diumenge, 1 de febrer del 2009

PASTÍS DE PINYA


Aquest pastís em recorda els meus anys d' institut. Estudiàvem una asignatura que es deia "llar", una optativa, i un dia la profe, ens va explicar la recepta d' aquest pastís de pinya. No sé si era igual, però sí bastant semblant. Vaig fer aquest pastís per primera vegada quan tenia uns 15 o 16 anys... Des de llavors, l' he fet " unes quantes vegades més" i el resultat sempre és força gratificant.

INGREDIENTS


8 Rodanxes de pinya de pot al natural.

50 Gr. de nous picades.( deixar-ne unes quantes per adornar)

50 Gr. de mantega.

150 Gr. de sucre.

3 Ous.

100 Gr. de farina.

1 sobre de llevat en pols.

100 ml. Del suc de la llauna de pinya.

Cireres en almívar


PREPARACIÓ
Posem al foc en el motlle que volguem fer el pastís, la meitat del sucre i la mantega. Ho deixem fer fins que es transforma en un almívar d' un color marrón.
Llavors hi posem de manera decorativa, les rodanxes de pinya, al centre una cirera, i en les espais que queden, un trosset de nou.

Separem els rovells de les clares d' ou. Ara hem de batre-les amb el sucre fins que quedin blanquinoses. Afegim la farina i el llevat, passades pel colador o tamís, les nous picades i el suc de la pinya. Afegim les clares muntades a punt de neu. Barrejem.

Aboquem la pasta damunt la pinya. Ho posem al forn a uns 180-200 graus durant uns 40 minuts. Comprovem de tant en tant la cocció, punxant amb un palet o agulla. Si es torra massa de sobre, el tapem amb paper d' alumini. El deixem refredar una mica i els desmotllem quan és tebi en una plata per servir-lo.

5 comentaris:

Mercè ha dit...

Hola Anna! T'he afegit a la meva llista de blogs del reader, així et podré anar seguint! Aquesta recepta és de les de tota la vida! I ben bona! T'ha quedat espectacular! Felicitats!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Merçè. Espero que si tens idees o suggeriments me'ls facis arribar, d' acord?.
Fins aviat.

No tot són postres ha dit...

UI, Anna! si a l'insti estudiaves Llar tu has de ser més o menys de la meva quinta!!! Quins anys i quina joventut!!!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Dolça,

Sí quins anys!...
Jo en tinc 41, això de tenir un 4 al davant...és "durillo"
ptns

ELENA ha dit...

Hola Anna:He descobert el teu blog per casualitat i m'agradat força.El teu pastis de pinya es quasi com el que faig jo, pero el suc de la llauna li afageixo avans de desmotllar-lo i queda com borratxo. Anire seguin el teu bloc per treure ideas per cuinar. Adeu i gracies.