dijous, 25 de juny de 2009

BRAÇ DE GITANO

Moltes vegades havia fet braços de gitano , però amb aquesta recepta de la Margarida de "el món de la cuina" surt molt bé. I és fàcil de fer. Només hi vaig afegir un ou més i una mica de llevat perquè em quedés la mida justa per una plata de forn estàndar..

El podem farcir del que ens sembli: nata muntada, mantega, trufa, crema... Per damunt, hi vaig espolsar sucre llustre, però també es pot espolsar amb cacao en pols, o cubrir-lo de nata, trufa, etc..

INGREDIENTS (Per a la planxa de pa de pessic)

4 ous si són grans o 5 si són petits.
100 gr. de sucre
100 gr, de farina.
1 culleradeta de llevat en pols.


PREPARACIÓ


Separar els rovells de les clares i batre els rovells juntament amb el sucre.
Pasar el llevat i la farina pel tamís o colador i afegir-hi els rovells amb el sucre.
Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i afegir-les a la barreja anterior.
Folrem la plata del forn amb paper de forn. ( amb aquesta quantitat d' ingredients surt una planxa de pa de pessic que omple la plata de un forn estàndar) Escampem la barreja per tota la plata.
Ho posem al forn , preescalfat, a uns 220 graus durant uns 7-10 minuts. Es important vigilar la cocció i no passar-nos donçs si es cou massa no anirà bé d' enrotllar. El podem punxar amb un escuradents per saber si està cuit.
Quan és cuit el traiem del forn i de seguida el posem damunt un drap que tindrem estès en el marbre, amb el paper de forn de cara amunt. Traiem amb compte el paper de forn.
I enrotllem el drap juntament amb la planxa de pa de pessic . El deixem refredar.
El desemboliquem del drap.
Jo hi vaig espolsar el sucre llustre abans de farcir-lo, però tanbé ho podem fer després.
El farcim del que vulguem.



11 comentaris:

Rosa ha dit...

Tiene una pinta divina Anna, asi que te voy a copiar las medidas que usas para hacer el bgrazo, pues la forma de hacerlo es la misma que la mia.
Un besito preciosa y bona nit

maia ha dit...

Hola Anna, te que esta bonissim. Amb el teu permís un altre recepta que et copio...Un peto

La cuina vermella ha dit...

Anna, t'ha quedat espectacularment genial, quina passada de braç de gitano! Muac.

Gemma ha dit...

Un clàssic entre els clàssics que sempre et farà quedar bé.
T'ha quedat genial!

MAR ha dit...

Caram quina bona pinta que té aquest braç de gitano .!!!!!!!! jo no n'he fet mai em pensava que era un mal de cap però llegint la teva recepta i veient el resultat una s'anima ... ja el veig farcit de trufa ..!!!!! nyam

petunets i bon cap de setmana

Margarida ha dit...

Feia temps que no veia un braç de gitano tan bonic com el teu!
T'ha quedat espectacular. Segueix així i aviat et cauran les comandes per tot Olvan!
M'ha agradat veure'l perquè així es pot demostrar el que sempre dic: que un braç de gitano no costa de fer i sempre queda bé! La decoració molt maca.
Felicitats, Anna! El proper que mengi ja sé qui me'l farà!

manel ha dit...

t'ha quedat preciós, aquest braç de gitano, me l'apunto per fer-lo amb crema.

ANNAFS ha dit...

Rosa,

Con estas medidas sale par llenar la bandeja de un horno estándar.
Un beso.

Rosa M,

És molt bo, sí, i la pasta queda molt esponjosa.

Amics de la cuina vermella,

El vaig portar a casa d' uns parents i els va agadar molt.
ptns.

Gemma,

És veritat, que sempre fa quedar bé. surt bo, es pot farcir del que es vulgui...
ptns.

Mar,

No és gens diícil. I el resultat val la pena.
ptns.

Margarida,

Les teves explicacions em van ajudar moltíssim. Jo els feia d' una altra manera i mai em sortien tant bé. Moltes gràcies!!
ptns.

Manel,

Amb crema també ha de ser deliciós.

josep ha dit...

Anna,
T'ha quedat un braç fantàstic. Llástima que arribo tard i ja no en deu quedar. Una abraçada

bajoqueta ha dit...

Ja el vaig clixar al blog de Margarida. Té una pinta bonísima! Anda com vau xalar menjant-lo segur :)

Mercè ha dit...

Wow Anna, aquest braç t'ha quedat impressionant!!!!
Petons!