dijous, 16 d’abril de 2009

MANDONGUILLES AMB LLAGOSTINS


En vam menjar el dilluns de Pasqua. Vaig fer les mandongulles una mica diferents de com les faig nomalment afegint-hi pinyons. També serien bones amb qualsevol altre fruit sec. És un mar i muntanya bo i senzill de fer.


INGREDIENTS


Per les mandonguilles


600 gr. de carn picada de porc ( o barrejada amb carn de vedella)
1 ou
1 all
julivert
pa ratllat
farina
50 gr. de pinyons
sal al gust


Els altres ingredients


12 llagostins (jo n' hi poso 3 per persona)
1 ceba
1 all
1 vas de brou de peix (pot ser aigua amb 1/2 pastilla de brou)
2 cullerades de salsa de tomaquet
1 fulla de llorer


PREPARACIÓ


Fregim els llagostins en oli d' oliva (no els hem de fregir gaire donçs després ja els acabarem de fer). Els traiem de la paella i els reservem.

Fem la pasta de les mandonguilles barrejant tots els ingredients, menys la farina i les fem, arrebosant-les amb farina.

Les fregim en l'oli anterior (igual que els llagostiuns, no han d' estar gaire cuites, només s' han d' enrrossir).

Retirem les mandonguilles i les posem en una cassola. En el mateix ol, fregim la ceba i l' all ben picadets i afegim la salsa de tomaquet. Ho deixem fer una miqueta i afegim el brou de peix i el llorer. Ho aboquem a la cassola amb les mandonguilles. Ho deixem uns 15 minuts a foc suau i afegim els llagostins. Ho deixem 5 minuts més i ja ho tenim llest per servir.

16 comentaris:

Manresa ha dit...

com tu dius, un plat de mar i montanya, amb aquest suquet de luxe

ptns

Carme Roura ha dit...

Anna, sort que ja he sopat, ha de ser deliciós! que tal la pluja per aqui dalt? aqui a manresa va fent xàfecs! Bona nit!

maia ha dit...

Hola Anna, que bo. Estic molt enganxadissima al teu blog, m'agradant molt les teves receptes.Un peto,
Rosa M

Miel ha dit...

Ostres Anna!!! a tu t'agrada cuinar i a mi m'agrada que cuinis!!! jajajajjaja... quin plat!!! té una pinta!!!! ummmmm!!! Sembla que allargant el braç en pugui agafar una miqueta!!! tant de bò!!!

Petonets cuinera!!!

Miel

Miel ha dit...

Per cert!!! acabo de veure la teva mona i t'ha quedat molt bé!!! i segur que molt bona!!! Jo no havia fet mai ous de xocolata,... aquests són els primers que faig!!! i si t'explico... mira: només tinc un motllo, per tant havia de fer una meitat, dexar solidificar i després l'altre, doncs se'm va trencar una meitat quan ja tenia l'altre gairebé acabada!!! i de matinada... amb la mona per entregar a l'endemà.. uffff... va ser massa!!! ja em veus a les tantes desfent xocolata una altra vegada!!! grrr... finalment va sortir!!! però l'any vinent em compro un altre motllo igual i faig les dues meitat alhora!!! molt més ràpid!!!

Petonets

Miel

Mercè ha dit...

Oh, Anna... quina enveja que em fas!! Poder menjar uns llagostins amb aquesta pinta que tenen!! T'ha quedat un plat genial!! I imagino que igual o més de bo! :)
Petons!

TERESA ha dit...

Molt bo Anna aquest mar i muntanya, la idea dels pinyons dintre de les mandonguilles la probaré i els llagostins quina bona pinta que tenen...
Petonets.

Gemma ha dit...

Els mars i muntanya són la meva debilitat... trobo que fan molta festa, oi? I les mandonguilles, amb el toc dels pinyons, segur que queden més gustoses.

MAR ha dit...

A MI M'ENCANTEN els mar i muntanya sigui la barreja que sigui surten sempre boníssims i el teu té molt bona pinta ...nyammmmm

Bon cap de setmana

josep ha dit...

Anna,
Un mar i muntanya boníssim que t'ha quedat amb una pinta fenomenal.
Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Les mandonguilles son el plat preferit del meu marit!!! Segur que li encantaria aquest mar i muntanya!
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Lídia,

A casa ens agrada molt aquest mar i muntanya. I per sucar pa....
ptns.

Carme,

Aquí igual. Tota la setmana plovent...L' any passat no plovia i en canvi, aquest any...
ptns.

Rosa M,

A mi ja m' agrada que estiguis enganxada al meu blog Me n' alegro molt..
ptns.

Miel,

Sí, ens agrada cuinar... i també menjar oi?
Ostres, quins nervis no? De matinada i amb l' ou a mitges... Però al final et va quedar perfecte, ningú diria que hi tinguéssis tants problemes...
ptns

Mercè,

Sí que eren bons però no et pensis, eren congelats. Que no en teniu a California de llagostins?.
ptns.

Teresa,

Jo no ho havia provat mai aixó de posar-hi pinyons però ens ha agradat. Dóna a les mandonguilles un toc diferent, com més de festa.
ptns.

Gemma,

Sí, a mi també m' encanten els mar i muntanya. I aquest surt molt bo sense ser gens difícil.
ptns.

Mar,

Donçs en així estic completament d' acord amb tu.
ptns.

Josep,

Gràcies. A casa tinc dues llepafils que si no fa bona pinta... no s' ho mengen.
ptns.


Eva,

Donçs fes-lo content i prepara-li'n un plat. Ja dic que és molt senzill de fer.
ptns.

Manresa ha dit...

Anna quan puguis paassat per el meu blog que t'he deixat una coseta.
Espero que t'agradi

ptns

Rosa ha dit...

Ummmmmmmmm que buenassssss Anna, palabrita que pienso hacer tus albondigas.
Un besazo preciosa y buen finde

La cuina vermella ha dit...

Moro per un bon plat de mandonguilles, i si a sobre hi ha llagostins, ha de ser sublim. Quina gana i això que ja he dinat. Muac.

Montse ha dit...

Bona recepta! L'he provada i ha tingut molt d'èxit.