dissabte, 18 d’abril del 2009

PASTÍS DE FORMATGE- "QUESADA"


Aquesta recepta me la va passar la Sílvia, una companya de feina, fa uns dies. És un pastís o "quesada" molt fàcil de fer i que a més surt molt bo.

Hi he fet algunes modificacions i així és com ha quedat:


INGREDIENTS


400 gr. de formatge fresc tipus "burgos".
70 gr. de mantega a temperatura ambient.(si cal, la posem uns segons al microones)
100 gr. de sucre
4 ous
sucre llustre per decorar.


PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients en un bol i triturem amb la batedora fins a obtenir una pasta llisa.

Folrem una plata o motlle amb paper de forn i hi aboquem la pasta.

Ho fem coure al forn preescalfat, a uns 200 graus durant 30 minuts. Passat aquest temps,punxem amb un escuradents per saber si ja està cuit (si l'escuradents surt net, ja està cuit, sinó haurem de deixar-lo una estona més).

Quan sigui fred, el desmotllem i hi espolsem sucre llustre per damunt.


Aquesta recepta participa en el recopilatori de "todos cocinamos sin gluten" . Aquest mes el tema és el formatge.


16 comentaris:

Lídia ha dit...

Anna, aquesta me l'apunto, es veu facileta com a mi m'agrada, i segur que als meus conillets d'indies que tinc a casa també els hi agradarà

ptns

Rosa ha dit...

Ummmmmm Anna esta te la copio, por que la verdad es que las tartas de queso son mi perdición, y esta es facilisima de hacer y el resultado se ve buenisimo.
Un besito wapisima

Glòria ha dit...

M'agraden els pastissos de formatge. Suposo que aquest fet amb formatge de Burgos deu quedar diferent del típic que es fa amb formatge cremós, oi?.

Fins aviat

maia ha dit...

Hola Anna,
jo en faig una que porta yogur i una mica de maizena però no porta res de mantega.Probare aquesta, em fa l'efecte que aquesta ha de quedar més suau,mes cremosa; ja t'ho explicare.
I gràcies per aquestes receptes, el teu blog engresca a posar-se a la cuina!Un peto

Mercè ha dit...

Ostres Anna, doncs una altra recepta de pastís de formatge per provar!! Tot i que aquest aquí no el podré fer perquè no sé on trobaré el formatge de Burgos!! De textura i gust com es diferencia del típic fet amb formatge cremós??
Petons!

Gemma ha dit...

Nosaltres en vam menjar aquest estiu a Astúries, allà és molt típic. És boníssim i la teva recepta és força senzilla. Ho haurem de provar!

bajoqueta ha dit...

Gràcies per participar!

No l'he provat mai amb formatge tipus "Burgos", sempre l'hem fet amb "quesitos" o Philadelphia.

glutoniana

ANNAFS ha dit...

Lídia,

Si els agada el formatge, segur que els hi agrada. I el fas en un moment...
ptns.

Rosa,

A mi también me pierden las tartas de queso. Esta la hice y como estaba sola en casa, casi no quedó para probarla nadie más.
Un beso

Glòria,

La recepta original, que em va passar la Sílvia, portava formatge cremós. La vaig fer i va sortir bona, però vaig voler experimentar amb el formatge de "burgos" i ens va agradar més.
ptns.

Rosa M,

Jo també la vaig una amb iogurt i farina, però aquesta queda més suau i molt bona.
Gràcies! Estic contenta si el meu blog engresca a algú a posar-se a la cuna!
ptns.

Mercè,

Així que aquí no hi ha formatge fresc?.
El pastís fet amb formatge cremós queda diferent. A mi no m' acabava d' agradar. És un formatge més salat i amb el sucre que s' hi posa... jo l' hi trobava un gust " estrany".
Aquest pastís crec que també sortiria bo amb mató.
ptns.

Gemma,

És veritat. Nosaltres també en vam menjar l' estiu que vam anar a Astúries.
Tan bo com allà no ho serà, però...
ptns.

Bajoqueta,

De res.
No sabia que l' autora de "todos cocinamos sin gluten" eres també tu. Molt bona iniciativa.
Prova de fer aquest, que ja veuràs com t' agadarà.
ptns.

bajoqueta ha dit...

Sí Anna tinc doble personalitat jajaja. És que me feia pena tancar lo blog de "A la taula i al llit..." i com hi ha gent de tot arreu que busquen receptes sense gluten per això vaig fer l'altre i millor en castellà clar :) Però ja veus que cuinem molt i molt i posem molta imaginació per menjar igual que abans :)

dolorss ha dit...

Abans de menjar-me un tros d’aquest pastis de formatge, primer provaria una mica de les mandonguilles que has posat abans, mare meva quina pinta que te tot.
Petons

Pol Asensi ha dit...

sembla facil de fer

ja tenim una altre recepte per fer amb l'Anna les hores mortes

jajaja

MAR ha dit...

Anna bon dia quiina bona pinta i que super fàcil no?? a més amb quatre ingredientes. ... que bó molt molt bó i apetitós aquesta me la guardo ...

petonets
mar

La cuina vermella ha dit...

Quina companya de feina més eixerida que tens Anna. gràcies per compartir la recepta.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bona, jo també m´apunto la recepta segur que ens encanta...petonets

illetapitita ha dit...

És la primera vegada que passo pel teu blog i m'ha agradat molt!
Et seguiré la pista!
Aquest pastís té una pinta boníssima!

ANNAFS ha dit...

Bajoqueta,

Sí que ha de ser complicat menjar sense gluten, sobretot tenin en compte que es troba "amagat" en molts productes.
Ja veig que treballes sense descans... Dos blogs de cuina... un de llibres...
ptns.

Dolors,

Gràcies. No sé sí té molt bona pinta... però és molt bo.
ptns.

Pol,

Donçs va, a veure si us animeu a fer-lo amb l' Anna i ja em direu què tal us ha quedat.

Mar,

Sí, molt fàcil i amb quatre ingredients que no costen gens de tenir a casa.
ptns.

Amics de la cuina vermell,

Oi tant que és aixerida la Sílvia!. L' hi he de donar les gràcies a ella per aquesta recepta tan bona.
ptns.

Maria José,

Donçs apa a provar-la, que no costa gens...
ptns.

Illetapitita,

Ara vaig a fer-te també jo una visita el teu blog. Segur que també m' agrada.
Fins aviat.