dijous, 2 d’abril del 2009

LLAGOSTINS A LA SAL


En faig moltes vegades perquè ens agraden molt. Ens els mengem per acompanyar altres peixos , com a entrants, per picar....Aquesta vegada no eren gaire grossos però eren frescos i estàven boníssims...


INGREDIENTS

Llagostins, gambes, escamarlans....
sal gruixuda
oli d' oliva.

PREPARACIÓ

Untem una paella amb oli d' oliva i escampem una capa (d' un centímetre, més o menys) de sal gruixuda per damunt. Hi posem els llagostins (si en tenim molts haurem de canviar la sal quan es torri masa) Els deixem coure per una banda i després per l' altra a foc mig.

Els servim calents, regats amb oli d'oliva. I encara que sembli mentida hi hem d' espolsar una mica de sal gruixuda per damunt, sinó queden dolços. ( En aquesta ocasió, jo també hi vaig espolsar julivert i pebre negre)


Per rentar la paella, la deixem una estona amb aigua. La sal es desprendrà sola.

10 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Que bons!!! Les gambes i els llagostins son un paler pel paladar!!!! mmmmm....
Petunets,
Eva.

Rosa ha dit...

Ummmmmm asi los hago yoooooo, y estan buenisimos, luego le pongo un poco de picadillo de ajo y perejil que tengo en un bote con aceite siempre listo para usar.
Un besito Anna y bona tarda

maia ha dit...

Que bo, Anna. Com m'agradant aquestes receptes senzilles i que el més important és una bona materia prima.
Un peto, Rosa M

Gemma ha dit...

M'encanten els llagostins, però a casa en mengem pocs (o no agraden o són al·lèrgics) de manera que jo em quedo amb les ganes... quina enveja poder gaudir d'un plat com aquest! :)

Mercè ha dit...

Anna, una recepta senzilla i deliciosa!! I que bons que són!! :)
Petons!

Lídia ha dit...

no hagués pensat mai fer els llagostins d'aquesta manera......m'apuntaré la recepta i ho probaré perque m'ha agradat la idea

ptns wuapa

MAR ha dit...

mmmm que bons i que sans i que fàcils ... m'apunto ara que pujem cap a Palamós ho farem amb gambes aquest cap de setmana. ... mmmm a més no t'ho creuràs però miro la foto i oloro aquell aroma a fumat tant deliciós que deixa anar la gamba o llagostins quan els fas ...
M'agrada perque a la sal nomès faig orades, mira ara probarem de fer les gambes de palamós, tot i que aquestes com si te les menjes crues ...

Petonets i molt bon cap de setmana
mar

La cuina vermella ha dit...

Quina bona idea, a la sal!! fantàstic.

Margarida ha dit...

A mi m'encanten els llagostins! I fets d'aquesta manera tan senzilla han d'estar boníssims. Només en menjo de frescos. M'estimo més no menjar peix que comprar-lo congelat,perquè no me'n refio si s'ha trencat la cadena del fred o si li han posat alguna cosa per conservar-lo millor.
La setmana que ve bé en compraré i els faré així.
Petons.

ANNAFS ha dit...

Eva,

Sí tan bons i tan fàcils de fer, oi?
ptns.

Rosa,

Yo a veces también les pongo una picada de ajo y perejil. Me parece muy buena idea eso de tener un tarro en la nevera.
Un beso.

Rosa M.

Si la matèria prima és bona...l' èxit està asegurat. No cal amagr gustos ni disfressar-los.
ptns.

Gemma,

Donçs ja ho saps... a fer-te'n un bon plat per a tu sola...
ptns.

Mercè,

Més que bons, boníssims...
ptns.


Lídia,

Jo ja fa temps que les faig així, i és que cuinar a la sal m' agrada mot.
ptns.

Amics de la cuina vermellla,

Ja ho he dit que a mi m' agrada cuinar a la sal.. i a més encara queda dolç!

Mar,

Carai! donçs si ho fas amb les gambes de Palamós i a més comprades allà, et quedarà un plat fantàstic...
ptns.

Margarida,

Tens raó no hi ha res com comprar el peix fresc...
ptns.