divendres, 10 de juliol del 2009

CEPS I CARREROLES

Aquesta setmana els meus pares han trobat els primers bolets d' aquesta temporada.
Alguns ceps i unes quantes carreroles.
Un quants d' aquests bolets me'ls van donar a mi, i el dimecres vam fer un sopar "boletaire".Va ser un sopar improvisat , fàcil i ràpid a més de molt bo. Els ceps eren molt tendres així que vaig decidir fer-los crus en amanida. Tan el cep com la corriola són bolets molt gustosos i aromàtics. I els primers que es troben encara ens semblen més bons.Tot i que , a les botigues, en podem trobar de secs durant tot l' any, no és el mateix que menjar-los frescos i acabats de collir.


AMANIDA DE CEPS


INGREDIENTS


ceps ben tendres
1 alvocat
1 bossa de canonge
un grapat de pinyons
oli d' oliva ,sal, pebre i vinagre de mòdena



PREPARACIÓ


Netegem bé els ceps i els fem a làmines ben finetes. Els posem en bol i hi posem oli d' oliva, sal, vinagre de mòdena i una mica de pebre. Ho deixem macerar al menys durant 1 hora.
Disposem en una plata el canonge, l' alvocat tallat a trossets i els pinyons.
Hi posem al damunt els ceps i ho reguem amb la vinagreta de la maceració.

La truita de carreroles no té cap secret: es fregeixen les carreroles amb oli i sal. S' hi afegeix julivert i all picat . Barregem els bolets amb els ous i fem una truita.


17 comentaris:

illetapitita ha dit...

M'agraden molt els bolets, tinc la sort que a csa ens agrada anar a buscar-ne i cada any ens fem uns bons tiberis.
El cep especialment m'encanta!
Els primers que trobi es convertirant en aquesta amanida tan bona!
Una abraçada!

No tot són postres ha dit...

Nena, quin luxe de sopar i quina enveja, els primers ceps de la temporada!!!
PTNTS
Dolça

Cuinagenerosa ha dit...

ostres, anna, quina sort tenir bolets tan d'hora. són del berguedà?
la veritat és que no hi ha res com uns ceps tendres simplement laminats i amanits com els has fet tu, i de la truita, què en puc dir.
haurem de fer una escapada cap aquí a dalt a veure si tenim sort:))

Mercè ha dit...

Anna, jo m'hi apuntava ben rapid en aquest sopar de boletaires! ;) Quina enveja poder gaudir dels primers bolets! :)
Petons!

maia ha dit...

Hola Anna, potser és un sopar improvisat però també és un sopar gourmet!!!!
Ja voldria aquesta "pixapins barcelonina" poguer fer aquestes "improvitzacions"...Molts petons

Lídia ha dit...

en aquests moment, quan he obert el teu blog........m'ha entrat una ENVEJAAAAA, jajajajajaja
quina sort, menjar ceps al mes de juliol.

Felicitats per aquest sopar tan i tan deliciós

petons Anna

Gemma ha dit...

Apa noia, això sí que és un bon regal, quina sort que tens!
La truita de carreroles és la meva preferida :)

La cuina vermella ha dit...

Només dir-te que tenim envejeta d'aquest cistell de ceps i carreroles que t'han regalat. Que bons, per déu!!
Un petó

PILAR ha dit...

Hola Anna! El cep es un dels meus bolets predilectes... tan gustos i aromátic. Una amanida de luxe.
Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Annafs; -M'agrada cuinar- No ja com tenir uns pares així de bons... encara que de l'amanida i la truita... sense paraules Anna¡. Que vaigi de gust Anna.Josepb -Menja de bacallà-

ANNAFS ha dit...

Illetapitita,

A nosaltres també ens agrada anar a buscar bolets, menjar-ne...
El cep també ens agrada molt, però no en solem trobar gaires.
ptns.

Dolça,

És el que dic, que els primers els trobes molt més bons...
ptns.

Manel,

No són del Berguedà. Aquests són collits a la Cerdanya, una mica més amunt.
Si aquesta setmana torna a ploure, potser en sortiran més.

Mercè,

Els bolets són bons de totes maneres, oi? Suposo que a California hi ha altres espècies, si és que n' hi ha.
ptns.

Rosa M,

Quan els meus pares me'ls van donar, de seguida vaig pensar a fer alguna mena de sopar facilet i bo i va sortir força bé.
ptns.

Lídia,

Jo quan els vaig veure em van venir unes ganes d' anar a buscar-ne. Haure'm d' esperar que poguem anar-hi aviat.
ptns.

Gemma,

Sí que va ser un bon regal. I la truita queda amb molt gust encara que no se n' hi possin gaires.
ptns.

Amics de la cuina vermella,

Donçs a veure si us animeu i aneu a buscar-ne uns quants...
pns

Pilar,

El cep sol agradar a molta gent i cru es deliciós.
ptns.

Josepb,

Com que saben que m' agraden, sempre que en troben els comparteixen. Són molt bons, els meus pares!
ptns.

Margarida ha dit...

A mi també m'agraden molt els ceps i els poso a tot arreu, fins i tot a l'arròs de la paella! Però els he de comprar, perquè ningú me'n regala....
No sabia que se'n trobessin ara, perquè sempre els compro a la tardor.
Una amanida fantàstica!
Una abraçada.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Bonissima recepta amb aquests ceps...petonets

bajoqueta ha dit...

Pos vale, a mi me poses una mica d'amanida i un tros de truita, m'ho menjaré encantada :)

No tot són postres ha dit...

Annafs, quan tinguis temps passat pel meu blog, potser podras trobar'thi!
PTNTS
Dolça

Maria ha dit...

Jo pensava que els bolets eren més de la tardor.. Ja veus que no soc massa boletaire però la veritat és que aquests tenen una pinta estupenda i aquesta truita... mmmm... per tastar-la ja.

ANNAFS ha dit...

Margarida,

Cap a la muntanya ja se'n començen a trobar, de fet ja fa unes setmanes. Aquest any ha plogut i aixó ha anat bé.
ptns.

Maria José,

Moltes gràcies. A nosaltres ens agmolt aquesta amanida.
ptns.

Bajoqueta,

Donçs ja ho sabré per si algun dia véns al Berguedà i vols passaar a veure'm.
ptns.

Maria,

A la tardor és l' època que se'n solen fer més, però araja n' hi començen a haver. Fins hi tot hi ha qui ha trobat algun rovelló.
ptns.