dimarts, 24 de març de 2009

BUNYOLS DE BACALLÀ I BUTIFARRA NEGRA



Moltes vegades faig bunyols de bacallà, sobretot en aquesta època, la quaresma, que sembla que vinguin més de gust. L' altre dia per la ràdio vaig sentir que parlàven dels bunyols de bacallà i comentàven que eren bons afegint-hi butifarra negra.

Així que aquesta vegada he adaptat la meva recepta de bunyols de bacallà per fer-la també amb botifarra. A nosaltres ens van agradar molt. I suposo que per a qui no li agradi la botifarra negra, també es poden fer amb tastet tendre (botifarra crua).


INGREDIENTS


100 gr. de bacallà esqueixat sec ( si el compreu ja remullat i dessalat, 200 gr.)

100 gr. de butifarra negra.

125 ml. de llet

50 gr. de mantega

80 gr. de farina

3 ous

1 culleradeta de llevat en pols.

1 all

julivert.


PREPARACIÓ


El dia abans, posem el bacallà en aigua per dessalar-lo.

Posem la llet i la mantega en un cassó al foc. Quan bulli hi afegim la farina i remenem fins que la pasta es desenganxi del cassó. La deixem reposar uns minuts( que no es refredi del tot, ha d' estar tèbia). Incorporem els ous a la pasta, d' un en un. Barrejant cada vegada fins que l'ou quedi ben remenat en la pasta.


Esmicolem el bacallà i traiem el budell de la botifarra. Ho posem uns minuts a la paella amb unes gotes d' oli d' oliva. Retirem tota l' aigua que ha fet el bacallà.

Afegim la barreja de bacallà i butifarra a la pasta de farina. Afegim també la culleradeta de llevat, l' all picat i una cullerada de julivert. Barregem bé.


Amb l' ajuda de dues culleres fem els bunyols i els fregim en abundant oli calent.

Els posem sobre paper de cuina per retirar l' excés d' oli, els emplatem... i a taula.


Jo no hi vaig posar sal, doncs vaig tastar la barreja de bacallà i botifarra i em va semblar que era una mica salada. Sempre podeu fer un bunyol i tastar-lo i si cal més sal, afegir-n'hi.


11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica, em sembla un entrant de categoria, penso que ha de ser genial la barreja de bacallà i botifarra negra!! un petó.

Rosa ha dit...

Mientras leía la receta se me iba haciendo la boca agua , uffffff que buenossssss.
Un besazo preciosa y bona tarda

El fred de Cal Basibé ha dit...

Aquest cap de setmana faré aquest plat. Segur que al meu pareli encantarà.
Muackks

Margarida ha dit...

Quina casualitat, precisament dissabte vaig fer bunyols de bacallà! Però només de bacallà, com els feies tu fins ara. No crec que els faci amb botifarra, perquè no se'ls menjarien. Però la combinació és original.
Petonets.

MAR ha dit...

Hola Anna .. quina barreja més bona ... ostres tú mira que hi lliguen coses amb el bacallà però mai se m'hagués ocorregut la botifarra negre ... tenen molt bona pinta els probaré de fer de seguida així li donem un toc diferent al bacallà ... molt xula la recepta en serio.
Petonets amb un toc de comí
mar

ANNAFS ha dit...

Amics de la cuina vermella,

És veritat que també pot ser un entrant. Nosaltres normalment ens els mengem com a segon plat, acompanyats d' una amanida de primer.
ptns.

Rosa,

Venga pues animate y haz unos cuantos..
Un beso.

Anna,

Al meu pare també li agraden molt aquests bunyols.
ptns


Margarida,

Sí ara estem a l' època dels bunyols, però són tan bons...
ptns.

Mar,

Gràcies, Mar. Si en fas a veuràs que bons que són...
ptns.

Dolorss ha dit...

Amb el que m’agrada la botifarra negra.
Penso provar-los, jo en faig amb pebrot verd , però és una combina més “normal”, ara amb la botifarra han d’estar senscionals!!!
petons

pocohecho ha dit...

Saludos desde pocohecho,

Que buena la combinación del bacalao con la butifarra..me gusta!

Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

Anna ha dit...

Hola Anna, gracias a tu visita a mi blog he podido saber del tuyo, es estupendo, me ha encantado, lo iniciamos las dos en la misma fecha.
Me dices que te gustan los perros y que tienes en casa un bichón maltés,
pues la verdad es que se les toma mucho cariño y son muy lindos. Este plato de bacalao, me parece exquisito y muy sabroso, ya he tomado nota.

Besos.

ANNAFS ha dit...

Dolors,

A mi també m' agrada molt la botifarra negra. I a més la fem a casa. Així que en tinc molta al congelador i m' agrada anar variant per no fer-la sempre igual..
ptns.

Jorge,

Es certo que queda una combinación original.
Hasta pronto.

Anna,

Muchas gracias, Anna. A mi tu blog también me encanta. Haces unas recetas deliciosas. Ya nos iremos visitando.
Besos.

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Anna, em sembla molt original la combinació del bacallà amb la botifarra negre.

Salut
Pepin