dimecres, 16 de setembre de 2009

BRAÇ DE PATATA


Aquesta recepta l' he llegit a la web " mi recetario". L' he adaptat a la meva manera, amb diferents quantitats, i altres ingredients.
La diferència amb altres pastissos de patata que ja havia fet, és que aquest està fet amb puré de patates de sobre.

És una manera de fer un pastís ràpid, que també queda bo i vistós.


INGREDIENTS

1 sobre de puré de patates de 125 gr.
3 ous durs.
1 llauna de pebrots del piquillo.
2 llaunes de tunyina
150 gr. de bacallà remullat i esqueixat.
olives sense pinyol (verdes o negres)
Enciam i maionesa per decorar.


PREPARACIÓ

Farem el puré de patates tal com diu l' envàs, però fent servir menys líquit (300 ml. d' aigua i 300 ml. de llet).
La resta d' ingredients els picarem petitets, deixant unes olives, ous i tiretes de pebot per decorar.
Posarem a sobre el marbre un tros de film transparent i a damunt hi abocarem el puré de patates, posem a damunt una altra capa de film, i amb el corró de cuina extenem el puré fins que en quedi una capa fineta ( més o menys de 0,5- 1 cm. )Retallem amb un ganivet les vores dels costats per fer un rectangle.


S' ha de treure el film de damunt i escampem els ingredients que haviem tallat abans.

L' enrotllem amb molt de compte amb l' ajuda del film de sota. I l' anem retirant a mesura que l' enrotllem.



18 comentaris:

illetapitita ha dit...

El braç de patata ens agrada molt a l'estiu ben fresquet!
El teu fa molt bona pinta!
Una abraçada!

Margarida ha dit...

Són molt bons, i ideals per l'estiu, menjats fresquets de la nevera.
He vist que hi poses bacallà remullat, jo no ho he fet mai així i penso que és una bona idea.
Petons.

maia ha dit...

ESta molt bé el truquet del paper film, me'l apunto.
Aquesta recepta és de les que més m'agradant, senzilles i bones.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Aquests braços són perfectes per la caloreta que encara tenim! ;) I a mi m'encanta! Això sí, el puré el prefereixo fet de casa. :p
Petons!

Gemma ha dit...

És un pastís senzill que queda molt ben presentat. I amb aquests ingredients segur que agrada a tothom i quedes la mar de bé!

PILAR ha dit...

Es molt semblant al que fa la meva mare. Coincideixo amb la Margarida de que es bona idea possar-hi bacallà. En el proper ho provaré. De moment podem continuar gaudint de plats estiuencs i aquest es ideal.
Petons!

MAR ha dit...

Mmmm deu estar boníssim ben fresquet de nevera .... són ideals per l'estiu aquest pastissos a més en menjen molts i surten molt económics !!! Quan sóm colla aixó interessa també.

Petunets

Manresa ha dit...

quina bona pinta

ptns

bajoqueta ha dit...

M'encanten les patates i qualsevol recepta que en porte. T'ha quedat molt bonic :)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Però què bo!! mai hagués pensat que es pogués fer un braç amb patata...original i deliciós...petonets

Rosa ha dit...

Ummmmmm que rico Anna, que sepas que te copio la receta, pero lo haré con pure casero de patatas.
Un besazo y buen finde

ANNAFS ha dit...

Illetapitita,

A l' estiu fresquet, i a l' hivern jo faig el pastis de patata amb carn picada i calentet...
ptns.

Margarida,

A nosaltres el bacallà ens agrada molt i jo en poso a molts plats. amb el pastís de patata queda molt bo.
ptns.

Rosa M,

Sí amb el paper film, va molt bé per enrotllar-lo.
ptns.

Mercè,

Sí encara que aquí aquesta setmana ja ha començat a refrescar. A mi també m' agrada més el puré de patates fet a casa, però a vegades no tinc temps...
ptns.

Gemma,

Sí es ideal quan tens convidats que és fàcil de fer i quedes bé.
ptns.

Pilar,

Es que la patata lliga amb tants ingredients, que s' hi pot posar de tot. I ja dic nosaltres som fans del bacallà.
ptns.

Mar,

Sí quan som molts a dinar faig un pastís així i quedo molt bé, em surt econòmic i com que el faig abans, tinc més temps per estar amb els convidats...
ptns.

Lídia,

Oi que si? Donçs a provar-lo s' ha dit!
ptns.

Bajoqueta,

En aixó coincideixo amb tu: a mi també m' agraden molt les patates fetes de qualsevo manera.
ptns.

Maria José,

Jo fa temps que en faig, però aquesta vegada he descobert que també es pot fer amb puré de sobre i és més ràpid.
ptns.

Rosa,

És mejor hacerlo con puré casero, mucho más rico. Yo siempre lo había hecho así, pero como ultimamente dispongo de tan poco tiempo...
Un beso

Mai ha dit...

Fa tant de temps que no en faig un d´aquests!!!!
Em recorda els diumenges sa l´estiu quan els feia la mare, eens agradava tant, aquest i l´enasaladilla russa eren els meus preferits , m´hi hauré de posar m´han vingut unes ganes!!!!!!
una abraçada

mai

Dolorss ha dit...

Una bona recepta amb presencia a la taula i que "vola" una vegada al plat.
Vaig a donar un tomb a veure que has fet mentre jo no hi era.
Petons

Josepb. ha dit...

Anna; Tal i com dic jo... bó, bonic i barat, està molt bé¡¡. Que vaigi de gust Anna¡¡.

ANNAFS ha dit...

Mai,

Sí, jo també recordo quan el feia la meva mere, pero amb ingredients sempre diferents, depen del que tingués en el rebost.
ptns.

Dolors,

Es un plat que sol agradar a petit i grans, i ben fresquet...
ptns.

Josepb,

Tens raó: bo, bonic i barat... i pots ser tot lo creatiu que vulguis alhora de decoara-lo.
ptns.

MARCEL BATLLE GIRÓ ha dit...

LA MEVA AVIA EL FA IGUAL, PERO NOMES AMB TONYINA I DINTRE LI AFEGEIX ARROS....
I PER SOBRE EL RECOBREIX TOT DE MAIONESA.
BONISSIM!!!

ELENA ha dit...

Veig que coincidim en menjars, tambè faig el braç de patata aprofitan el lluç o salmò que m'ha sobrat el dia avans i quan està fet li poso salsa rosa o maionesa. De fet es un plat que dona molt joc. Fins aviat.