dimarts, 28 d’abril de 2009

CONSERVA DE CABELL D' ÀNGEL

Fa unes quantes setmanes em van regalar una carbassa de cabell d' àngel i unes explicacions de com fer-ne la conserva. La vaig guardar al rebost i aquesta setmana l' he fet. És molt més bo que el cabell d' àngel que comercialitzen preparat. És com fer una melmelada. No és difícil, només vol temps i una mica de paciència.



INGREDIENTS

1 carbassa de cabell d' àngel
sucre.


PREPARACIÓ

Rentar bé la carbassa.
La tallem a trossos irregulars (com es pugui, donçs la carbassa és molt forta i costa força).No cal que la pelem, de moment.
La posem en una olla coberta d' aigua. La deixem bullir al voltant d' una hora.
L' escorrem bé de l' aigua. Traiem la pell i les llavors, així com els fils més llags del mig (on hi ha les llavors). I la pesem.

Tornem a posar al foc la carbassa en una olla o cassola amb el sucre. La quantitat de sucre diuen que és del mateix pes que la carbassa, però a nosaltres no ens agrada tan dolç, així que com que tenia 1 kg. de carbassa, hi vaig posar 600 gr. de sucre.

La deixem a foc molt lent durant un minim d' una hora. Anem remenat de tant en tant i l'anem desfent amb una espàtula de fusta. Estarà apunt quan veiem que comença a canviar de color.

Preparem uns pots, esterilitzant-los i aboquem el cabell d' àngel calent dins els pots, apretant bé per evitar bombolles d' aire.

22 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta el cabell d'àngel, però no m'he atrevit mai a fer-lo a casa... em sembla tanta feina! Però tens raó que el casolà segur que queda més bo, i sempre el pots fer amb menys sucre...
Serà qüestió de treure'm la mandra de sobre i llançar-m'hi de cap!!!!

Rosa ha dit...

Anna ando loca buscando calabaza para cabello de angel y no la consigo, y cuando veo vuestros cabellos de angel me da una envidia que para que jajajaja.
Tiene que estar riquisimo,tiene un color precioso y espero encontrar la cdalabaza pronto y me aprovecharé de tu receta.
Un besito preciosa

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola Anna,

La meva mare en feia de cabell d'angel de la mateixa manera que tu i era boníssim. Jo no n'hi fet mai, potser madra, potser avui dia no tenim tant temps,..., ves a saber, però penso que aquestes tradicions no s'han de perdre.

Salut,
Pepin

Mercè ha dit...

Jo no sóc massa de cabell d'àngel, però la meva mare també el fa a casa molt semblant al teu. :)
Una recepta genial!!
Petons!

MAR ha dit...

Ostres a mi m'agrada molt el cabell d'àngel però no n'he fet mai a la vida ... que segur que quedar millor que el que venen fet sens dubte perque vulguis que no te'l fas a mida del teu paladar, a part que no hi ha cap tipus de conservant ni de res ... molt original la recepta ...

petonets
mar

dolçosdesdecasa ha dit...

quina casualitat! tinc dos carbasses esperant-me aquest cap de setmana! que ja en tinc ganes,també me les van regalar fa dies. Entre la recepta i la que em van donar, espero que em surti bé i bona! gràcies!.
Teresa (de: comacasa-res)

bajoqueta ha dit...

No m'agrada gaire lo cabell d'àngel...

Vaja carabassa! Sort que te van donar la recepta per aprofitar-la :)

ANNAFS ha dit...

Gemma,

Donçs atreveix-te, que no costa gens...Jo sempre faig les melmelades amb menys sucre del recomanat. Ens agraden més.
ptns

Rosa,

A mi me la regalaron. He guardado las semillas para plantarlas en el huerto de mis padres. Espero tener calabazas el año que viene. Si estuvieras más cerca, te traería...
Un beso.

Pepín,

No et pensis, que jo no tinc gire temps, però com que m' agrada fer aquestes coses... I és veritat, està boníssim.
Salut.

Mercè,

Si es tenen carbasses s' ha d' aprofitar... Que fet de casa sempre és molt més bo.
ptns.

Mar,

Només hi ha carbassa i sucre. És ben simple, però el gust és deliciós.
ptns.

Teresa,

Jo ja feia dies que la tenia al rebost i vaig pensar que si no la feia se'm faria malbé. Més que res és que es triga una mica, pero el resultat val la pena.
ptns

Bajoqueta,

Sembla molt gran, però les carbasses són molt buides.Ámb aquesta carbassa només em van sortir els tres pot de la fotografia.
ptns.

Dolorss ha dit...

Et felicito per aquesta conserva de cabell d’àngel. Penso que s’està perdent precisament per la feinada que dona .

Miraré de trobar-ne , val la pena fer-la pel sabor tant bo que ha de tenir, rés a veure amb la comprada.
Petons

Glòria ha dit...

La confitura casolana segur que és més bona, però el primer pas és trobar la carbassa de cabell d'àngel, no en veig habitualment al mercat on acostumo a comprar.

Mercè ha dit...

Anna, passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)

ANNAFS ha dit...

Dolors,

N pensis que tampoc dóna tanta feina. Tot és posar-s'hi.
El que sí és cert és que costa de trobar-ne. Jo no sabria on anar-ne a comprar, a veritat.
ptns.


Glòria,

És el que li deia a la Dolors, suposo que si no saps d' algú que en té a l' hort i te la pot regalar... deu ser difícil de trobar.
ptns.,

Mercè,

Moltíssimes gràcies.
ptns.

La cuina vermella ha dit...

Hola Anna, gràcies de tot cor per ensenyar-nos com es fa el cabell d'àngel, ho pensem portar a la pràctica. Per cert, els pots moníssims!

Anònim ha dit...

jo tinc una altre idea tots els que em fet comentaris probarem de fer el del cabell d'angel i a veure qui li a quedat un bon cabell d'angel i qui li a quedat una trufa

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

molt bona la recepta

me la deso doncs vull fer cabell d'àngela lgun dia


salutacions

Alba ha dit...

Hola!
doncs jo sempre el faig sense el pas de bullir la carbassa... tiro pel dret! com si fer mermelada: tallo els trossos, la pelo, peso la quantitat de carbassa i hi poso la meitat del seu pes en sucre. Cap al foc i que vagi fent.. a vegades amb una pell de taronja que hi dóna un gustet molt bo.

No sé quina diferència hi deu haver fent-lo d'una manera o una altra.. però potser així fa menys mandra ;)

ANNAFS ha dit...

Hola Alba,

Moltes gràcies per la visita i pels teus consells.
El pas de bullir-la abans només és perquè costa força pelar-la sense haver-la bullit. La meva cunyada la fa bullir sensera i després la talla i la pela, diu que també va bé.
Es qüestió d' anar provant....
La pell de taronja hi deu donar un gustet ben bo!

Ptns.

a peu coix ha dit...

Segur que és molt més bo el teu cabell d'àngel que el comprat. A mi també m'agrada més amb menys sucre.
A veure si m'animo a fer-ne

Anònim ha dit...

Recuperem el cabell d'àngel...molt bona recepta. Probeu-ho de fer-la al forn en comptes de bullir-la!

Francesc

Cuina Cinc ha dit...

Fantàstica carbassa!!
quan l'he fet la faig al forn:))

Una abraçada,

Lourdes De Soto ha dit...

Quanta estona al forn?

ANNAFS ha dit...

Hola! Gracies per visitar el meu blog. Al forn no li poso Lourdes. La tinc primer una hora al foc i després una hora més