' estar a una temperatura més o menys constant d' uns 35 graus durant unes hores.

Es pot posar la preparació de la llet tèbia en un termo, i deixar-la tota la nit fins l' endemà que ja tindrem el iogut. O també posar la barreja de la llet també tèbia en un tuper tapat i el tuper dintre una cassola amb aigua calenta. .


15 comentaris:

Dolça ha dit...

A casa també ens agraden els iogurts fets per nosaltres, però només mengem iogurts naturals.
PTNTS
Dolça

Manresa ha dit...

ostres Anna, aquesta màquina també la he vist al carrefour de manresa, el que està a sant Fruitós però no he gossat mai a comprar-la per por a que sigui forta.
Per cert, porto tota la setmana passant ben aprop del teu poble, doncs vaig a Bagà per motius de feina, i m'encanta perque disfruto un munt del paissatge

ptns

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmmm!!! Que bons que han d'estra! i més amb aquesta llet! Quan vaig veure la idea al telenotícies la vaig trobar execl.lent: un expenedor de llet!
Sempre que veig receptes de iogurt m'enrecordo de la iogurtera que té ma mare...li hauré de demanar! :)
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Anna, amb una llet així de bona i el coco, aquests iogurts han de ser una delícia! I fer els iogurts a casa, és ben fàcil!
Petons!

Gemma ha dit...

Quina idea més bona, fer el iogurt casolà amb una infusió de coco! Això ho haig de provar!!!
Les llets d'aquestes màquines segur que són molt més naturals, jo no les he provat però tothom en parla molt bé. A veure si s'afanyen a posar-ne per aquí a propet :)

MAR ha dit...

Mai he fet iogurt jo i mira que la meva mare sempre els feia de petites i no tenen color ... aixó de la llet fresca en dispensadors és un luxe nosaltres aqui a ciutat res de res ens hem de contentar amb la llet normal i corrent bé de normal res perque no té gust de res ....

petunets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

La recepta m´ha encantat però la maquineta de llet m´ha deixat amb la boca oberta...quina passada!!! petonets

Vanesuky ha dit...

Molt bona idea!Jo no sóc molt dels yogurts de coco, però segur que fets a casa és deliciòs!

Petonets maca!

Vanesuky.

manel ha dit...

fins fa pocs anys encara anàvema buscar la llet acabada de munyir a la mateixa masia, però ara que no és possible, aquestes màquines de llet acabada de munyir i tot just pasteuritzada em semblen una iniciativa excel·lent que espero que m'arribi també aviat.

ANNAFS ha dit...

Dolça,

Abans també només els enjàve naturals, però vam provar els de oco i ens van agradar...
ptns.

Lídia,

Ja hi vaig nar a buscar llet a St. fruitós, davantde la peixateria. Es de la "torre d' en Roca" i es molt bona.
Carai... Manresa-Bagà és una bona excursió. Una mica abans de berga hi ha la desviació que porta a Olvan. Si algun dia tens temps i vols passar... ja ho saps.
ptns.


Eva,

Llàstima que , de moment, n' hi hagi tan poques, de maquinetes d' aquestes.
Donçs apa, a fer iogurts i sinó sense iogurtera...
ptns.

Mercè,

Són molt bons, i com que és tan fàcil, no tinc excusa per no fer-los.
ptns.

Gemma,

I com estona es té el coco en infusió, més gust agafa. A nosaltres és que el coco ens agrada molt...
ptns.

Mar,

Donçs anima't a fer els iogurts, que és ja o trobes bons els altres...I a veure si us poren una expenedora per aquí.
ptns.

Maria José,

Fa molta gràcia anar a buscar la llet a la maquineta. Poses la moneda, agafes l' ampolla i l' omples...Es divertit!
ptns.

Vanesuky,

Quan tingui temps ja miraré de fer-ne d' altres sabors, que sempre va bé provar i experimentar...
ptns.

Manel,

Aquí hi ha gent que encara hi va.
Jo n'he pres moltes vegades, i si l si la fas bullir bé, no hi perill. Altres coses més dolentes ens mengem sense saber-ho!
Amb aquestes màquines la llet ja no s' ha de bullir.
ptns.

La cuina vermella ha dit...

Preciosa, tenim un post a mig fer amb el tema de la mateixa llet. A mollet també en tenim!!
Una recepta estupenda amb aquesta llet tan bona.
petons.

PILAR ha dit...

Quina sort tenir a prop la possibilitat de tenir llet bona perque la que venen envasada es molt aigualida. Els iogurts de coco son una debilitat per nosaltres, i fets a casa deuen ser d´allò més bo. També he vist que finalmente t´has comprat la pani... jo crec que es un dels electrodomestics als que he tret més rendiment. Si tinc temps m´agrada fer i amasar el pà a má, però si no, posses el ingredients a la pani i tens un bon pa, cosa que per aquí tampoc es fàcil de trobar. AMb la revista "Cuines" d´aquest mes, em vaig recordar de tu perque sortia el teu poble com a productor de nyameres. Jo no sabia pas que eren, pero vaig llegir que recorden la carxoga i a mi m´agrada molt, aixi que quan tingui posibilitat les provaré. M´analegro de que hagueu disfrutat de les vacances i moltes felicitats per aquest primer any de bloc.
Molts Petons!

ANNAFS ha dit...

Amics de la cuina vermela,

Carai que bé que a Mollet també en tingueu.
ptns.

Pilar,

Donçs sí que és bona aquesta llet. el que passa és que la maquineta em queda lluny i no podré anar-hi gaire sovint.
Estic encantada amb la pani. L' utilitzo molt, i va molt bé.
Em fa gracia que a la revista cuines es faci menció de les nyameres i Olvan. Ja la compraré, que no la tinc.
Jo vaig publicar una entrada sobre cuinar amb nyàmeres ( no sé si l' has vist, és a l' etiqueta "primers plats") i les nyameres me les van donar les germanes Casabella, que són qui les tenen al poble al seu hort. A mi m' agraden molt, i ja tinc ganes que torni a ser l' època per tornar-ne a menjar.
ptns.

Eva ha dit...

quina sort poder tenir a prop una màquina expenedora de llet.
pt!
Eva
Ma Petite Boulangerie
Ma Petite MyCook

Albert ha dit...

Podeu veure totes les dispensadores de llet fresca a: www.lletfresca.com.


Albert