diumenge, 25 de gener de 2009

SEITONS EN VINAGRE


Els seitons és millor congelar-los per evitar infeccions d' anisakis (aquests paràsits que es poden trobar en el peix que es consumeix cru). Jo els congelo durant 2 o 3 dies. Així no hi ha perill.


INGREDIENTS


Seitons

Vinagre

Sal

Oli d' oliva.


PREPARACIÓ.


El primer que hem de fer és treure el cap, l' espina i les tripes dels seitons ( si trobem alguna peixeteria que ens ho facin, millor) . Llavors els posem en un tuper i els deixem al congelador durant 2 o 3 dies.

Els deixem descongelar i els anem posant en un altre tuper o en una plata. Posem una capa de seitons i els salem força, una altra capa de seitons i tornem a salar...

Els deixem 3 o 4 hores amb la sal.

Passat aquest temps, els rentem i els tornem a posar en un tuper o plata i hi tirem vinagre fins que quedin cuberts. Els deixem en vinagre durant vàries hores, fins que veiem que s' han tornat blancs ( unes 5 o 6 hores).

Fet aixó, ja estan a punt de menjar. Els servim amb oli i pebre ( si volem també amb all i julivert).

Els que ens sobrin, els deixem a la nevera en un tuper o en un pot tapats i coberts d' oli. Es conserven força dies així. No sé si ,fins i tot, setmanes, perquè a casa no ens duren tant.

Jo els serveixo com aperitiu o també a les amanides.