diumenge, 8 de febrer del 2009

PASTIS D' ANIVERSARI


Ahir era l' aniversari del Jordi, el meu marit, i avui ho hem celebrat a casa dels meus pares. He fet aquest pastís de trufa, perquè ens agrada a tots.

De tota manera, he fet una mica de trampa. En aquesta ocasió no he fet jo el pa de pessic, sinó que el vaig comprar abans d' ahir al Mercadona. Així només l' he tingut que farcir i decorar. Aquest pa de pessic va dividit en tres meitats. Jo només n' he utilitzat dues. L' altra l' he congelat, i la utilizaré en una altra recepta.

Si voleu fer el pa de pessic, podeu trobar la recepta en aquest blog.


INGREDIENTS


1 Pa de pessic

1/2 k. De nata muntada.

1 rajola de xocolata fondant.

30 Gr. de mantega sense sal.

Cireres en almívar o bé anissos, lacasitos...

1 Tassa petita de sucre.

1 Tassa petita d' aigua.

Fideus de xocolata.
Una mica de xocolaa blanca ratllada.


PREPARACIÓ

Es fa un almívar amb el sucre i l' aigua. Untem el pa de pessic, dividit en dos, amb aquest almívar.

Posem la xocolata i la mantega al bany Maria fins que quedi una crema. La barrejem amb la nata.

Untem els costats de les dues meitats del pa de pessic amb la trufa i l' anem passant pels fideus de xocolata posats en un plat, fins que ens queden els costats arrebossats.

Posem una meitat del pa de pessic en una plata i per damunt hi escampem la meitat de la trufa.

Tapem amb l' altra meitat i tornem a posar trufa per damunt. Decorem amb la mànega pastissera.
Espolsem amb una mica de xocolata blanca ratllada.

Les lletres les he fet amb un pasta de vainilla que ja va feta i preparada en uns tubs de la marca "vahine" i que vaig comprar en el Carrefour.

Els bombons de xocolata del barça (no sé si a la foto s' aprecia bé), els he fet amb una mica de la crema de xocolata desfeta i abocada en una glasonera del barça que tinc a casa. Deixar refredar i treure els bombons.
He llegit per internet que també es pot utilizar com a motlles per fer uns bombons per a decorar, fulles de plantes naturals, netes i aixutes. Hi aboquem una mica de xocolata fondant desfeta i quan es refreda traiem la xocolata amb molt de compte.

3 comentaris:

Mercè ha dit...

Hola Anna! Felicitats per aquest super pastís! M'he quedat impressionada quan he vist els escuts del Barça i després he llegit que els havies fet tu!! De nou, felicitats! Imagino que fent el pa de pessic a casa, encara ha de quedar millor, oi? :)

Anònim ha dit...

Mercè,
Moltes gràcies. Si, a vegades he fet el pa de pessic jo i ha quedat més bo. El que passa que avui no tenia massa temps... Ah, Que tens un blog tu també? si és així ja me'n diràs l' adreça, d' acord?
Fins aviat...

ANNAFS ha dit...

Mercè,
Ja he vist que tenies un blog i he entrat un moment peró dema el miaré amb mes calma.
Fins aviat...