dimecres, 8 d’abril de 2009

TASTET AMB XAMPINYONS


Tastet tendre com en diem aquí, al Berguedà ,o botifarra crua com en diuen en altres llocs.

Com que el tastet ens el fem a casa, sempre en tinc al congelador i a vegades m' ha solucionat algun que altre sopar, quan tenin convidats sorpresa.

Tastet amb xampinyons amb pa amb tomaquet, i una amanida: un sopar ràpit i bo...


INGREDIENTS

1 K. de tastet tendre.
500 gr. De xampinyons.
2 Alls.
Julivert.


PREPARACIÓ

Rentar i tallar els xampinyons. Fregir-los en oli d' oliva. Quan estan fregits, hi posem l' all tallat a làmines i el julivert.

En una altra paella, fregim el tastet tallat a trossets.

Quan està tot fregit, ho ajuntem en una casssola i ho deixem uns 5 minuts amb el foc baixet.

13 comentaris:

bajoqueta ha dit...

No coneixia això de "tastet tendre"! Molt original i la mar de bo que deu estar :)

Margarida ha dit...

Sí, un plat bo i fàcil de fer. Però la meva ració de "tastet" que estigui ben cuita. Em diuen que me la menjo cremada, però exageren! El que passa és que m'agrada ben feta. Per als xampinyons no tinc cap problema. Has pres nota? Doncs... ja saps!
Petons

manel ha dit...

la botifarra crua feta a casa no té punt de comparació, perquè te la fas al teu gust, oi? aquí al moianès hi ha molta tradició amb els embotits de porc, com al berguedà, i bones botifarres no ens falten.
de tota manera, per a nosaltres el tastet és el farciment de la botifarra crua però menjat el mateix dia de la matança, abans de ficar-lo dins del budell. un cop embotida la carn, ja en diem botifarra crua o botifarra a seques, perquè són la negra, la cuita, la d'ou, etc, les que necessiten l'aclariment al darrere.

Mercè ha dit...

Anna, sempre s'aprenen coses i avui tu m'has ensenyat això del tastet que a casa en dieum botifarra crua. :)
Com tu dius, un plat senzill i fàcil per un bon sopar.
Petons!

Dolça ha dit...

Hola, a casa nostra (Reus- Baix Camp) del teu tastet tendre en diem llangonissa. I amb xampis està boníssima. Quan en descongelis més, avisa que pujaré!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Bajoqueta,

A cada lloc es diu de manera diferent... I sí que és bo...
ptns

Margarida,

A mi també m' agrada ben cuit, com tota la carn. Prefereixo quesembli una mica torrada ue no crua.
ptns.

Manel,

És veritat, l' embotit fet a casa és molt més bo. Es aixó que dius que te'l fas al teu gust, i sense conservants... i saps ben bé que el que hi poses t' agrada.
Aquí el tastet tendre és aixó i després hi ha la botifgarra negra, l botifarra blanca (botifarra cuita)...

Mercè,

Ja veig que la major part de la gent en diuen botifarra crua.´
ptns.

Dolça,

Ja havia sentit dir també aixó de la llonganissa.
Aquí la llonganisa és l' embotit fet amb carn cura i fet assecar. Feta a casa, també és boníssima.
ptns.

Anònim ha dit...

Interesting post

Anònim ha dit...

Great post

Anònim ha dit...

I appreciate such kind of portal

Anònim ha dit...

Hello, you site is very funny he told me to cheer up .. Merry Christmas.

Anònim ha dit...

Mm, its fantastic-/

Anònim ha dit...

Hello. And Bye.

Anònim ha dit...

Pet friends, when I keep not asked on have anyone to help, but energy is such a ferocious thing, that
suffer with to request in return help. I'm in a extremely critical locale, beg Your friends, escape
they can, how much can. I will-power be hugely appreciative to You.
Perfect Money U 1557851 E 1512655 post: alexxx767@gmail.com
PayPal : alexxx767@gmail.com