dilluns, 19 de gener del 2009

PATXARAN


Avui he posat el patxaran a les ampolles. Tenia els aranyons en maceració des de feia tres mesos. Si us fa gràcia fer aquest licor haureu d' esperar a la tardor quan es cullen els aranyons( més o menys a l' octubre) . Després de posar-los a macerar, cal tenir paciència durant un mínim de tres mesos i un màxim de 6.


INGREDIENTS


1 Litre d' anís dolç (jo en vaig fer 2 litres i els vaig comprar a granel en una bodega)

300 Gr. d' aranyons

Optatiu: aromes: 1 branca de canyella o vainilla, grans de café,...


PREPARACIÓ


Rentem i triem els aranyons. Els posem en una garrafa de vidre o en un pot gran. Afegim l' anís i els aromes que volguem ( si és que en volem). El deixem macerar durant uns 3 mesos. Mai més de 6, donçs els aranyons es fan malbé. De tant en tant, sacsajem la garrafa amb la maceració.


Jo he deixat pasar tres mesos i he colat el licor i l' he posat en ampolles de vidre. Hi he posat dintre alguns aranyons, que si som capaços de "pescar-los" són molt bons barrejats amb el licor. De totes maneres d' aquí tres mesos més ( si no l' hem consumit) hauré de treure'ls.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Si te gusta el pacharan y decides hacerlo tú mismo habrás tomado una buena decisión. Tendrás un pacharan casero, bueno .natural y de Autor (tú).
Las endrinas que te puedo conseguir son , silvestres, ecológicas, naturales, recogidas y seleccionadas una a una, sobre pedido para que lleguen frescas pasible.