dimarts, 29 de setembre de 2009

COCA DE BOLETS

Aquesta recepta sorgeix de la necessitat de consumir productes que tinc al rebost. Els bolets, confitats; la botifarra negra, congelada. Aviat hi haurà bolets frescos, de fet ja n' hi ha, vull dir que potser aviat en podrem anar a buscar i en podrem menjar( si en trobem, és clar). Aviat també tornarà a fer fred i serà el temps de tornar a fer botifarra, així que la que tinc ens l' hem de menjar. Potser a l 'hivern ens vam passar i en vam fer massa, però ja la consumirem.

Vaig fer la base de la coca amb aquesta farina , que també serveix per a fer pizzes. Vaig fer-ne la meitat i vaig seguir les instruccions del paquet. Surt una base ben gran que ocupa quasi tota una plata de forn de la mida estàndar.O també se'n poden fer d' individuals. Jo l' estiro força perquè ens agrada la massa ben primeta.



Si us fa mandra fer-la, també podeu fer servir una base de pizza de les que venen refrigerades o congelades.



INGREDIENTS.


Massa de pizza o coca.
6 botifarres negres.
5 cebes grosses
bolets del temps ( o congelats)
all.


PREPARACIÓ


Fregim la ceba tallada petita fins que estigui tova. A part, fregim els bolets ( que perdin l' aigua però no quedin massa fregits) , amb sal. Hi afegim una mica d' all tallat.

Escalfem el forn a 180-200 gr. Estirem la pasta i la posem a la plata. Hi posem la ceba fregida i els bolets. També la botifarra tallada a trossets. Podriem posar-hi també trossets de tomaquet o pebrot.

Posem la coca al forn durant 30 minuts.


19 comentaris:

Manresa ha dit...

quan veig la paraule "bolets" s'obren els ulls com plats jajaja
dissabte vem anar a veure com estava la cosa i nomes vem trobar camagrocs i 5 rovellons...quin desastre

ptns

Vanesuky ha dit...

Quina combinació més delicosa per una pizza, butifarra i bolets!!

Perfecte maca, i més que ara començaran a arribar bolets a dojo!!

Petonets.

Vanesuky.

Mercè ha dit...

Anna, això és un coca de luxe!! Ideal per la temporada en la que estem! ;)
Petons!

Gemma ha dit...

Les coques de recapte m'encanten, i aquesta de bolets amb botifarra combina uns ingredients que agraden a tothom, per tenir l'èxit assegurat!
I ara que els bolets comencen a tenir un preu assequible, val la pena aprofitar-ho.

PILAR ha dit...

Però que bons que son els bolets! Crec que avui ja comença "Caçadors de bolets" a TV3. I aquesta coca, amb bolets i botifarra ha de ser una delicia.
Petons!

Eva ha dit...

què bona! aquesta l'haig de fer.
pt!

MAR ha dit...

Mmmmmmmm quina pinta més bona a mi les coques salades m'encanten i aquesta de bolets i botifarra deu estar per plorar. Si que és veritat que ja començem la temporada de bolets, que bé m'encanten i són tan versàtils a la cuina, arrossos, pastes, salses, carns, peixos i COQUES !!!

petunets

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola Anna,
Aquesta coca ha d'estar boníssima, com les d'abans, les de tota la vida que ara ja no acostumem a fer per mandra o per falta de temps.
Salut,
Pepin

Glòria ha dit...

Doncs una bona manera d'enllestir el que queda al rebost!. Si vols, t'ajudem a acabar la botifarra!.

Fins aviat

Josepb. ha dit...

Anna; Caramb,caramb, una coca -bé- amb bolets -bé un altre cop- i amb botifarra -un altre cop bé- i... bé de bona, també? Segur que sí¡¡. Que vaigi de gust Anna¡¡.Josepb -menja de bacallà-

Margarida ha dit...

Doncs sí que tens un bon rebost tu!
Quina enveja!
La coca deliciosa!
Petons.

Rosa ha dit...

Ummmmmmmmmmmmm Anna, se me ha hecho la boca agua solo de pensar en un trozo de esa coca ufffff.
Tiene que estar riquisima.
Un besito wapisima

ANNAFS ha dit...

GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS.
Avui hem anat a buscar bolets i no n' he trobat gaires. A veure si plou i en surten més...
PTNS.

Cristina ha dit...

Avui he entrat per primera vegada al teu blog i m'ha agradat molt, felicitats!!
Aquesta coca segur que un dia d'aquests caurà a casa, a mi m'agrada molt anar a buscar bolets i als meus parents menjar-se'ls!!

bajoqueta ha dit...

Joo què bo!

fem un mos ha dit...

Es una meravella tenir un rebost tan ben assortit com per fer una coca tan bona, deu estar per llepar-se els dits.
salutacions

illetapitita ha dit...

És veritat els bolets ja són aquí!
Amb el que agraden!
Aquesta coca la trobo molt bona, ideal per entrant quan tens un sopar de colla.
Una abraçada!

Mai ha dit...

Jo no sóc de pizzes, pero de bolets.....ai de bolets! que t´ho digui el Manel , que el martiritzo cada vegada que posa un plat , ara et martiritzaré a tu, que ja ve la temporada i per aquí en teniu molts, tot i que l´any no vingui massa be.
Cacen força i pose´n molts bons plats.
petons
mai

La cuina vermella ha dit...

Estimada, quina delícia, m'encanten els bolets i si a sobre van acompanyat de coca millor que millor. Molts petons i abraçades. Muac.